Австралия регистрира рекорд по смъртност за денонощие

Близо 100 души са починали
28 яну 2022 09:24, Петя Славова
122
Австралия регистрира рекорд по смъртност за денонощие
Снимка: БГНЕС

Близо 100 души са починалите от коронавирус в Австралия за денонощие. Страната така регистрира най-смъртоносния си ден от COVID пандемията, предава БНР. Няколко от големите щати обаче обявиха, че очакват приемът в болници да намалее на фона на надежди, че коронавирусната вълна ще започне да затихва, предаде Ройтерс.

Още по темата
Подхранвани от бързо разпространяващия се вариант Омикрон, инфекциите рязко се увеличиха през последните четири седмици, когато бяха регистрирани близо 2 млн. случая. Дотогава Австралия установи от началото на пандемията преди около 2 години едва 400 000 случаи на COVID-19.

"Като цял ситуацията е стабилна и се очаква допълнителен спад на приема в болници", заяви главният здравен инспектор на Куинсланд Джон Джерард. Новоприетите в болници в щата намаляха за трети пореден ден до 818.

В късния следобед днес Австралия регистрира 98 починали. Малко над 40 000 са новозаразените – най-нисък брой за близо месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
24
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До Истината.Да сравняваш смъртността във Франция и БГ без да отчиташ качество на живот и здравеопазване (поне) е като да сравняваш ябълки и круши. Като не разбираш от данни, не ги коментирай.
84
0
 
29
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До АвстралияЧе то такава е и смъртността от грип!!! За какво се бодоха и заключваха 2 години??? Безсмислени мерки, които само ги дресераха да са послушни офце!
83
1
 
25
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Ало Истината - заразените от тази седмица ще се отразят на смъртните случаи след около 2 седмици, при това при много слаб вариант на вируса. Смъртноста при нас е много висока и преди ваксините.
82
16
 
4
 
! Отговори
Истината преди 2 години
През последните седем дни във Франция се заразиха 2,522,077 човека, а починалите са 1901 човека. Смъртност във Франция под 0,1%, а в България е около 4%, т.е. ние имаме над 40 пъти по-висока смъртност.
81
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баффф тая раб'та - Джокович им разказа играта! Тия хора не се ли ваксинират, поне по 2-3-4-5 пъти? Ужас някакъв! ВАКСИНИРАЙТЕСЕБРЕ! Те така е и в Израел! И они нещат вацини...
80
0
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Поручик Ржевски- 72___Пресилено е да се казва, че ваксините не работят !_Васкините действат, но не така, както се тръбеше !!!___Погрешна е идеята за масова ваксинация, трябва да се пазят рисковите групи, от другите - който иска ; от статистиката се вижда, че ваксинираните възрастни имат повече шанс !__За останалите може да се окаже, че е опасно да се ваксинират, не е случайно, че зачестиха случаите на спортисти, припаднали по игрищата !!!
79
2
 
17
 
! Отговори
Ваксър интелигентен преди 2 години
Това не е вярно. Това е фейк новина измислена от антиваксъри. Австралия е ваксинирана цивилизована държава и там няма как да има починали и болни. Това е конспирация на ***. Ако земята беше плоска, австралийците щяха да паднат от земята.
78
10
 
3
 
! Отговори
Австралия преди 2 години
Авдтралия са 26 милиона население. Оня ден имаха 105 починали, вчера 72 починали, днес имат 98 починали (сега там е около 22:50 часа). Имат 3500 починали от началото на пандемията. Преди две седмици бяха стигнали до 110 хиляди заразени средно на ден, а сега имат само по 90-100 починали, което е много ниска смъртност, по-малка от 0,1%.
77
4
 
28
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Тази седмица се заразиха ТРИ МИЛИОНА ДУШИ С КОВИД в Франция !!?? Какво е това - работеща ваксина? Ефективност на сертификата?
76
1
 
25
 
! Отговори
Ваксър и то умен преди 2 години
Ваксината дава крилааа!!!!!!
75
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всички много энаете и сте големи професори в тоэи форум. само че като дийде време да си платите сметката эа тока онемявате. жалки сте
74
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новак Джокович ги зарази тези хора.. Така добре си бяха преид това.
73
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕМА и СЗО казаха, че бустерните дози компрометират имунната система на хората и не ги препоръчват. Ама наш *** ьо само повтаря "вкаинса, бустер, ваксина, бустер..."
72
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що тъй, ба? нали бяха вко ваксани и бяха яко с мерки, че и нулев подход към ковида имат?
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баш пишман математик - многоэнайко балкански си. Типичния. Ай с эдраве...
70
2
 
15
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Може би здравните власти във Великобритания също са "неграмотни антиваксъри"?
69
5
 
20
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
N 70 - Ти пишеш неграмотни коментари.Изречение се започва с главна буква. Главния микробиолог на Израел написа, че ваксините и мерките са пълен провал. Може би и той е неграмотен антиваксър??? Науката винаги се е движела напред от хора с критично мислене, които се съмняват и проверяват числата. Аз съм математик и като математик ти казвам, че гледам числата и изчислявам че ваксините не работят.
68
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
неграмотни коментари от невежи антиваксъри..БГ реалност
67
2
 
13
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
А какво ли щеше да стане ако Джокович беше играл на тенис турнира?
66
4
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Горещия и сух климат предполага ниска смъртност от пневмонии.