СЗО: Омикрон не е създаден изкуствено

Тази теза не била подкрепена с конкретни данни
21 фев 2022 16:30, Ния Христова
52
СЗО: Омикрон не е създаден изкуствено
Снимка: БГНЕС
"Предположението, че щамът на коронавируса Омикрон може да е създаден изкуствено, за да се преодолее пандемията, не е подкрепено с конкретни данни." Това заяви Мелита Вуйнович, специален представител на Световната здравна организация (СЗО) в Русия, цитирана от БГНЕС.
 
Експертът припомни, че преди това "е имало много спекулации дори за самия Ковид".
 
"Много се съмнявам, че това експертно становище се основава на конкретни данни", подчерта Вуйнович.
 
"Провеждат се много научни изследвания. Но няма данни някой да е създал нещо изкуствено. В момента науката работи върху това да създаде ваксина, която да предпазва. Но да се създаде вирус, който да пътува и да се движи толкова свободно, никой учен дори не обмисля сериозно. Това е по-скоро мит или градска легенда, които винаги се появяват, когато в света се случи нещо тежко. Но няма научна обосновка за това."
 
Вуйнович изтъкна, че през октомври миналата година СЗО е създала стратегическа група (Научно-консултативна група по нововъзникващи опасни патогени - SAGO) от експерти от цял свят, която да разглежда произхода и еволюцията на самия вирус.
 
"Досега тази стратегическа група се е събирала седем пъти и се обсъждат всички възможности", добави тя. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омикрон е създаден изкуствено в руска лаборатория, разположена в Централна Африканска Република. И целта е точно такава, каквото е описана в статията - създаване на вариант със светкавично бързо заразяване, което да обезмисли всички мерки, както и с доста по-леко преболедуване. Първите варианти на вируса са също руски патент, но са създадени в лабораториите Вектор край Москва. С тези първи варианти е зарибен Китай по време на военната олимпиада.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че ме интересува ама за един приятел питам... Колко ли милиарда лапнах от фашисткАта Организация СЗО за пандемия та????
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези СЗО нищо ни им вярвам. Щом публично беше оповестено, че един прилеп може да зарази целият свят за 2 години, значи ясно.
42
0
 
8
 
! Отговори
Ох горките преди 2 години
Съмнявали се, нямали данни, не било научно обосновано. Браво! СЗО са убедителни както винаги. Усърдието им е просто забележително. Предлагам да питаме направо прилепа, според мен е по-информиран какво става в Уханската лаборатория.
41
0
 
10
 
! Отговори
Ken преди 2 години
СЗО не се грижи за здравето на хората. Подкрепено е с конкретни данни.
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то няма научна обосновка западните правителства да карат Анджелик Коци да не казва че Омикрон се кара по леко, ама те го направиха.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвах, че е създаден изкуствено преди СЗО не го отрече.
38
2
 
11
 
! Отговори
Той е създаден преди 2 години
Обаче за една ваксина ! Беше измислен вирус, за да може да се оправдае една ваксина. В интернет страницата на БионТек, на която е описана календарната 2019 година и това, над което са работели и разработили, се вижда: Препарат за Генна-терапия срещу ковид-19 ! Още преди да има дори и един случай на болестта ! Всичката информация и истина е на разположение, за всеки, който иска да я намери.
37
0
 
2
 
! Отговори
анонимен до Анон 39 преди 2 години
Надявам се поне да сте късметлията да лапнете голямата награда от isolate Truth Fund и България да се гордее с вас.
36
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 36Колкото и да повтаряте "не е изолиран", то това няма как да стане вярно. Не ви ли писва да сте развален грамофон?
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен до Анон28А дали един журналист е в състояние да прочете и разбере научна публикация?
34
0
 
1
 
! Отговори
доообре! преди 2 години
Да де, то в Китай няма и концентрационни лагери за тези, които не са чисти китайци.
33
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Най-интересното е ,че бяха обявени няколко щама на SARS-CoV-2 , а той никъде не е бил изолиран . Въпросът е как се пръкнаха копия , на оригинал, който на практика не съществува щом не могат да докажат с най-съвременни лабораторни методи съществуването му. Това е въпрос с повишена трудност към вирусолози и величия в тази област. Чакаме обяснение.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен до Анон.28Няма или не си в състояние да потърсиш. Например ncbi.nlm.nih.gov/nuccore/MN938384
31
0
 
18
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
Да бе,повЕрвахме ви! Краварете ли ви платиха това да приказвате!?Това пъклено дело е краварско - на СеРеУ-то и на МИ-6,а тези приказки ги разправяйте другаде.
30
1
 
12
 
! Отговори
анонимен до Анон28 преди 2 години
>Немският журналист "Самуел Екерт обяви предложението на Isolate Truth Fund да даде награда от 1 милион евро за онези, които предоставят неопровержимо доказателство за съществуването на Covid-19.
29
0
 
18
 
! Отговори
анонимен до Анон.28 преди 2 години
Информация за изолиран SARS-CoV-2 до този момент няма. А такава награда има и ще потърся информацията.
28
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д-р Райнър Фюлмих заедно с голяма група световно известни адвокати и с помощта на високо уважавани специалисти, лекари, учени от цял свят ще покаже кой стои зад управляваната пландемия.Вижте кои са част от световно известните личности, за които има доказателства да бъдат подведени под отговорност.Търсете информацията защото трият линковете!
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д-р Райнър Фюлмих заедно с голяма група световно известни адвокати и с помощта на високо уважавани специалисти, лекари, учени от цял свят ще покаже кой стои зад управляваната пландемия.Вижте кои са част от световно известните личности, за които има доказателства да бъдат подведени под отговорност.Търсете информациято, че трият ликове!
26
0
 
32
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОГАТО ТАКАВА СЕРИОЗНА ОРГАНИЗАЦИЯ СЕ ЗАНИМАВА ДА ОТГОВАРЯ НА ТАКИВА ГЛУПАВИ ВЪПРОСИ ЗНАЧИ Е СЪЗДАДЕН ИЗКУСТВЕНО :D