Мангъров: "Зелените сертификати" са опасни и ненужни

Ваксините не са 100% решение, но все пак са най-доброто, контрира го Симидчиев
16 яну 2022 20:00, Красимир Ангелов
697
Мангъров: "Зелените сертификати" са опасни и ненужни
Снимка: БГНЕС

"Хората на протеста искаха премахване на зелените сертификати и аз съм съгласен с тях, защото те са опасни и ненужни“. Това заяви в предаването "На Фокус" по Нова телевизия доц. Атанас Мангъров.

По думите му, когато човек е ваксиниран, той получава този сертификат, който му дава възможност да се разхожда навсякъде и по този начин може да заразява и да се зарази.

Още по темата
"Този, който има сертификат и е ваксиниран, може да заразява и е опасен", изрази мнение Мангъров и добави: "Хората са съвсем наясно какво с случва с тях – че се опитват да ги мачкат по най-лошия начин“.

Той даде пример с Нидерландия, където над 80% от хората са ваксинирани, но страната е в четвърти локдаун.

"Елементарната логика сочи, че този който има сертификат и е ваксиниран, е по-опасен от този, който не е ваксиниран и няма сертификат", категоричен бе Мангъров.

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог и депутат от "Демократична България" обаче го контрира, като посочи, че половината свят е ваксиниран и това няма нищо общо с конспирациите.

"Сертификатът свидетелства за тест, ваксинация или преболедуване, или наличие на антинела, което важи само в България. Ваксинираните заразяват останалите по-малко, преболедуват по-леко и смъртността е ниска", категоричен бе той.

Практически половината свят е ваксиниран, Европа е ваксинирана около 70%. България стои на дъното, констатира д-р Симидчиев. Той бе категоричен, че ваксините не са 100% решение на проблема с коронавируса, но все пак са най-доброто, което може да се направи срещу коварния вирус към този момент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


697
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е тоя още не могат да го купят и беснеят
36
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Москва в ресторант се влиза със сертификат.
35
3
 
27
 
! Отговори
Поп Алигорко преди 2 години
,, План Калерги,,- еврейски замисъл за намаляване броя на хората по света!
34
51
 
11
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
В болница да се допускат само хора с ваксини, няма от моите осигуровки да лекувам антиваксърите.Мангърчо да ги лекува безплатно у тях.
33
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е тоя Симидчиев и защо си позволява да коментира тема от която нищо не разбира. Да остави това на специалистите като Мангъров а той да ходи да си играе с кукли и камиончета.
32
7
 
58
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Колко бях против Мангъров в началото на ваксинацията и колко щастлив съм ,че прогледнах . Не се страхувай Мангъров и кажи цялата истина както хиляди честни и смели твои колеги от Европа ,Америка ,Азия.
31
41
 
5
 
! Отговори
Kolega преди 2 години
Не се вакцинирай стой си вкъщи и млъкни най-накрая мамка му!
30
6
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните заразяват ли-заразяват! Защо тогава ги допускате да влизат навсякъде щото имали "сертификат"? Това чакам да обясни някой.
29
1
 
23
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
И от Джокович
28
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само в Северна Корея няма сертификат
27
9
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите в безсилието си изпадат в амок от Мангърсов.
26
42
 
4
 
! Отговори
селтак с тумбак преди 2 години
Айде всички съчки накуп да горят. Всеки сам решава за себе си, ама за неваксинирани от кретения и болниците трябва да затворят.
25
4
 
56
 
! Отговори
Ken преди 2 години
Д-р Александър Симидчиев какво отговори на въпроса, че след като половината свят е ваксиниран, защо там където са най-много ваксинирани има най-голям брой заразени и обратно ? Или не дадоха възможност да му зададат този въпрос ? А за изследванията публикувани в The Lancet относно нефелността на ваксините, какво отговори ? О-о-о, и този въпрос не му били задали ! Жалко !
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Строенен в две редици арабар с уфси не те прави мислещ правилно нито действащ правилно. Напротив. ама както искаш но не го натрисай на който мисли различно. Егати елементарното мислене
23
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пулмолога - кой ви пречи на свидетелствата на ковида. Става въпрос за дискриминацията която налагате. Къде е доказателството че заразяват по малко? Останалото даже и да е вярно е няма общо с дискриминацията.
22
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификатът не значи нищо. Ако ще ограничаваме зараза, всеки трябва да бъде тестван преди влизане в заведение, голям магазин и т.н.!
21
9
 
63
 
! Отговори
Искра преди 2 години
Аз преди тази пандемия не го харесвах Мангъров, защото яростно защитаваше ваксините за децата и не даваше да се прави никакво изключение. И като такъв доблестен защитник на ваксините сега го виждам в една друга светлина на много умерено и изчакващо поведение, което ме кара да мисля, че има нещо гнило в тези ваксини.
20
12
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелените сертификати осигуряват на "ваксинираните" безпрепятствен достъп, без тест, до заведения и обществени сгради, където потенциално могат да заразят десетки хора. Сертификатът е лиценз за убиване! Да се отмени незабавно!
19
9
 
24
 
! Отговори
След 1ва доза преди 2 години
Тръгнах да се бръсна, нямам сила в ръката... и изведнъж врън врън врън... пнаноботите се активираха и резултатът перфектно оформен катинар. На следващия ден викам на един прЕател "да пийне по нещо, имам нужда от рестарт" и последния ми спомен е глас в главата "Windows is shutting down".
18
55
 
10
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
Той каза и че вируса лятото ще изчезне...миналото...Мозъка му е колкото на онази от протеста с 6 години учене на биология и на тези дето не искат ваксина.