Проверяват всеки починал със сертификат къде се е ваксинирал

Засега не се обсъждали нови мерки срещу коронавируса
Обновена: 2 яну 2022 20:10 | 2 яну 2022 19:39, Камелия Цветанова
714
Проверяват всеки починал със сертификат къде се е ваксинирал
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МВР ще проверява всеки починал от COVID-19 със сертификат за ваксинация къде се е имунизирал, заяви пред bTV премиерът Кирил Петков.

Той каза, че е поръчал специално на вътрешния министър Бойко Рашков да проверява всички подобни случаи. „Така се надяваме да хванем тези, които издават фалшиви сертификати по-бързо“, каза Петков.
Относно решението дали ще има нови мерки за ограничаване на заразата с „Омикрон“ варианта, Петков коментира, че засега не са обсъждани.

Първата мярка е добавката от 75 лв. за пенсионерите, надявам се този стимул да накара хората да се ваксинират. Втората мярка е информационната кампания ,която вече започна през декември. Ваксината не е експериментална, няма риск. Всеки има отговорност да направи тази ваксинация, за да не стигаме до локдаун. Третата мярка е информираност на личните лекари относно кои уязвими групи с придружаващи заболявания могат да се ваксинират“, каза още Петков.

По другата водеща тема – повишаването на цените на газа, премиерът коментира, че увеличение с 30% е абсурдно.

„Това беше една неприятна изненада. Имаше по-оптимални начини за управление на този газ. Това да не защитаваш обществения интерес и крайния потребител не е добре свършена работа на КЕВР“, каза Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
531
1
 
0
 
! Отговори
msm преди 2 години
Ваксината е един от пътищата за намаляване на натиска, по-евтиния, но и по-несигурния. Инвестиции в инфраструктура, лекари, сестри, санитари и медикаменти трябват .. скъпо удоволствие, а?
530
0
 
3
 
! Отговори
Васко Далаверата преди 2 години
Аз съм Васко Салаверата, тираджия гастарбайтер. Създателя на PCR теста е убит защото е разкрил тайната че глобалистите използват тези тестове да извличат ДНК материал за собствени цели. Слушайте моите новини в ютюб Далавера Нюз и Чалга Парти. Кафето е топло и всичко е топло.
529
0
 
8
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Абе Кире, в тая държава това ли е проблема? Цялата система е тотал щета, ти ще разследваш починали хора? Погрижи се първо за живите. Оправете здравната система първо и тогава говори тъ по т и и, защото нивото и е 19 век. Ти влизал ли си в поликлиниките или в някоя болница да видиш какво чудо е, камо ли че няма персонал? Срещу българина се извършва целенасочен геноцид.
528
2
 
1
 
! Отговори
msm преди 2 години
Още от самото начало в пунктовете за ваксинация трябваше да се сложат камери, които да записват процеса на физическото поставяне на ваксината. Беше ясно, че обвърже ли се ваксинацията с достъп до права, ще се появят много фалшиви сертификати. Ама, кой да се сети. По принцип съм изучен от това колко много гелосани и мазни политици има по високите нива в Европа и България, които са без елементарна обща култура и прагматизъм..
527
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалшив сертификат не може, а фалшива деклаграция може.
526
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не можеш да разследваш умрял. Умре ли човек, всичко срещу него се прекратява.
525
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ни я натресохтестая канадска нула?
524
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9мил. дози общо, половината световно население е ваксинирано. Само *** е умен и знае, че го цакат. Как не измряха тези 3 милиарда хора от тези "препарати". Как не им порастна 3ти крак, не се активира тоя чип и Бил Гейтс не ги ъпгрейдна с уиндоус 11. Как всички ваксинирани страни са с нисък брой хоспитализации и нисък брой смъртни случаи (40 при нас, 40 в UK, при в пъти по- голямо население, където цяла година всичко е отворено). Но развитите страни са прости, а *** е най- умен
523
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма значение къде се е ваксинирал човек. Ваксината не работи. Сега ще търсят под вола теле за да оправдават, че ваксината работи, ами то там видиш ли някоя мед сестра вероятно е виновна. Мед сестри с по 40г опит бият инжекциите, не е от тях! От смотаните ви препарати е! Кога най-сетне ще си признаят, че ефекта от тях е плацебо. И реално не действат грам.
522
0
 
8
 
! Отговори
Психиатър до #591 преди 2 години
В Международната класификация на болестите е записано дословно: " Хомосексуализмът / ***...растията / е болестно състояние,изразяващо се в разстройство на влеченията!! Точка.
521
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С парите от моите данъци искам да се направи нещо полезно. ОСТАВКА!
520
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Зиро, кръгла нула си харвардче, ама кръгла, като на боко тиквата.
519
1
 
4
 
! Отговори
Милиционерите преди 2 години
да проверяват всеки кихнал за сертификат. Какво ще ги чакат да умрат? Ако имаш положителен ПСР и си ваксиниран директно в камионетката и бой до насиране в помещенията на ДС. Рашков ги знае тия работи от време оно...
518
1
 
3
 
! Отговори
Дедо Казващия преди 2 години
До Дедо Питащия до #580 ..... Ми то мъ беше срам да им кажа, чче са ***. Някак некултурно....
517
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторята бият ментета ваксини и продават ментата сертификати )
516
0
 
3
 
! Отговори
Чичко Доктор преди 2 години
До IstinataТо ти пък ще разбереш. На тебе и влак да ти покажат, няма да го познаеш.
515
3
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Много пъти съм казал че колкото по мърдаме , по ни влиза.Какво му беше на Борисов ? Построена и подредена държава. ----////----- Вие сериозно ли не разбирате, че Боко, Рундел и Киро са серии от един сериал? Какво принципно различно намирате между Боко и Киро? Не виждате ли, че Бико само имитира опозиция, защото получава процент от гепеното?
514
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха. Представяте ли си такава заповед в Португалия или Англия, първата с 100% ваксинирани над 12 год, втората с 96%! Майтапа ще е на макс! Хора, тия наистина ли не разбират че е пълен абсурд това, което правят?Ваксинирайте също умират, най-малкото защото са хора! С това си поведение ни казват, че ваксинирания е безсмъртен. А това е меко казано шизофренично. Няма ли кой да им каже, че се излагат?
513
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли, че ще връщат казармата и гейовете ще ги вземат само в строителни войски (както едно време)?
512
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждам един (по IP) тук, който се прави на много читатели. :)))) Що не си пиеш лекарствата навреме?