В Генуа "Пфайзер" ще проучва страничните ефекти от ваксините

Доброволците ще получават възнаграждението от 171 евро
21 яну 2022 15:40, Анисия Иванова
107
В Генуа "Пфайзер" ще проучва страничните ефекти от ваксините
Снимка: БГНЕС

"Пфайзер“ ще проучва страничните ефекти от ваксините срещу Covid-19, като за целта е избран италианският град Генуа.

Изследователският център в болницата "Сан Мартино" в града е единственото място в Италия, където ще се изследват страничните ефекти от ваксините. Проучването ще се ръководи от професор Джанкарло Икарди – директор на отделението по "Здравна безопасност" към болницата.

Вече са се записали над 160 ваксинирани с първа доза доброволци. Ще има и такива с втора и трета доза. Възнаграждението за тях е от 171 евро, съобщава БНР.

Професор Икарди обясни, че проучването  се състои от активно наблюдение като всеки един от участващите трябва да съобщава за всичко, което забележи като странични ефекти.

Периодично ще се попълват и тестове. Изследването ще продължи две години. Освен Италия, в него от Европа са включени още Германия и Испания. Проектът обхваща общо към 14 000 ваксинирани и 20 изследователски центъра.

Проучването е поръчано от "Пфайзер“ и разрешено от Европейската агенция по лекарствата, то ще се координира от Висшия здравен институт на Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
Аз ако отида в Генуа и искам там да се ваксинирам ще ми дадат ли и на мене 171 евро? Ще попълвам анкети, ще докладвам странични ефекти, каквото се иска от програмата, само и само да ми платят? А защо тук не ни плащат? Как да не се чувстваме сега прецакани?
37
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз знам за 1 маловажен страничен ефект - не предпазва от заразяване
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С група от 160 човека се правят първичните клинични пътеки. Вече след 5-6 години, по нормалната процедура, се прави 3тата фаза, в която с много доброволци се тестват за статистически вероятности на странични ефекти. Самоче политиците обещаха ваксини сега. Каквото зарът покаже. Както казват "рискът от странични ефекти е по-малък от рискът на заболяването"... на теория. Дано са им били истински статистиките, на които базират тези решения, а не лобистки повлияни... защото изборът не беше наш.
35
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха, набучиха половината свят, сега ще проучват, ха ха ха
34
0
 
29
 
! Отговори
българин преди 2 години
Всеки който може да чете на английски е достатъчно да отвори Уикипедия и да потърси историята на Пфайзер. Там се вижда черно на бяло написано колко много съдебни дела е загубила компанията, и колко милиарди е платила обезщетения за различни свои некачествени продукти и други противозаконни действия.
33
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиа па завалиите - що не питат бабарадка, кунчо, кирчо, оня коремния хирург, дебелата министърка, ботокса... те най-добре знаят - ваксините са 100% безопасни и нямат странични ефекти! Да хваната да гледат и бнт, бтв, нова... всичките водещи и специалист ще има го кажат същото... ама защо така искат сега тестове да правят???
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой ще си направи ли труда да проучи кои партиди са ползвани в Генуа, и дали тези партиди не са случайно специално подбрани ? Има доста сайтове, в които се проверяват партидити по серийните номера, и според това има сведения за наличието или отсъствието на зачестени случаи на странични ефекти. Има цели серии, при които смъртните случаи и здравословните усложнения са в пъти повече, и партиди, при които нещата са далеч по-нормални. Защо точно Генуа и КЪДЕ в Германия и Испания ?!?
31
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А милиардите "доброволци", изнасилени да участват в експеримента, те какво ще получат от Пфайзер и остальная св олоч?
30
0
 
32
 
! Отговори
българин преди 2 години
Я! Бе нали не бяха експериментални тия ваксини бе??? Нали така ни хипнотизираха? Одобрени били напълно, това било фалшива новина че били експериментални... Пък сега к'ва стана тя? Ще плащат на доброволци по 171 евро (как са го сметнали това едно евро не е интересно) за едно боц?А нашите пенсионери да се боцнат само за 75 лева, тоест за37,5 евро?Е ние по-глyпави ли сме та така да се прецакваме? Че ако не сме пенсионери изобщо нищо няма да ни дадат!
29
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, как всичко наопаки се прави?! Първо се изпитват ваксините и страничните им ефекти и после се слагат на хората. Какъв беше тоя зор да се надупчи света, по няколко пъти на човек, убеждаваха ни денонощно, че са безвредни и мнооого полезни, и тогава се сетиха да изучават страничните им (д)ефекти. Съд нещо за такива???
28
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе аз като един конспиратор, антиваксър и плоскоземец да попитам - такива изследвания не се ли правят ПРЕДИ да набодеш уфтсете?
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самите Пфайзер съобщиха, че графена във ваксините идвал прекалено скъп и сложен за производство и го заменили успешно с обикновен пилоритичен въглерод. Затова вече и толкво труддно се улавя с детекторите на мобилните телефони. Ама това ще го видите само във фейсбук, защото всички официални медйй лъжат.
26
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой представя ли си да кажат "да, нашият продукт има много тежки странични ефекти, спрете да го ползвате" :))))
25
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Е, що чак сега бе?!" Още през 2020 казаха че ще одобряват ваксините за Ковид с изключения от стандартните клинични пътеки. Затова и ваксинираните се подписват, че няма да съдят фармацевтичните компании, ако се окаже след 10 години примерно че има неочаквани странични ефекти. - Такива странични ефекти се намират постоянно и много голяма част от лекарствата (около 30%) се махат от пазара или се ограничават за противопокано разпространение... след десетилетни съдебни дела, ако има живи ищци.
24
0
 
46
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Значи първо надупчихте хората и чак сега ще изследвате за страничните ефекти !?
23
0
 
33
 
! Отговори
11 преди 2 години
Брееейй, а па тия чак сеа ли им дойде на акъла да си тестват ваксата? Начи, набодоа половината свят, па не са си проучвали ваксата.
22
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка сутрин ни съобщавате, че имало някакви си 60-70 човеки умрели от ковид. Защо ни спестявате, че на ден умират поне по 7000 само от ваксините? Защо?
21
0
 
38
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
ама Чакайте, те още ли не са ги Изследвали "БезОпасните" "ваксини" за БезОпастност?! ама след 33 милиарда печалба само за миналата година само 171 евро им ли се откъснаха от душата?! ЮдеюСемитите пак ви играят!!
20
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сума време бодете и промивате мозаците на хората а чак сега ще се гледа за странични ефекти? Не трябваше ли първо това да се провери и след това да се пускат ваксини и да се съдят и подтискат хората с нежелание за ваксина?
19
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Около мен всички ваксинирани вече измряха. Блока се обезлюди, в квартала вечер почти не останаха да светят прозорци. Умрелите ваксинирани само в България наближават 800 000, а вие си тествайте ваксини.