Разработват ваксина за доживотен имунитет срещу COVID-19

Тя ще бъде на основата на ваксината срещу едра шарка
210
Разработват ваксина за доживотен имунитет срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Японски учени от Токийския институт по медицински науки разработват ваксина срещу коронавируса, която може да осигури имунитет за цял живот. Предполага се, че клиничните изпитвания ще се проведат през 2023 г., съобщава The Japan Times.

Изследователите казаха, че са взели за основа ваксината срещу едра шарка, разработена през 18 век от Едуард Дженeр. Според експертитe, ръководени от професор Митинори Кохара, в нея използва вируса на кравешка шарка, който е безвреден за хората, съобщава Bulgaria ON AIR.

Идеята е да се създаде рекомбинантен вирус срещу едра шарка, който съдържа протеина на коронавирус. Предполага се, че това трябва да доведе до доживотно развитие на клетъчен имунитет от организма.

Експерименти върху мишки показват, че животните, ваксинирани с ваксината, са били в състояние да оцелеят дори след като са били заразени с птичи грип.

Предварително е известно, че японският производител Nobelpharma възнамерява да проведе първата и втората фаза на клиничните изпитания през 2023 г. В проучването ще участват 150-200 души, включително такива, които са страдали от Covid-19 и ваксинирани срещу него. Ако се докаже ефективността на препарата, те възнамеряват да го пуснат на пазара през 2024 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
0
 
! Отговори
ВеселаКовида иЧНВакс преди 2 години
Е тоя път, майка и баща, грешка няма да има! Верно ви лъгахме, замазвахме лъжите с лъжи, фашифицирахме статистики, корумпирахме лекари и математици чрез тлъсти ковид фондове, подхвърляхме сочни трохи на журналисти, назначавахме форумни армии, купувахме политици, затваряхме усти на честни лекари и сестри, млатихме ви по улици и площади, заключвахме ви, душахме ви с маски че и децата ви, бъркахме ви носовете срещу заплащане, съсипахме ви живота и икономиката-но сега вече е друго! И пак за добро!
184
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 2 години
В Германия по данни на Кох Институт, излязъл с Omicron Data за 30 декември: 71% от немците са "напълно ваксинирани", 3% са частично ваксинирани и 26% са неваксинирани. Неваксинираните представят общо 186 случая от диагностицираните с Омикрон на 30 декември (от 26% от населението), а ваксинираните - 4020 дневни случая за 30 декември (от 71% от населението). Това означава, че напълно ваксинираните се заразяват с Омикрон 8,12 ПЪТИ повече. Математиката не лъже. Омикрон е резултат от ADE Syndrome.
183
0
 
1
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
От приказки полза няма . Дела трябват . Или те нас или ние тях. Докога ще чакаме и ще търпим
182
0
 
2
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Смъртността от отровата -вакса е повишила смъртността в света многократно . В Испания Израел я наричат безпричинна смърт но знаят че е по причина на графеновата инжекция. Интензивността се увеличава оправданията не се толерират . Лъжците да ги избесим
181
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Хахахахахахахаха, хайде, обешавам, дай за последен път да не намуша и напълня с отрова, обещавам, че ще е доживот! Цирк!
180
1
 
0
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ванга бе предрекла,че хора от изтока ще донесат лек срещу тази болест.Дано да са японците .
179
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да вземат първо да възстановят правилната дефиниция за ваксина. Нещо дето месец не може да пази няма как да е ваксина.
178
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази "ваксина" се казва имунитет на тялото.
177
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Докато стане готова,ще падне яко боцкана и убеждаване,старите "ваксини" няма да ги хвърляме я!
176
2
 
11
 
! Отговори
доц. Мангъров преди 2 години
Те и сегашните ваксини бяха доживот, после станаха за 2 години, за 1 година, за 9 месеца, за 6 месеца, за 4 месеца,... за 1 час,... за 1 секунда. Шепа тариkати си пълнят гушките на гърба на хората. Но... докато има балaмурници, ще има и тариkати.
175
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разработена ни е доживотна лъжа
174
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превод - Разработват ваксина срещу КОВИД. Това сегашното не са ваксини а някакви препарати дето може би и да ти дават някаква временна помощна имунна реакция МАЙ! Ама ваксина не са. С тези сега не се "имунизираш" а се "създава имунен отговор", благодарение на който МОЖЕ БИ и да караш малко по-леко КОВИД ако го лепнеш, ама не се знае много сигурно.
173
1
 
7
 
! Отговори
изкарваш преди 2 години
3 дена с нея, до живот е
172
0
 
4
 
! Отговори
2023 преди 2 години
Докато Джапанизите открият доживотната ваксина много ваксъри и антиваксъри ще са дали фира.
171
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и чудо да стане, което е невъзможно, и се изнамери такава, след този геноцид, упражнен върху населението, няма да се върже никой, освен хипохондриците. На нормалните хора вече не им пука за пропагандата на ковид мафията.
170
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната нескопосана и дебелашка лъжа. Няма такава за грип и ковид, които се променят непрекъснато. И е излишно да има.
169
2
 
19
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
"Разработват ваксина за доживотен имунитет срещу COVID-19" - Зависи обаче за колко дълъг живот става дума, след ваксането. С тия фашистки-фарма-номера които приложиха на хората и това масово корумпиране на лекари и журналисти, народа напълно и окончателно загуби доверие във фармакологията.
168
2
 
15
 
! Отговори
Ваксините заразяват преди 2 години
Не ви вярвам и нямам нужда от хапчетата ви files.fm/u/4sc8hv4ch#/view/ggans8734Алберт Бурла, главен изпълнителен директор на Пфайзер, който възторжено разказва как жителите на планетата ще бъдат контролирани дали редовно и на равни порции си взимат всяка експериментална субстанция, която либерал-глобалистите са решили, че трябва да бъде приемана.
167
3
 
1
 
! Отговори
Pfizer-Biontek преди 2 години
ваксинирайте се иначе екс ще бъде последната
166
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и сега ги има,много хора които се ваксинираха с една или повече дози,живота не им продължи дълго!