Вариантът Омикрон - повече болни, но с по-леко протичане

Доц. Киров: Заразяват се и ваксинирани, но преди доста време
Обновена: 27 яну 2022 22:26 | 27 яну 2022 22:26, Веселина Йорданова
30

С варианта Омикрон заразените пациенти са се увеличили.

Хубавото на тази вълна е, че по-леко преминава и по-малко хора имат необходимост да влизат в болница. Има и такива, които са преболедували и пак се заразяват. Има и такива, които са ваксинирани, но те са доста по-рано ваксинирани, заяви председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари доц. Любомир Киров в студиото на "Денят ON AIR".

Неговото мнение е, че ваксината не защитава на 100%. Тя предпазва да не се заразиш, но ако се заразиш, инфекцията преминава по-леко.

"Не трябва да се оставяме на страховете, които често са излишни. Страничните ефекти са много малко в световен мащаб, които преминават за няколко дни с болнично лечение. Българите гледаме на нещата като зрители, все едно това не се случва с нас. Маските не се носят по правилен начин", посочи доц. Любомир Киров пред Bulgaria ON AIR.

Неговата прогноза е оптимистична и вероятно до 2-3 месеца това ще отшуми и после може би през втората половина на годината или към ранна есен, ще се появи Омикрон 2, който ще е още по-заразен и след това ще влезем в една ендемия, каквато е например сезонният грип.

"Ще се стигне до такива ваксини, както при грипа, които се актуализират ежегодно и действието им ще бъде вероятно за около 1 година, година и половина. Това, което ме притеснява, е, че активността ще бъде такава, каквато е при грипа, почти никаква", коментира гостът.


 


30
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
14
 
! Отговори
+++ преди 3 месеца
Не мога да разбера каква е тази злоба във ваксинираните.Какво ви вкарват та изпушихте.Нали сте ваксинирани какво се притеснявате за останалите та постоянно убиждате,то не бяхме анти незнам какви.Всеки си прави своя избор,някои го преболедувахме,някои не виждат смисъл от ваксините.Доказа се,колкото и да не ви се иска,че нито предпазват от боледуване,нито от леко изкарване,та да не говорим за умиране.
22
3
 
4
 
! Отговори
БРЦК преди 3 месеца
До кога ще чакаме . До кога ще ни лъжат . До кога ще ни убиват. До кога ще ни крадат. До кога ще ни смятат за *** -роб. До кога до кога ще отнемат децата ни .
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Я какви притеснения имал чиляка!!! ! ----"Това, което ме притеснява, е, е активността ще бъде такава, каквато е при грипа, почти никаква", коментира гостът." ----- Друго си е вирус-убициец да вилнее!
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кунчев е нагледен пример, колко "леко" се кара инфекцията с тези "ваксини"... Месец и половина не се появи на работа...
19
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Статистиката отчита точно кои са потенциалните жертви на вируса... Все хора на сериозна възраст и с придружаващи заболявания... Ако управляващите мoшеници мислеха за здравето на тези хора... отдавна щяха да насочат ваксинацията в тази посока, но явно се търси само бройката... А тоси "умник" е с поредните съчинения по темата.
18
1
 
28
 
! Отговори
Лизгаров преди 3 месеца
Омакарона им обърка бизнеса с ваксините
17
12
 
1
 
! Отговори
Ot Israel преди 3 месеца
Виж колко са умрелите заболели с ваксинация и процента на измрелите сред НЕваксинираните, за да се събудиш.
16
4
 
21
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 3 месеца
До Анонимен 5... В Гърция умрелите са повече, отколкото в България на глава от населението. А те са ваксинирани на МАХ и постоянно са в локдаун
15
3
 
12
 
! Отговори
Боцкай се преди 3 месеца
Жертви за последната седмица на 1 милион човека Португалия 29 Франция 29 Румъния 17 . Ходи се боцкай с кожения , че всички сте такива . :)
14
2
 
17
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 3 месеца
"Вариантът Омикрон - повече болни" ...ТОЧНО ТАКА, но това е вярно САМО за "ваксинираните" държави. ...справка Израел, ваксинирани с четвърата доза, новозаразени - 90 000 дневно
13
0
 
7
 
! Отговори
Ваксинирана мъка преди 3 месеца
По твоята логика да сравним Румъния с Франция 69: 268 :) . Бих ти казал какъв си , но ти си знаеш .
12
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За последният ден Румъния - Португалия 69:41 при население 19 :10 милиона . Т.е. на милион случаите са 3,5 : 4 . Иначе никой не оспорва , че ваксинираните боледуват по често . Да не забравяме , че Румъния , като нас е страна със застаряващо население .
11
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бъзливци сте вие, антиваксърите ! Страх ви е от въображаеми опасности и лъжливи данни, и сте достатъчно глупави да не можете да вадите изводи и заключения. Всички аргументи са против вашите измислени теории. Жалко само за жертвите на лъжите ви. Те няма как да станат от гроба.
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така ще ви изплюеме че няма да си сядате на задниците дъъъълго време бъзливи надупченяци:)))
9
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Португалия - 66 000 нови случая - 42 починали. Румъния -35000 нови - 95 починали. Ясно е, че въпреки че в Румъния имат 2х по-малко случаи, защото още не са стигнали кулминацията, имат въпреки това 2 х повече починали. Защо изопачаваш фактите??? Или ей така , ако мине. Все някой глупав антиваксър се изплюва.
8
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Алооо надупчените,гледайте какво става в Канада и по цяла Европа,скоро ще ви изринем всичките болни наплашени мозъци...стига сте се превъзнасяли по некви ваксини живейти си живота или се заключвайте вкъщи ,защото скоро ще ви приключим....
7
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Странно , пък в бустерните Франция и Португалия жертвите двойно на тези в Румъния .Що така ?
6
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лек е за ваксинираните. За неваксинираните е на шанс.
5
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В дания има 18 души в интензивните, въпреки над 50 000 случая дневно. В България близо 600 души в интензивните на 10 000 души дневно. Население еднакво на брой. Разликата идва от ваксинацията. Това е истината!
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По принцип при ваксинираните минава по леко .Е понякога се случва и да умират , но това не е от ваксината .