Медици: Притеснително е високият брой заразени деца!

90% от хората се лекуват вкъщи, обясни лекар
Обновена: 22 яну 2022 10:28 | 22 яну 2022 10:20, Петя Славова
170
Медици: Притеснително е високият брой заразени деца!
Снимка: БГНЕС

Напрежението след Нова година е невероятно, чувстваме се като опълченци. Това заяви пред БНТ личният лекар д-р Гергана Николова по повод нарастването на броя на заразени с варианта Омикрон на коронавируса.

Гост по темата беше и вирусологът доц. Любомира Николова-Гломб.

Още по темата

Притеснява ни увеличеният брой положителни проби при децата, допълни тя. По думите й възрастовата група слиза по-надолу, 90% от хората се лекуват вкъщи.

Д-р Николова каза още, че има изразени постковид синдроми - окапва косата, отключването на захарен диабет, проблеми със сърдечно-съдовата система, много често са усложненията в белия дроб.

След 10-дневна карантина пациентът е преминал острата част, но ние продължаваме да лекуваме последствията, каза Николова.

Любомира Николова-Гломб призова да не се подценява ситуацията. Няма вълна от грип в момента. Тя прогнозира, че в Англия прибързано свалят мерките, но все пак голяма част от населението е ваксинирано, а най-уязвимата част от обществото - възрастните, са ваксинирани над 90%.

"Мерките у нас, ако се спазват, а те не се спазват, мисля, че ще можем да овладеем ситуацията. Не можем да пренебрегваме това, че сутрин се събуждаме с новината, че отново 2 рейса са катастрофирали с жертви на COVID-19", каза Николова-Гломб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-) 68 За всичко е помислено. Щом се стресе ваксапростотията, ще избухне войната в Украйна и на никого няма да му е до ковида. Големите играчи държат всички козове в ръцете си и си играят с нас, както си поискат.
66
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ги бяхте ваксинирали, сега нямаше да ги приемат в болниците и да страдат. Ама пуста дебела глава, глупава!
65
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости. Инсинуации. Пропаганда и то от най-жалката - децата винаги по това време на годината боледуват. Както и възрастните. От вирусни инфекции. Тази година в класа на сина всички минаха за 1-2 седмици след Нова година, извъртяха се и миналата седмица всички бяха на училище. До един! Айде да не сме го виждали, но е все така тук. Пишете платени елементарни пропагандни статии.
64
3
 
10
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Ами то трябва и да поработвате мързеливи и некомпетентни пишман доктори ,а не само кафенца ,тортички и голи баджаци в стаичките нощем !
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива , като тази "доцент" Гломб , нямат нищо против да орезилят името си , заради пари. Една нещастница , която се чуди откъде да се облажи.
62
2
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Айде пак се почна със заплахите.. Чудя се къде ще се скрият г-жа Тромб и останалите промоутъри, когато истината за тоя цирк бъде окончателно ясна и достъпна за всички? Това пък с окапването на коса къде го видяха точно??
61
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова време кудкудякате по тв-те, а един цинк не казахте на хората. И това ми било лекари. Вие сте срам за лекарското съсловие. Цялата ситуация от 2 години е срам, сякаш няма лекари в България.
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 64Това го каза не само Мангъров а и от ЕМА, само че нашите ковид психари не вярват.
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не чета ужасиите на дофтур Гномбпф, еле па на алармата Ганка.
58
2
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МАНГЪРОВ ГО КАЗА: НЕПРАВИЛНО ЛЕЧЕНИЕ Е В ОСНОВАТА НА ВИСОКАТА СМЪРТНОСТ ПРИ КОВИД А НЕ НЕВАКСИНИРАНЕТО!!! 90% ОТ УМРЕЛИТЕ ОТ КОВИД СА ЛЕКУВАНИ С АНТИБИОТИЦИ И ТО ПО НЯКОЛКО НАВЕДНЪЖ! ИМУНОСТИМУЛИРАЩ ЧАЙ С ЛИМОН ДА БЯХА ПИЛИ ПО-ДОБРЕ ОТ АНТИБИОТИЦИ КОИТО ТЕ СЪСИПВАТ БУКВАЛНО!
57
2
 
20
 
! Отговори
Паисий преди 2 години
Притеснително е, че не знаете български език, а пишете и се правите на журналисти. А високият брой заразени е притеснителен. Чукча писател, чукча не читател
56
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
д-р Тромб много неинформирана ,ниско образована и се върти като слънчоглед където идат парите . Окапване на косата? Тая на де описва страничните реакции от атомната момба в Хирошима ? Невежество в съчетание с грубо показване на етичния кодекс ,свръх огромна алчност за пари и пропаганда ,това са най- меките думи с които мога да опиша повехналата и застаряла коза доцент Тромб
55
1
 
19
 
! Отговори
Драго преди 2 години
Един брой може да бъде притеснителен, а не притеснително. Пак да спомена. Поне заглавията да са читави. Другото не се чете.
54
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заразените са ваксинирани!
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен повече ме притеснява слабоумието както на докторята така и на управниците които така и не разбраха че децата са основен разпространител на заразата и не затвориха училищата!!Ето това е притеснително и то много!!
52
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,, След 10 дневна карантина пациентът е преминал острата част, но ние продължаваме да лекувам последствията '' Даа, и резултата е налице, първи по смъртност.
51
4
 
10
 
! Отговори
Дц Тромб преди 2 години
Е моята любимка
50
2
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВСИЧКО Е ОРГАНИЗИРАНО!! ЕДНА ВЧЕРА КРЕЩЕШЕ ПРОТИВ МАНГЪРОВ И РОДИТЕЛИТЕ ДА СИ ВАКСИНИРАТ ДЕЦАТА С ВАКСИНАТА ЗА БИЛИ-КОВИД19 КОЯТО Е СУПЕР СЛАБО АКТИВНА СРЕЩУ ОМИКРОН, ДЕЛТА И ДЕЛТАКРОН
49
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно ли бе, все повече деца се разболявали? Не думайте, вие открихте топлата вода. То беше ясно че това ще се случи рано или късно. А вие вместо да се изживяват 2 години като медийни звезди да бяхте впрегнати усилия да убедите кухните кратуни на управляващите, предишни и сегашни че децата не трябва да са на училище защото не могат да се контролират. Значи всяка година може да се затварят училищата заради грипна ваканция, а сега заради,, супер опасния вирус'' от който чак косата ти окапва не мож
48
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омикрона се разнася предимно от децата