Кратък ли беше животът на зеления сертификат у нас?

Епидемията не е приключила, но няма и желаещи да се ваксинират
Обновена: 23 фев 2022 16:18 | 23 фев 2022 16:15, Веселина Йорданова
57
Кратък ли беше животът на зеления сертификат у нас?
Снимка: БГНЕС

Поетапно облекчаване на Covid мерките у нас започва от утре след заповед на здравния министър.

Заведенията и публичните мероприятия стават достъпни без зелен сертификат при преценка на собственици и организатори, разрешават се също така и извънкласните занимания за деца при ограничение до 12 в група.

Още по темата
Според епидемиолога д-р Христиана Бацелова в България дадохме много кратък период на сертификата, за да си свърши действително работата.

Късно беше въведен в сравнение с другите държави в Европа. Шотландски учени доказаха, че “зеленият сертификат“ има положителни последици в доста направления, както при повишаване на ваксинационния обхват, което води до ограничаване на разпространението на вируса.

Има положителен ефект и върху икономиката, защото не се затварят ресторанти. Но в България контрол на много места почти не се осъществяваше, посочи тя пред БНР.

По думите й имаме много нисък ваксинационен обхват у нас. Ако това остане така при вирус, който мутира, вероятно ще останем ендемичен район. Това е много срамно, при положение, че имаме толкова много ваксини.

С тъга мога да кажа, че сякаш се вижда краят на ваксинационната кампания, страшно малко хора се ваксинират с първи дози. Епидемията у нас не е приключила, притесняваме се от нови варианти на вируса, каза д- Бацелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Зелен сертификат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
36
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Ами теб никой не те спира да живееш в скафандър у вас и да си биеш през два месеца "бустери" от ваксината срещу уханския щам на ковид (който го няма от две години). Даже, ако искаш, можеш да ми пращаш СМСи преди да отидеш за хляб, пък аз ще ти казвам имаш ли разрешение или не ахаха
29
2
 
30
 
! Отговори
Konx преди 2 години
Ами никой не ще, защото е скапан продукт - без гаранция, със слаба ефективност, ниска трайност и странични ефекти. Това, ако беше мобилен телефон, нямаше да продаде бройки да избие разработката...
28
46
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да наложат строг контрол, те махат изискването за сертификата. Сертификатът може да се махне, когато починалите станат до шест на ден.
27
2
 
37
 
! Отговори
Ех, че тъжно преди 2 години
свърши лапачката за доктор Бацилова - няма повече хонорари от файзер за промотиране на експерименталните течности.
26
1
 
39
 
! Отговори
Пфу преди 2 години
Бацелова съм я виждал лично. Кара огромен "Рейндж Ровър" и живее на бул. "Руски"..в Пловдив.Винаги слиза от него..все едно е била на панихида..никого не поздравява..и върви надменно . Абе .."ония" момчета знаят кого и как да мотивират ,за да стане пропагандатор на Лъжата.
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шотландски учени доказаха, че троянската сливова ракия има по-добри качества от шотландската малцова ракия!
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кратък ми. Чакаме да сложим на ревера поне една петолъчка. А може и сериен номер да татуираме на китката. Зиг Ваксин-извика някой от тълпата., и гордо вдигна дясна ръка за поздрав.
23
1
 
23
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Частната рокфелерска и билгейова фирма СЗО им плаща на тия ковидфашисти и за тов съжаляват че лъжите 7м не могат вечно да продължават!
22
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живота на фашисткия сертификат беше относително кратък, но за сметка на това безполезен. Който не е поискал, той не е получил фалшиф фашистки документ. Ся хора изкараха пари покрай това. Да не забравяме и ония проверяващи, дето ходеха до нощните заведения да си прибират пликчетата.
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми вие, ако взимате пари да говорите глупости ще искате ли да свърши пландемията?
20
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярвам на доказаните и неподкупните като Мангъров, тая иркаджийка да заминава у лево.
19
1
 
28
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Прочетохме, какво казва Бил Гейтс на конференцията в Мюнхен. Идва нова пандемия и ще е много cool . ЗС се маха, защо ли? Какво готви психопатичното същество в конкубинат с Фаучи и СЗО?
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който трябваше да умира, умря, но съсипаха и без това скапаната ни икономика.
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая рисла какво и дава правото да дава наклон на хората с какво да се инжектират при положение, че две години нищо им няма от "страшния" ковид?
16
1
 
38
 
! Отговори
ами преди 2 години
И с какво помогна сертификата да се спре пандемията?Ваксинираните също се заразяваха и боледуваха.Мои приятели и двамата послушни,ваксинирани,вече втори месец не са добре....Ама нямате срам и продължавате да говорите за ваксини!
15
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво са "доказали" в Шотландия? В Шотландия единствено казаха, че ефекта от зеления сертификат, е че хора, които не са искали да се ваксинират са били изправени пред избор ваксина или уволнение поради което са се ваксинирали. Ефектите за заведенията от сертификатите са нетна загуба на приходи спрямо преди въвеждането му. Ефектите от локдауните са отрицателни за всичко включително и КОВИД! Така че зеления ви сертификат е по-безсмислен от тоалетна хартия, тя поне има ясно предназначение и работи!
14
39
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срамно е, да. Гетото на Европа, огнище на ковид и в бъдеще.
13
1
 
28
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Противна личност самовнушила си че е господарка на живота на хората!Я изчезнима!Тя ще ми казва кое как да е!
12
1
 
28
 
! Отговори
Увцъ преди 2 години
Този фарматрол Бацилова заслужава буков сап в кратуната!Я да дойде лично и да ме принуди да ме ваксинира!Хаха!То там отдалеко и от удобния високоплатен стол е лесно да лаеш))
11
1
 
26
 
! Отговори
Един преди 2 години
Мръ.сна, гад.на продажна душа,тя всъщност няма душа, продала я