Тази седмица се чакат нови рекорди на заболели от коронавируса

Кантарджиев прогнозира, че вълната ще премине до април
169
Тази седмица се чакат нови рекорди на заболели от коронавируса
Снимка: БГНЕС

Нови рекорди на дневната заболеваемост от коронавирус през тази седмица прогнозира проф. Тодор Кантарджиев пред Нова телевизия.

"По-малко нуждаещи се от хоспитализация и по-малко починали - това е Омикрон. Но новите случаи ще нарастват много бързо", предупреди проф. Кантарджиев.

Още по темата

Той отново отправи апел хората да се ваксинират. За тези с две дози от ваксината на "Астра Зенека", той препоръча бустерната да е от РНК ваксините, защото така ще имат по-голяма защита. За хората с "Пфайзер" бустерът гарантира 75% намаление на риска от хоспиталзация и смърт.

Според него е важно предприятията да преминат на работа на екипи, за да не се стига до ситуация с много болни и невъзможност фирмите да функционират. За налагането на нови ограничителни мерки е важен броят на хоспитализираните, уточни проф. Кантарджиев и добави, че очакванията са, че омикрон ще засяга повече деца спрямо делта варианта.

"Има няколко неясни неща, които ме притесняват. Първо - преболедувалите омикрон, може ли да се разболеят повторно от омикрон. Второ - как протича късният ковид при омикрона и трето - колко трае имунитетът от омикрон. Все още нямаме отговори на тези въпроси", заяви проф. Кантарджиев.

Според него вълната ще премине до април месец. Той отново прогнозира, че тогава коронавирусът ще придобие ендемичен характер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Франция са 300 хиляди новозаразени! Това е все едно в България да има 30 хиляди заразени дневно! А Франция е 80% ваксиниран! Ваксините защо не действат?
53
0
 
10
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Нищо де, нека и ние поставим някакъв рекорд!
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общо взето всички от който зависи справяннето с разпространението и смъртноста само си прибират тлъсти заплати, дават по някое друго интервю и накрая прехвърлят вината върху народа!
51
0
 
1
 
! Отговори
И стигаме: преди 2 години
До големият антропологичен проблем на човешката цивилизация и за скритият невидим вълк Фенрир - мога да го обясня по-добре - Човешката цивилизационна структура в момента създава условия при които хората с много пари могат да имат каквото искат, както искат. И затова първата им работа на Сакскобургите е да докопат възможно най-големи финансови ресурси откъдето следва и друго нещо - той е завоевател - той е малка червена южноамериканска мравка пигмей, която изтребва половината видове които пречат
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали имаха създаден ясен план и конкретни критерии за въвеждане на мерки? Просто трябваше да го следват, но те решиха да си играят на политика.Последствията ги виждаме. Хаос и смърт!
49
0
 
12
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Защо ковидът се върти най-вече в по-цивилизованите страни,европейските страни и САЩ!И защо има хаос и има тотално противопоставяне между ваксинирани и неваксинирани!И защо някой използва това да вкара в дневния ред на тези общества сделката за зелената енергия и да направи ваксинационен сертификат,който ще премине в паспорт и ще се ползва с най-различни цели, а между другото обедняването продължава и се избягва пукането на раздутитя виртуален финансов балон!Селяни прости вие сте валат!Люк!ЦРУ!
48
1
 
3
 
! Отговори
Всъщност: преди 2 години
И в Дюн и в Кошерът Хелстрьом става въпрос за една и съща династия - Харконен е Сакскобурготски и Сакскобурготски е Харконен и още по-весело - Нароил се е кошер!
47
0
 
3
 
! Отговори
Проблемът: преди 2 години
Е метафорично засегнат от Франк Хърбърт, но не в Дюн. Уважавате ли научните фантасти тавариши. Жул Верн всички го обичаме, Франк Хърбърт не случайно печели наградата "Небюла" за Дюн , но си задайте въпроса Хърбърт като един от най-ерудираните и начетени хора какво точно казва в "Кошерът Хелстрьом" , че и жените със Сакскобурготска генетика имат определени характеристики невписващи се с нормалните ХХ дами!
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
54-ти ти как го виждаш справянето? Като в Австралия? Не мерси. При това положение Кантара ми е симпатичен, даже ме разсмива.
45
0
 
17
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
О,чудо! Април месец си отиват респираторните заболявания.... Нали за короната нямаше значение нито градусите и времето,нито нищо живее 20 дена на пластмаса. Може се разболееш от пейките в парка. Какво стана с спортните зали готови за болници, хвърлените в ганг и падащите китайци от клиповете или как ги ловят уж...
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че отставките на министърите на МЗ и на МОН, както и ръководителите СРЗИ, РУО и Фандъкова са задължителни . Тези постове не вървят само с привилегии и тлъсти заплати. Има и отговорност, както виждаме София не е излизала от тъмночервенота зона и продължава да се катери нагоре. Това е очевидно несправяне с поверените им отговорности. Оставка. Не става да са на такива постове и само да прехвърлят вината към други!!
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
47-ми а как стигна до Австралия? Предполагам Джокович им го донесе?
42
1
 
22
 
! Отговори
Конкретно преди 2 години
След принудителното набождаме под предтекст за достъп до работа и училище, след еднократната примамката от 75 лв. на пенсионерите, следва бум на заразени и болни, защото това не са ваксини.
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак общи приказки без каквито и да е доказателства. Всичко свърши, остават само нацапаните ви гащички и някой ще опера пешкира. Кантарджията да внимава какви ги дрънка.
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия явно никога няма да направят разлика между положителна проба от компрометиран тест и болен/заразен. Много е лесно да дигаш пушилка с някакви смотани тестове. И много интересно с какви симптоми ще постъпват заразените с Омикрон? Вероятно само с положителен тест.
39
1
 
12
 
! Отговори
Ваксера преди 2 години
Еее, боцнете се с бустер днес и тази седмица няма да има рекорди:)
38
0
 
11
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Понеже плоският мозък на българския селянин не може да прави взаимовръзки, и не може да види голямата трагедия , която го чака след ковида със зелената енергия, ще стане още по-зависим от световната енергийна мафия, същата която едно цяло с оръжейната, здравната,финансова мафия!Агент Дуейн Харпър!ЦРУ!!!
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се чака , някой предварително ли ги заразява. Тоа мало***умник леле мале. Единствения Изход да се спре Пандемията е 100% Капсуловане на Държавата (както при Комунизмъ всичко беше забранено) тоест затваряне на Граници и Летища защото Омикрон не идва от Космоса
36
0
 
16
 
! Отговори
До Имам предложение преди 2 години
Луд човек..умора няма
35
0
 
20
 
! Отговори
Стига геноцид! преди 2 години
Колкото повече поставени отровни ваксини, толкова повече зарази, нововъзникнали фатални последици и заболявания, и смърт следват. Но това се премълчава, защото тези убийци получават тлъсти хонорари вместо затвор, а жертвите са принудително лишени от всичките им човешки права.