Разработват ваксина за доживотен имунитет срещу COVID-19

Тя ще бъде на основата на ваксината срещу едра шарка
210
Разработват ваксина за доживотен имунитет срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Японски учени от Токийския институт по медицински науки разработват ваксина срещу коронавируса, която може да осигури имунитет за цял живот. Предполага се, че клиничните изпитвания ще се проведат през 2023 г., съобщава The Japan Times.

Изследователите казаха, че са взели за основа ваксината срещу едра шарка, разработена през 18 век от Едуард Дженeр. Според експертитe, ръководени от професор Митинори Кохара, в нея използва вируса на кравешка шарка, който е безвреден за хората, съобщава Bulgaria ON AIR.

Идеята е да се създаде рекомбинантен вирус срещу едра шарка, който съдържа протеина на коронавирус. Предполага се, че това трябва да доведе до доживотно развитие на клетъчен имунитет от организма.

Експерименти върху мишки показват, че животните, ваксинирани с ваксината, са били в състояние да оцелеят дори след като са били заразени с птичи грип.

Предварително е известно, че японският производител Nobelpharma възнамерява да проведе първата и втората фаза на клиничните изпитания през 2023 г. В проучването ще участват 150-200 души, включително такива, които са страдали от Covid-19 и ваксинирани срещу него. Ако се докаже ефективността на препарата, те възнамеряват да го пуснат на пазара през 2024 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
3
 
8
 
! Отговори
Вярно бе, преди 2 години
Очевидно не очакват до доживеят до следващия вариант/щам.
144
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха, явно след "ваксинирането" не им остава много живот.
143
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охо...до тогава,еврогейовете си бият по 20 ваксини на година )и пак че хвалят че ваксините много са ефикасни
142
0
 
2
 
! Отговори
До преди 2 години
2028 година има много време, през което да експериментират върху хората...
141
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биохимията на мишките е различна от биохимията на човека........................бозайници са и мишките, и хората да..............но тука свършват приликите и започват разликите............м/у мишките и хората!!!
140
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбирате ли какво точно се случва? Подкупиха тези, от които зависи поддържането на теорията за пандемия, изхарчиха държавни пари за ваксини и тестове и ни поставиха в матова ситуация. И следва продължение. Това, че сме 80% неваксинирани не ни помага много.
139
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който избърсва лaiнaтa, да ги избърше всичките , а не да оставя тези дето му харесват !!! ПРИНЦИП !
138
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Запозната"Надявам се неваксинираните да не изкарат вируса и да ги горят в крематориумите. Така ще има повече ваксини за нас всксинираните."=>Ама верно много т/ъ/пи пар/чета са това ваксите.Да измрели неваксинираните,че да имало повече ваксини за тях.Ние нали затова сме неваксинирани,*** оффф.цо защото не искаме ваксини и ви ги подаряваме с мерак да се бодете докато можете да мърдате.Надявай се да умрем - надяната ще си останеш.
137
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако повечето Българи мислят като вас,аз се срамувам,че съм Българин.
136
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Препоръчвам да се прочете новината. Това са болни мозъци. Хората за тях са мишки.
135
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е генна терапия не е ваксина. Стига се напъвахте. Ваксина която се слага през три месеца няма.
134
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който си мисли, че ваксините и тестовете са безплатни , е пълен глуупak на квадрат.
133
1
 
14
 
! Отговори
До 61 преди 2 години
"Ваксина против ВИРУС не знам дали съществува въобще, човека все още не е измислил такава ваксина, ако има такава, кажете срещу кой вирус, изненадайте ме"==>Срещу вируса на едрата шарка,например.Ваксина не може да има срещу бързомутиращи вируси каквито са коронавирусите, но не всички вируси са такива.
132
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е аз тази чакам. Но пак ще изчакам като си я сложат добичетaaтa , ще минат 10тина години и тогава ако няма странични ефекти може и да помисля и аз
131
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама чакайте тези сегашните не бяха ли доживотни в началото на 21-ва година
130
3
 
11
 
! Отговори
Смяяях преди 2 години
До Solar Power Тео Ушев номер 2. Сега си много наперен, после да не постваш снимки с абоката. Последователи на сектата на Кунчо Таралежков, който лекичко и набързо изкара ковида, само за има-няма 2 месеца.Израелците и тв почти всички набучени 3 пъти, сега четвърти път ги подкарават, така, че се готви за 4-та доза.Само дето дозите които може да поеме човешкото тяло преди да се гътне не са много.Богатите били ваксани -смях.Ваксани са тези,чието имущество трябва да отиде у наистина богатите.
129
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да првярва човек след толкова лъжи???
128
2
 
14
 
! Отговори
Хахахахахахаха...... преди 2 години
Хахахахахахаха......
127
4
 
18
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Най-много отново да върнат едрата шарка, която от 1980 г се смята за окончателно ликвидирана и ваксинация срещу нея не се прави.Да, вирусът на кравешката едра шарка не е опасен за хората, но сега като започната да го ГМО-сват с короната и ще стане ти ли ме бутна или аз сам паднах. Короната е корона, както при всеки грип има малък процент които развиват усложнения и умират.Едрата шарка обаче е сериозна работа.С огъня си играят тези психопати.
126
1
 
29
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Когато презентираха ваксината на Пфайзер в началото на миналата година, говореха същото. Уж беше доживотна ваксина. После дойдоха бустерите...