БЛС с позиция: Защитата от коронавируса е ваксината!

Медиците поискаха да се спре с конспирациите
15 яну 2022 13:01, Петя Славова
302
БЛС с позиция: Защитата от коронавируса е ваксината!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


Българският лекарски съюз следи събитията от последните дни, дискусията, която се води "за" и "против" "зелените сертификати" и дебатите за това какви трябва да бъдат въведените мерки за овладяване на епидемията от COVID-19 у нас.

Още по темата

"За пореден път, на фона на засилващия се натиск върху здравната система, на фона на близо 33 000 загубени човешки животи, сред които и тези на над 170 колеги - медици, ставаме свидетели на това как науката и фактите бяха оставени на заден план", посочиха от БЛС.

"Крайно време е конспиративните теории да бъдат оставени настрана! Работа, но и задължение на медиците е да представят безпристрастна и научно доказана информация. Затова, ние от Български лекарски съюз категорично и за пореден път заявяваме:

Ваксината е единственият известен засега начин да се защитим от коварната болест. Ние, лекарите, вече дадохме пример и над 75 процента от нас се ваксинираха, заедно с преболедувалите колеги, защитените медици сме около 90 на сто.

"Зеленият сертификат" не трябва да бъде отменян, особено по време на разгара на петата вълна. Нещо повече - у нас той беше въведен със закъснение", категорични са от лекарското съсловие.

"Не на последно място: БЛС заявява своята готовност да излъчи свои представители, притежаващи нужната експертиза и познания, в работната група, която ще бъде сформирана от министър-председателя Кирил Петков за обсъждането на мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от Ковид-19", се съобщава още в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
0
 
18
 
! Отговори
хронология преди 2 години
на твърденията за ваксините:1. Ваксинираните не се заразяват 2. васинираните не се заразяват , но не се разболяват 3. ваксинираните се разболяват но леко 4. ваксинираните боледуват, но не стигат до интензивно 5. ваксинираните стигат до интензивно но не умират Предстоящи: 6. Ваксинираните умират в лека форма 7. ваксинираните умират мъчително, но с чиста съвест 8. ваксинираните отиват в рая, а другите просто умират 9. умрелите ваксинирани не боледуват в рая
250
2
 
25
 
! Отговори
Е преди 2 години
Е като се премахне зелевия сертификат,как ще си докарват извънредно по някой хилядарка?
249
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами добре - щом лекарския съюз казва да се спре с конспирациите тогава се спират. Защо ли не казаха това по-рано, хахах!
248
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До БЛС 270 Едва ли ги е лекувал той, щом са починали. При него смъртността е най-ниска.
247
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво предприема БЛС относно поведението на знайни и незнайни дохторчета използващи кашата и паниката за лично облагодетелстване. Десет кинта на боц. % от предписаното. Уважавам лекарите, но останаха твърде малко ... и не заради ковида.
246
28
 
3
 
! Отговори
До БЛС преди 2 години
Какво предприема БЛС относно поведението на Мангъров след като 170 български лекари са загубили живота си.Българските лекари чакат задължително отговор от Българския лекарски съюз.
245
2
 
33
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 2 години
От абревиатурата БЛС единственото вярно е че е съюз. Ама нито е български, нито лекарски. Поредната институция в тежка криза и тотална липса на доверие и легитимност.
244
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 262 Не мисля, че има такива. Кой би им плащал? Виж, на ваксатроловете е доста ясно - 50 млрд. долара печалба от ваксините дотук, а колко още ще има.
243
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 254 256 Всички, брей, и Вие ги изчетохте всичките :) Я, да видим поне 2-3 имена. Стъкмистиките няма какво да ги коментираме.
242
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 255 Вече е опасно, но д-р Стоян Алексов още в самото начало каза, че се умира С ковид, а не ОТ ковид.
241
1
 
22
 
! Отговори
До 262 преди 2 години
Хаха...да ти имам логиката...точно неваксинираните НЕ ги е страх от вируса. На вас ви промиха мозъците да се надупчите от ужас и да продължавате да го правите отново и отново.
240
0
 
20
 
! Отговори
До 254 преди 2 години
"Всички специалисти" - световни имена като Люк Монтание и куп други лекари, медици и казавт съвсем други неща. "Специалистите", на които често не им посоват имената са тези "на хранилка" от фармация, правителство, СЗО и т.н. Независими експерти, вкл. Нобелови лауреати защитават други тези, но тях не ги дават по телевизията и не получават хонорари от СЗО.
239
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните трoлове по цял ден киснат във форума, защото няма какво друго да правят в мазето, заключили се с три катинара и треперейки от страх от вируса.
238
4
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
БСП е една антикомунистическа Джендърска Еврейска Престъпна Организация. На Корнелия Нинова й подхожда прякорът Али Баба от гара Буново.
237
5
 
6
 
! Отговори
Веселинъ преди 2 години
БСП е една антикомунистическа Джендърска Еврейска Престъпна Организация. На Корнелия Нинова й подхожда прякорът Али Баба от гара Буново !
236
12
 
4
 
! Отговори
??? преди 2 години
Остава неясно след като ваксинираните по-рядко се заразяват, по-рядко постъпват в болница и в интензивното и много рядко умират, защо всички не се ваксинират, за да приключим с епидемията?!
235
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 254 Ясно, пише го в опорките.
234
3
 
18
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Ама тая течност,с която ни боцкат ваксина ли е ?! Че къде й е сертификата ?! Къде е оповес тен състава й ?! До момента е всичко друго,но не и ваксина !!! А къде ви е статистиката,но РЕАЛНАТА,КОЛКО ЗДРАВИ И ЧИТАВИ ХОРА СЛЕД ВАКСИНИРАНЕ СА СЕ ПРЕНЕСЛИ ПРИ ...дядо Господ ?! Айде въведете ред в ситуацията,а не само като слепци с очи да повтаряте като развалена грамофонна плоча едно и също - ЗАСРАМЕТЕ СЕ,БРЕ !!!
233
8
 
3
 
! Отговори
До 254 преди 2 години
Знае се от две неща. Всички специалисти го казват на основата на изследванията си и второ всеки може и сам да се убеди на основата на публичната статистика. В обратното вярват само такива като теб, вярващи в илюзиите си.
232
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериозно ли ще се зарази. Демек не се прави аутопсия на нищо различно от инфаркт и катастрофа. Логика.... Не знаех, благодаря. А неофициално някой правил ли е ( с резултати) или е опасно да се говори за това?