Обсъжда се възможност да отпадне сертификата за антитела

Сербезова: Все още няма решение за това
14 яну 2022 16:15, Анисия Иванова
111
Обсъжда се възможност да отпадне сертификата за антитела
Снимка: БГНЕС

Обсъжда се възможностда отпадне зеленият сертификат за наличие на антитела. Все още няма решение за това, коментира  здравният министър Асена Сербезова пред журналисти в парламента след парламентарния контрол.

Сербезова определи правилата в България относно пандемията като едни от най-либералните. Тя посочи, че евентуална промяна за зеления сертификат ще има, ако бъде направено предложение от експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката, здравния контрол и главния държавен здравен инспектор.

Още по темата

На този етап няма такова, посочи Сербезова, цитирана от БТА. Тя коментира, че не се обсъжда включването на допълнителни обекти, за които да важи изискването за зелен сертификат.

Във връзка с представения в четвъртък Национален оперативен план за справяне с COVID-19 министърът обясни, че процентът на заетост на интензивните легла се дава от Регионалните здравни инспекции /РЗИ/. По думите й освен бройката на интензивните легла като приоритет се извежда и заболеваемостта на медицинските специалисти. В плана България е разделена на шест клъстера. Предстои на сайта на Министерския съвет да бъде публикувана карта със съответната информация за модела, който ще се следва при управлението на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
43
 
! Отговори
Бай Миле преди 2 години
Ненормална работа! Няма по сигурно от това човек да е преболедувал и изградил имунитет! Ваксините се слагат с цел организма да направи същите антитела! А бе чета и се чудя до кога ли тази малумщина ще продължава
19
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са объркАха нещо... Не сертификата за антитела, а зеленият сертификат да отпадне иска народът! Или оставки!
18
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При толкова проблеми в страната и кризи в коя ли не област и отрасъл, тия сертификати се оказаха най-големият ни проблем! Голямо обсъждане, големи, ама плоски агитации за ваксиниране и всичко друго стои и чака, решава се половинчато или се правят поредните грешки поради неопитност, незнание или незаинтересованост. Защо да нямам сертификат, след като съм изкарал ковид и имам повече антитела от ваксиниран? Или трябва да се срамувам, че не съм умрял, ами антитела бол съм завъдил?
17
2
 
27
 
! Отговори
Ф.т преди 2 години
В лицето грозна като куче,в тяло Джаба да хът.Трябва да си невероятен перверзник дори да си помислиш ,че това нещо става за нещо друго освен носи храна на свинете.
16
6
 
43
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Така, да видим, хората с антитела са защитени и не разнасят, преболедувалите са защитени и не разнасят, тестваните не са защитени, но са чисти - не разнасят. Сега познайте кой потдържа заразата, да познахте - ваксинираните! А тенденцията е, само те в даден момент да могат да напускат домовете си, справка - Австралия.
15
3
 
33
 
! Отговори
мнение преди 2 години
СЕРТИФИКАТ СЕ ДАВА ЗА СТОКА С ДОКАЗАНИ КАЧЕСТВА Човекът е променлива величина и ако днес е със сертификат утре може да е заразен и вирусопреносител. Така зеленият сертификат трябва да отпадне.
14
3
 
20
 
! Отговори
Вече преди 2 години
има хапчета със чип! Това не е теория на конспирацията както бе със зелените сертификати,а официално изказване на шефа на Пфайзер.
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пътуващ във времетоЗа да се знае , че са сертифицирана стока и тялото им е собственост на Биг фарма. Според т.нар. "конспиратори" дето накрая все излизат прави.
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой го проверява тоя сертификат? Не ми се е случвало, ни в мол, ни в голям магазин.
11
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият и сертификат позволява на приносителя да влезе безпрепятствено в сграда и потенциално да зарази стотици хора! Това ли е ролята на тоя сертификат?! Всеки трябва да бъде тестван преди влизане! В противен случай сертификатите се превръщат в лиценз за убиване.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антителата за всеки вирус и болест е различна,чиче едно време преболедува сифилис от една не особено привлекателна булка но антителата му не е за цял живот,докато от Ковид антителата е вечна и понеже повечето го преболедуваха Ковид още 95 година затова и смъртността в БГ не е толко висока..
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трудно се реализират бройките ваксини за алфа варианта на ковид, който го няма от две години. А пък чичковците от бигфарма могат да си поискат неотработените хонорари обратно.
8
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестът не помогна. Трябва да се повтори, потрети, не личи по нищо в поведението им, че народът ги мрази.
7
4
 
28
 
! Отговори
посеркото преди 2 години
Ако се изакам в найлонов плик, затворя плътно и го изпратя за сертифициране, ще ми издадете ли сертификат?
6
2
 
24
 
! Отговори
ти да видиш преди 2 години
абе как така ше отпада ?! кирчу каза че е невъзможно .
5
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сербезова абе да те питам ,Кирил вчера и днес в едно помещение без знамена вчера днес със знамена .Каква е тая карантина ?Трябва да кажеш защото това не е нормално.
4
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета и не вярвам на ушите си както казваше един мерките у нас били най либералните и какво следва заплахи и накрая бой ли това ли ви учат от Брюксел
3
2
 
56
 
! Отговори
Крал Трол I преди 2 години
Да ограничавате правата на здравите хора е една огромна глупост.
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да, трябва да се набодат всички барабар с пеленачетата.
1
3
 
62
 
! Отговори
Пътуващ във времето преди 2 години
Защо въобще трябва да има някакви сертификати?!