Балтов: Планът за справяне с пандемията е прах в очите на хората

Той не е съобразен със заболеваемостта на медицинския персонал
15 яну 2022 10:05, Петя Славова
178
Балтов: Планът за справяне с пандемията е прах в очите на хората
Снимка: БГНЕС

Четири стъпки предвижда Националният план за справяне с пандемията. Според депутатът от ПГ на ГЕРБ и бивш директор на "Пирогов" Асен Балтов, той обаче е прах в очите на хората.

Според него в пандемичния план не е съобразена заболеваемостта на медицинския персонал, а базата за оценка на ситуацията е 14-дневна - твърде дълъг период при положение, че при Омикрон броят на случаите расте експоненциално. Той допълни, че през последните пет дни имаме повече нови случаи на коронавирус, отколкото в най-големия пик на третата и на четвъртата вълна.

Още по темата

Друг проблем, според Балтов, е че в плана е заложено запълването на над 1200 интензивни легла, а през последните вълни сме стигали до над 800 настанени в интензивните сектори - тоест изчаква се прекалено дълго преди да се въведат най-строгите ограничения.

Според Асен Балтов мерките у нас трябва да са по-затегнати, защото нямаме достатъчна защита срещу Омикрон. Освен това все още никой не може да каже дали новият щам се кара леко.

Все пак новият план на правителството е по-добър от плановете за справяне с пандемията на на служебното правителство, отбеляза Балтов. Той изрази надежда, че планът ще бъде коригиран, когато се отчетат пропуските му.

Според Асен Балтов са необходими и нови по-добри тестове за учениците. Сегашните не са достатъчно ефективни и хващат много малко от случаите, изтъкна той пред БНТ.

Бившият директор на "Пирогов" призова всички да се ваксинират и да спазват мерките срещу коронавирус. Той очаква да се наложи поставянето и на втора бустерна доза ваксина, съдейки по опита на Израел.

Според Балтов трябва да се въведе задължителна ваксинация за лекари, социални работници, учители, военни, полицаи

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако г-н Балтов беше толкова добър специалист в областта си, нямаше да се цани за административни длъжности и да се излага с изказвания по тема, в която е некомпетентен.
117
13
 
1
 
! Отговори
зарязявайте повече преди 2 години
Ако сте млад заразявайте повече хора с ковид - така или иначе ще го изкарате леко. Но много стари ще измрат и ще освободят жилища на пазара и цените им ще паднат. 40% от жилищата са собственост на хора над 70г. Ковида ви е шанса за евтино собствено жилище.
116
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕвростатПърви сме по смъртност и преди изобщо ваксините да са част от уравнението. Проблемът е т.нар "здравна система" тук , хората , които я управляват последните 20г (10 от тях се падат на ГЕРБ и Борисов), както и на подготовката на родните бели престилки. Както и всичко друго у нас - първи в приказките, последни по резултати ! Тук спадат Балтов, Кунчев, Мутафчийски и прочие псевдоспециалисти в темата COVID и вирусология по-общо.
115
1
 
3
 
! Отговори
toti преди 2 години
Нормално като си се омазал до ушите да тъсиш автомивка,но водата поскъпна ,тъка че сте *** от главата до петите !!!
114
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,аи стига с тоя планове, които могат да работят от вкъщи да си работят, а другите на лека дистанция. Да се спре ковид пътеката. Има за ОВИ и за пневмония, както и за други болести. Само се чудите как да крадете още пари.
113
1
 
7
 
! Отговори
Калинки преди 2 години
До SharkОбясни ни сега за калинката имунолог сложена за зам министър на външните работи в правителството на Петков или за жената на Даниел Лорер сложена за зам министър в министерство на икономиката, защото, тя Виктория Лорер е кумица на Петков или за Лена Бориславова назначена от Петков с 13 900 лв заплата за юрист-консулт в министерсов на икономиката лятото.Разкажи ми нещо за тези калинки?
112
8
 
3
 
! Отговори
Евростат преди 2 години
Статистиката на Евростат излязла днес и категорично показва, че смъртността от Ковид в България е в пъти по висока при управлението на Радев и Петков в сравнение с това на Борисов.Няма как да подкупиш и излъжеш европейците!
111
2
 
7
 
! Отговори
Г-7 преди 2 години
Джипката на Бойко друса ли по магистралите?
110
1
 
4
 
! Отговори
кунчо преди 2 години
Военните трябва да си заплатят от СОБСТВЕНИЯ им ФОНД за щетите от ВОЕННИЯ ВИРУС!
109
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пияницо с торбички под очите, не ни интересува какво ще се изкашляш.
108
2
 
16
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Преди да се е изказал опозицонно, да беше погледнал световната статистика, а тя показва рязък скок на заразените на фона обаче на бърз спад на смъртността. Това вече се вижда и у нас, макар да продължаваме да сме на 1 място по смъртност в ЕС като % от заразените и на 2-ро в света по брой починали на 1 млн. население. С други думи, Омикрон явно се кара по-леко, но пък голям брой заразени означава и голям брой случаи на хоспитализация. А с управлението на кризата сме дотук и заради политизирането
107
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големият ви проблем-няма пандемия! Препрочетете старите книжки и си припомнете на какво се вика пандемия. То една лъжа като се повтори 100 пъти....нали? Живея в Люлин, ако имаше пандемия, поне във входа, който е 8 етажа с по 3 апартамента на етаж и по 5 членни семейства поне един да е дал фира, а то НИКОЙ!
106
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В разговоро с Балтов преди изборите лично аз го попитах какво мисли за боденето на децата между 5 и 12 години, което тогава се случваше в Канада. Той отговори, че е против това нещо и няма как да се случи у нас. Е явно и готвеният за здравен министър на ГРОБ дори не беше в час с това под какъв огромен външен натиск сме и как всичко се решава някъде другаде!
105
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това да не е този, дето подпираше вола като симулираше контузия на менискуса уплашен?!
104
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига вече с тази психоза наречена ковид.
103
6
 
13
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До 114. Не те свалиха ГЕРБ. ГЕРБ сами си направиха така, че народа на не ги иска. Ако не бяха толкова алчни, нагли и ако ББ не беше толкоз проЗЗ да допусне да изпадне в зависимости и да е принуден да слага неграмотни калинки на ключови позиции, защото са хора на тоя и оня, никой нямаше да ги мръдне от властта още доста време. Напротив, даже щяха да имат солидна подкрепа. Хората са казали "*** глава затрива".
102
1
 
2
 
! Отговори
Внимавайте преди 2 години
До 116 какво говорите. Клетвите се връщат.
101
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ми писна от всичките ви изяви професорчета пишманвирусулоги докторчета разбирачи кога ще се отървем от вас *** нещ..стни
100
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цацаров беше мозъкът на мафиотската шпицкоманда, която изпълняваше мръсните поръчки на Сарая и Мамчето.Гешев беше (и все още си мисли, че е) плашилото.Докато Цацаров си траеше, Гешев разиграваше комедийни скечове из селските казани, курници и детски градини (Биберон).Докато придоби кураж и вдигна муджахедините срещу държавния глава.Big mistake. Защото това срина правителството на шефа, който легитимираше безобразията му, като същевременно му пазеше и гърба.Сега Гешев е сираче - сам срещу цялата държава. Днес посякоха и ментора му - мозъка на операцията.Идва и неговият
99
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За ужас на герберастките крадльовци Радев ще изкара и още един 3-ти мандат. Докато напълно заличи крадливата пасмина.