Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена

Решението е взето от австралийския министър на емиграцията
Обновена: 14 яну 2022 10:43 | 14 яну 2022 09:12, Елка Василева
426
Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена
Снимка: архив, БГНЕС

Тенисистът номер едно в света Новак Джокович ще бъде депортиран от Австралия. Решението за това е взето от австралийския министър на имиграцията Алекс Хоук.

Визата на Джокович е отменена. „Отказът се основава на това, че решението е от обществен интерес“, каза министър Хоук, цитиран от медиите в Австралия.

Още по темата

Последната капка, която е преляла чашата /за решението на австралийския министър/, е било съобщението на Джокович в Инстаграм от тази сутрин, в което той признава, че през декември е отишъл на насроченото интервю с френски журналисти, знаейки, че е заразен с COVID-19, пише сръбската преса.

Очаква се световният номер 1 да обжалва и този път.

Все още не е ясно дали той ще може да се бори за рекордна 21-ва титла от Големия шлем. Турнирът в Мелбърн започва на 17 януари.

По-рано самият Джокович призна за „грешки“ в документите си за пътуване до Австралия, както и при карантината си в Сърбия.

Премеждията на носителя на 20 титли от Големия шлем започнаха още с пристигането му в Австралия на 6 януари. Той обяви ден преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус, припомня bTV.

На летището обаче граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда. Остана обаче възможността визата му да бъде отново анулирана и той да бъде депортиран. След няколко дни размисъл министър Хоук най-после излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина.

В хода на драматичните събития станаха ясни и други подробности за Джокович. Той не е ваксиниран, а медицинското му изключение е признато на базата на положителен PCR тест, направен в Белград на 16 декември.

Въпреки че е трябвало да бъде под карантина, Джокович разкри, че се е срещнал с френски журналист.

Германското издание "Шпигел" пък разследва евентуална фалшификация с теста на сърбина. При проверка той първо е давал отрицателен, а след това положителен резултат.

Стана ясно още, че Ноле е подал невярна информация при влизането си в Австралия. Той е заявил, че не е пътувал извън родината си в предишните 14 дни, въпреки че на Нова година е бил в Испания. За това неразбирателство тенисистът обвини агента си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още по темата: Новак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
13
 
19
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 години
Джокович се сблъска директно с новият световен ред!!!
259
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е положението - никой не се интересува дали си болен, преболедувал или здрав - всеки пита: имаш ли ваксина и бустер. Това е важното.
258
14
 
14
 
! Отговори
11 преди 2 години
До ДДРОнег --- Турнирът също трябва да се санкционира и да бъде изваден от световната верига, тъй като без Джокович е нелегитимен.
257
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е дискриминация!
256
22
 
13
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Удар срещу личното мнение и свободата на човека,от страна на едрия див капотал...
255
24
 
16
 
! Отговори
denko преди 2 години
Браво на Джокера, и сам воина е воин!!Сам срещу всички и никой не го подкрепи, най вероятно ще му съсипят кариерата медицинските фашисти!!
254
4
 
6
 
! Отговори
xscsdsd преди 2 години
Ама Джокович е казал, че НЕ се е срещнал с френския журналист. Не че кой знае колко променя ситуацията, ама е добре да се преписва правилно.
253
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде марш на село!
252
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой сърби са тарикати и доста нахални !
251
16
 
25
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
В началото подкрепях Новак Джокович, заради съпротивата му срещу фашистките мерки на Австралия, но с оглед на последната информация за издънките му, май съм на мнение, че е повече безотговорен и следва да бъде санкциониран
250
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Австралия балкански тарикатлъци не минават
249
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнтиТрол Пък ти не си анонимен, нали? и не дращиш глупости. Атакистки ***.
248
3
 
4
 
! Отговори
АнтиТрол преди 2 години
Джендайтроловете са все анонимни ... Но все "силни" когата дращат глупостите си.
247
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балканските тарикатлъци и номера викаш....А това вече си е расизъм.Защото е успял човек от Балканите, да се изгаврим.Расисти.
246
0
 
0
 
! Отговори
АнтиТрол преди 2 години
Нася - лъжеш, да не драскаш от Австралийското послолство б Белград.
245
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнтиТрол По-нагъл от миризлив атакист има ли?
244
6
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Балканските тарикатлъци-на Балканите.В Австралия не минават.
243
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнтиТрол Пробвай атакистче.
242
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атакистчето се чувства прецакано, че на сръбския измамник с фалшифицираните документи са му взели визата.
241
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Поручик Ржевски 256Всичко се връща ве мен, след ПСВ, която е причинена от сърбин (убил е престонаследника на Австро-Унгария), се създава изкуствената Югославия, естествено ние като съюзник на немците го отнесохме :)) След разпадането на Соца, тез сърби водиха войни и всичките ги загубиха (не е тайна, че не ги бива във войната), затова имат много комплекси за малоценност, иначе Ноле е добър тенисист, не споря затова нещо :))