Китай в борба с COVID: Среднощни арести, бременни и деца в карантинни лагери

Страната има цел за нулев ковид
13 яну 2022 22:00, Петя Славова
135
Китай в борба с  COVID: Среднощни арести, бременни и деца в карантинни лагери
Снимка: БГНЕС

В Китай се появиха огромни карантинни лагери с редици от тесни метални кутии, в които се настаняват хора, заподозрени в болестта от COVID-19, показват видеоклипове в социалните медии, за които съобщава БГНЕС, позовавайки се на "Дейли Мейл".

Комунистическата страна се опитва да изкорени вируса въпреки предупрежденията, че по-заразният вариант Омикрон прави стратегията за нулев COVID невъзможна дори и при драконовските мерки, използвани от Пекин.

Общо 20 млн. души в Китай вече са затворени в домовете си, след като градовете Анян и Ючжоу се присъединиха към 13-те млн. души в Сиан, които са поставени под карантина и на които е забранено да напускат дома си дори за да си купят храна.

Анян, в който живеят 5,5 млн. души, беше блокиран късно в понеделник, след като бяха съобщени два случая на варианта Омикрон - а някои жители на блокираните градове заявиха пред Би Би Си, че са били част от "голямо прехвърляне" на хиляди хора към лагерите. Смята се, че бременни жени, деца и възрастни хора са сред изпратените в лагерите в Сиан, като вътрешни хора споделят ужасите от задържането им.

Кадри, широко разпространени в интернет, показват хора в малки кутии, обзаведени с дървено легло и тоалетна, където са принудени да останат до две седмици. Онези, които са били натъпкани в мрачните съоръжения, казват, че в мразовитите метални боксове са оставени с малко храна.

Още по темата

Малко след полунощ на 1 януари на жителите на жилищния комплекс Mingde 8 Yingli е било съобщено, че трябва да напуснат домовете си и да влязат в карантинния център. Свидетел твърди, че в комплекса са пристигнали 30 автобуса, а според друг са били прехвърлени 1000 души. След това жителите са били оставени в автобусите в продължение на няколко часа.

Извън лагера мъж е бил пребит от работници, следящи за пандемията, след като е излязъл от дома си, за да си купи кифлички на пара, показват кадри.

На жителите е забранено да излизат навън, а магазините са затворени, с изключение на тези, в които се продават стоки от първа необходимост.

Анян е важен археологически обект, древна столица на династията Шан и място, където е открита най-ранната китайска писменост върху т.нар. оракулски кости. Градът съобщи, че е забранено движението на превозни средства, които не са от първостепенно значение. Броят на случаите все още е сравнително малък, като от началото на понеделник до 8 ч. сутринта във вторник са потвърдени 58 нови случая.

Повече от 2000 души са заразени в Сиан в най-голямата епидемия в Китай след първоначалната в Ухан. Древната столица е популярна туристическа спирка, в която се намират руините на Теракотените воини, а също и завод за компютърни чипове на Samsung. Градът съобщи за 13 нови случая през последния 24-часов период, което е по-малко в сравнение с повече от сто случая на ден в пика на епидемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен 125 ---- Нещо ми мирише на информация изсмукана от пръстите, щото такова животно в мрежата НЕ съществува. Та като пишете щуротии, вярвате ли си, и ако НЕ, как искате ние да ви повярваме. ;)
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
зпълнителният директор на Файзер Албърт Бурла преди два-три дни каза буквално"Вече знаем че две дози от ваксината имат минимален полезен ефект, ако въобще ИМАТ НЯКАКЪВ". По същото време Рошел Валенски, директор на Центъра за заразни болести на САЩ каза буквално че "ваксините" НЕ СПИРАТ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО на вируса. Обаче тукашното гan ьо нарежда ли, нарежда истерично ваксини, та ваксини. Повтаря като папагал.
99
0
 
1
 
! Отговори
Умен и интелигентен преди 2 години
Малииииии ей тия китайците щом така правят,начи има нещо.Ей они винаги са се показвали като много умен и хитър народ като еврейте,глей баце кво прават бей са таа болест шега не бива.
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайски прелести
97
1
 
1
 
! Отговори
Умен и интелигентен преди 2 години
Малиииии.не щъ у затвора,бегай да бегам да се ваксинирам и децата и жената за да живеем нормален живот.
96
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой си мисли, че това няма да се случи и тука ако продължаваме да не виждаме,че царя е гол дълбоко се заблуждава!
95
3
 
5
 
! Отговори
Изумен преди 2 години
Който вярва на спуснатата от Пекин статистика е пълен ***. Там жертвите, още в първата вълна са няколко сттотин хиляди. Може би над милион са до сега.
94
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид е сладък-власт,пари,програми уж за помощи,правителства и банки в едно ,като едните печатат пари ,а другите мачкат,затварят производства,унищожават веригите за доставки,въвеждат зеления преход,и изпращат цените на енергията в космоса.Това е Ковид,ако някой си мисли че става въпрос за други неща нека види реалността,а тя сочи точно това.Власт,контрол,пари до безкрай,като наркотик им се услади всичко ,да мачкат и контролират .Хората трябва да се събудят и то рязко защото вече е късно !!!
93
0
 
3
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Вярвате,ли!!
92
4
 
20
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 2 години
Цялата игра е за вас европейски и американски мишлета, Китай го прави заради Вас, договорката ни е такава!
91
3
 
25
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 2 години
Възбудиих се, Китай, Австралия,Австрия, Белгия,Филипините, скоро и други, прекрасни демокрации!
90
1
 
31
 
! Отговори
Bond преди 2 години
"заподозрени в болестта от COVID-19" .... прочетох само дотук. Ясно е какви украшения ще има по-надолу.
89
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то направо си отива на геноцид. И всички тези уроци по човекомразие бяха инициирани от един китайски лекар офталмолог - този мръсен червей, този жалък медицински скот. Втора година се опитвам да се въздържам от конспиративни теории, но накрая няма да мога. Индоктринирани в безпрекословно подчинение медици, които виждат много добре, че са маша на тирани, продължават да се държат като винчета в машината на държавната тирания.
88
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора заподозрени в болестта? Тия тотално психясаха.
87
2
 
26
 
! Отговори
Къде е идиотЪ преди 2 години
койтоТролеше, че Китай са решили въпросЪ с вируЗа?
86
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проваксите са тотални мало-yмници - подкрепят античовешките, сталинистки репресии на китайските комунисти, при това обърнете внимание - ПРИЛАГАНИ ВЪРХУ ВАКСИНИРАНИ КИТАЙЦИ, тъй като там всички са такива! Ах колко жалко е да си плиткомозъчна провакса
85
18
 
5
 
! Отговори
ганЮ простака преди 2 години
и антиИдиотите ги очаква същото.
84
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейкин да отиде в Китай да се бори за правата на хората!!!
83
30
 
3
 
! Отговори
балканските макаци преди 2 години
,Някой да обезпаразити балканските макаци! С тоз бит и култура не могат да виреят извън резервата за балкански талибани! Не ги пускайте в цивилизацията защото няма да оцелеят. Тук не газим кал до шия, не точим ДДС, и не ръчкаме БМВ дараци по пешеходните пътеки
82
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в китай вирус няма. какви лагери сънувате те се пребориха с него. вижте статистиката от уърдометер - само 224 заразени за денонощие, а починали са 0 , т.е. от една година няма починали, а активните им случаи са около 3500, при нас са- 142000 активнии средно на ден починалите са около 70