Тази седмица се чакат нови рекорди на заболели от коронавируса

Кантарджиев прогнозира, че вълната ще премине до април
169
Тази седмица се чакат нови рекорди на заболели от коронавируса
Снимка: БГНЕС

Нови рекорди на дневната заболеваемост от коронавирус през тази седмица прогнозира проф. Тодор Кантарджиев пред Нова телевизия.

"По-малко нуждаещи се от хоспитализация и по-малко починали - това е Омикрон. Но новите случаи ще нарастват много бързо", предупреди проф. Кантарджиев.

Още по темата

Той отново отправи апел хората да се ваксинират. За тези с две дози от ваксината на "Астра Зенека", той препоръча бустерната да е от РНК ваксините, защото така ще имат по-голяма защита. За хората с "Пфайзер" бустерът гарантира 75% намаление на риска от хоспиталзация и смърт.

Според него е важно предприятията да преминат на работа на екипи, за да не се стига до ситуация с много болни и невъзможност фирмите да функционират. За налагането на нови ограничителни мерки е важен броят на хоспитализираните, уточни проф. Кантарджиев и добави, че очакванията са, че омикрон ще засяга повече деца спрямо делта варианта.

"Има няколко неясни неща, които ме притесняват. Първо - преболедувалите омикрон, може ли да се разболеят повторно от омикрон. Второ - как протича късният ковид при омикрона и трето - колко трае имунитетът от омикрон. Все още нямаме отговори на тези въпроси", заяви проф. Кантарджиев.

Според него вълната ще премине до април месец. Той отново прогнозира, че тогава коронавирусът ще придобие ендемичен характер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Шиле пак се е развихрил.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взех мнението на Мика и ко стана пенсията надолу ,взех по малко от миналия месец.Сега говори 2 пенсионер ами не е вече негова работа да коментира .
32
6
 
0
 
! Отговори
Та тия фараончета: преди 2 години
Са поизтребили доста от местните y-хромозоми и не само местни! Груба сметка на Робърт Сайкс , че е имало около 500 y-хромозоми някъде в началото на 19 век. И в момента вероятно са 496 - като 496 -тата е виновна за изтриването на други 4 ...
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля дайте някъде статистика за броя на ваксинирани деца от 5 до 12 г. Станаха ли вече над 1000 или още не?
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2-ра година седят и ги чакат, б-о-клу-ците продажни!
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя пенсионер докога ще го гледаме да дава съвети? Що не си гледа пенсията? Вместо да играе шах и табла в кварталната градинка с други пенсионери той се хванал акъл да ни дава за вируси!Добре че си признава че не всичко му е ясно!В моята работа няма опасност да спрем работа - преживяхме първата вълна когато беше страшно наистина и много хора се натръшкаха, също така и голяма част от тях лежаха в болница.Сега пак има болни но го карат вируса като лека настинка!Съвсем различно е!
28
0
 
7
 
! Отговори
До По родословие преди 2 години
Абе, ти няма ли да престанеш да пишеш глупости?
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам ама съм на ток и сметката ми е двойна от ноември
26
4
 
1
 
! Отговори
Имам предложение: преди 2 години
Създайте малък тест не за Ковид, а за Сакскобурготска y-хромозома ! Да видите чудо! Тя е една и съща хромозома, останалата генетика може да се променя според майката , но у-хромозомата се предава от баща на син идентична и някъде там може и малко да мръдне, защото носи генетично потенциала за мутация - както доказва Робърт Сайкс. Ще видите Рамзес 1, Рамзес 2, Рамзес 3 в европейският им вариант. Преминах през 10000 години човешка антропология за да ви кажа: ИМАМЕ ПРОБЛЕМ. Тия фараончета...
25
0
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Коментарът ми До 21 е До 19
24
0
 
26
 
! Отговори
Киндзадза преди 2 години
Очакват означава, че са планирани....Дънинг-Крюгер стадото, хоооодом марш към... Милиардите печалби са компенсация за загубите на военно-промишленият комплекс на краварите, сега наваксват, Тръмп не започна война, не даде им даде работа и фалитът наближава. Овцечовеци, боц, боц, боц...партията повелява. Вирус съществува, но ограничаването на правата на хората, манипулациите с данните и неефективността и страничните ефекти на ваксините са причина за реакцията на обществото.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом така сте решили да ни лъжете, ок. Обаче никой не ви вярва.
22
0
 
26
 
! Отговори
Ох боли преди 2 години
Станахте много нагли Не сте ли си помислили че все пак някой ден щр дойде краят на тези лъжи и вероятно ще ви се потърси сметка Не знам как спите спокойно и харчите тези мръсни оари от съсипан живот на хората Има и идва видов ден за фалшиви математици политици и убийци в бели престилки
21
0
 
17
 
! Отговори
Das преди 2 години
Тая г-нида изпълзя
20
0
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Тия небивалици, дето си го написал...нещо с главата не си добре. Какво нацистки имена, каква Сакскобурготски кръв, какъв Станишев тука...!???. А нашите царе от по-ново време са чужденци, вярно, но са милеели за България.
19
0
 
14
 
! Отговори
Къньо Раданев преди 2 години
Моля да промените заглавието, а именно както е коректно да бъде "Тази седмица се чакат нови рекорди от положителни тестове на 'n-та-мутация-на-някакъв-съмнителен-вирус'". За колегата с болния зъб - пиши на Витанов във Фейса, ще ти изготви математически модел, та да не стигаш до пулпит, че там е гадно.
18
2
 
0
 
! Отговори
Става интересно: преди 2 години
Кой убива Георги Марков - Мария Луиза и първородния син на Сакскобурготски. Тактическа грешка породена от Мария Луиза. Намесва се или Станишев или Банев и очистват първородния син. С което Руснаците си мислят, че Станишев е техен, ама не е ....
17
1
 
0
 
! Отговори
По родословие преди 2 години
Вероятно лицето Сергей Дмитриевич Станишев се води второродния син на Сакскобурга - и очистил брат си или Банев ... който се явява странична линия. И имаме друг проблем - Симеон 2 Сакскобурготски - Калина Сакскобурготска - Симеон Хасан Муньос (как точно е Муньос вие сами трябва да прецените с русата му коса и сините му очи) Значи имаме Симеон 2, Симеон 3, Симеон 4
16
2
 
27
 
! Отговори
селянин преди 2 години
Бай Киро е рекал напролет мащаме зеленио сертификат и тураме тревистозеленио хи хи хи
15
5
 
1
 
! Отговори
Да ви го обясня така преди 2 години
Някога преди време Фердинант Сакскобурготски идвайки вицекралската разбрал няколко неща за българите - че ако иска да ги завладее няма да стане по класическите методи. Неговият син Борис 3 - не се знае какви са им истинските нацистки имена - също доста е практикувал на баща си методите, както и Кирил както и Симеон 2 - сега излиза , че имаме навсякъде Сакскобурготска кръв, която е изтрила от картата доста българска кръв. Пример Сакскобурготски и майката на Станишев - Сергей Дмитриевич Станишев