Денков: Амбицията ни е да завършим присъствено учебния срок

София е трябвало да бъде вече затворена, ако не бе новият подход
15 яну 2022 10:20, Петя Славова
102
Денков: Амбицията ни е да завършим присъствено учебния срок
Снимка: БГНЕС

Скок на новозаразените с коронавирус, показват данните на Единния информационен портал в страната. Предполага се, че може отново да се стигне до онлайн обучение при децата.

Амбицията на образователното министерство е учебният срок да завърши присъствено, обясни пред БНТ министър Николай Денков.

Още по темата

Според него новият план за справяне с пандемията е адекватен на сегашната ситуация и позволява спирането на присъствения учебен процес единствено там, където това наистина е необходимо.

 "Логиката е, че ако има проблем с паралелка, с училище, се затваря локално, а не в цялата страна както преди. Имаше случаи на директори на училища, които казват: "При нас не е имало нито един заразен ученик или учител, а пък си седим затворени."

Очакванията са, че Омикрон ще доведе до повече болни деца в училище, но това не е нещо извънредно, защото процентът заболели деца се увеличи леко и при навлизането на Делта, заяви Николай Денков. Новото, според него, е че трябва да сме готови за много бързо нарастване на новозаразените.

Той коментира, че ако не беше предприет нов подход за справяне с пандемията, основан на възможностите за интензивно лечение, а не на броя на случаите, София трябваше вече да бъде затворена. При положение, че все още има легла и възможност за лечение на пациентите сега, няма защо да затваряме града, каза Денков.

Балтов: Планът за справяне с пандемията е прах в очите на хората

Той отново напомни, че родителите разполагат с възможност да задържат детето си на онлайн обучение вкъщи, ако имат притеснения, свързани с вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#58 Я не лъжи,точно обратното е. Учителите във Франция стачкуват срещу масовото заразяване в училищата и липса на адекватни мерки, Не против мерките.
63
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сте амбициозни, но паралелките излизат в карантина със скоростта на светлината! И цената на това присъствено обучение при тези правила е безумна - то все някой не е присъствено, защото е в карантина, а с тия тестове по класните стаи станахме луди и учители, и родители! Понеделник - всички отрицателни. Петък - двама с ковид и карантина за целия клас.
62
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се вижда какъв е новия подход освен хаос и ту затварят ту отварят. Тука има тука нема.
61
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата схема всъщност е идеята на Мангърков да се заразят хората масово и едва когато всичко е пламнало тогава да има мерки. Това е една фашистка идеология на принципа-който оцелее оцелее,идеология за прочистване на възрастни и болни хора. Децата боледуват по-леко НО те разпространяват инфекцията чрез контактите си.Така те са идеални разпространители. Идеята за студен имунитет НЕ работи при този вирус, появяват се нови щамове като Микрон. Всичко това се случи след бандитизма на Възраждане.
60
9
 
16
 
! Отговори
Учителите преди 2 години
във Франция стачкуват срещу липсата на мерки и масовото заразяване в училищата там, а не против мерките!
59
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще е престъпление пак да затворят училищата заради една хрема.
58
4
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 61 преди 2 години
На него Витанов му дава цифрички. Що да излиза от министерството...хихихи
57
2
 
25
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Денков: Амбицията ни е да завършим присъствено учебния срок!... Дано вашата амбиция да не е за сметка на здравето!!!!! Нали всички говорите за опазване на здравето!!! Амбицията е едно, ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА ДРУГО!!!!!
56
2
 
20
 
! Отговори
Пускайте ги ваканция преди 2 години
Който е за - да пуска Плюс, Който е не си носи отговорността
55
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До И аз да кажа От грипче с хрема и зачервено гърло ли са болни? Щото това е омикрон и вече никой не го бръсне за страшен по света. Даже САЩ и Англия се усетиха да махат мерките, Испания направо обяви ковида за грип и почва да го третира като такъв.
54
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този народната любов го залива, като вълна. Във всички училища има карантиниране класове и освен това някои деца са болни и от грип, така че в училищата почти няма деца. Този да вземе да излезе малко от това министерство и да види какво става в реалния свят.
53
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Великобритания зелените сертификати отпадат от края на януари. Здравният министър Джалид е обявил, че с идването на омикрон вече няма никакъв смисъл от тях. Единствените мерки остават маски във влаковете и магазините.
52
4
 
20
 
! Отговори
И аз да кажа преди 2 години
Денков, вече си мисля, че наистина онзи през лятото трябваше да те опердаши както трябва, за да не пееш фалшиво в хора. Пускай децата, че са болни! И учители не останаха здрави!
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков, гледай Франция. Училищата им са затворени, защото 75% от учителите са в национална стачка организирана от 11 синдиката на учители, родители и училищни работници. Протестират срещу ковид мерките и простотиите. Новината е на ВВС.
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата седмица един от националните вестници на Дания Ekstrabladet излезна с официално извинение към читателите си , че са публикували данни за заболеваемостта спуснати им от официалните власти без да ги проверяват. Журналистите са открили, че масово хора са записвани като заемащи болнични легла заради Ковид, а всъщност са били в болница с положителен тест и заради съвсем друга причина, като примерно счупен крак. Не всички медии са платени.
49
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова много дадоха младите хора. Смятам че е най-най приоритетно учениците да бъдат присъствено и да общуват помежду си, за да нямат изгубено израстване. А пък възрастните - имат опция да си гледат здравето като отделят внимание на храна, упражнения и ваксинация. Тяхния статут няма да се промени. Нека да се грижив за живите, а не само да споменаваме тези които са си отишли. Нека бъде присъствена учебна година.
48
4
 
3
 
! Отговори
Жертва на терор преди 2 години
В България се извършват извън съдебни Екзекуции по поръчка на Бойко Борисов и Иван Гешев!
47
2
 
7
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
амбиции на психично болен денков, колкото може повече деца да бъдат набодени с бълвочи препарати..
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ползват тестове, които са с точност 81% тоест 19% от тестовете дават фалшиви негативни резултати. За фалшив позитивем се ходи да се тества с PCR, ама за фалшив негативен ги пускат на училище!!!
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пореден път, на фона на засилващия се натиск върху здравната система, на фона на близо 33 000 загубени човешки животи, ставаме свидетели на това как науката и фактите са оставени на заден план с цел удовлетворяване на лично амбиции.