До 2-3 седмици ще сме в пика на новата вълна на COVID-19

Очаква се нов щам наесен, който да заобиколи имунитета
77
До 2-3 седмици ще сме в пика на новата вълна на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вече сме в нова вълна на COVID-19, потвърди в пред NOVA NEWS главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

„Ние се движим 3-4 седмици след това, което се случва в Западна Европа. В следващите две до три седмици вероятно ще се сблъскаме с тази повишена вълна. Не че е толкова страшно и драматично, но като факт е така,” каза той.

„Ще има повече случаи, но при повечето от засегнатите няма да има нужда от болница. Все още щамът е Омикрон, макар че той е вече с няколко разновидности, допълни д-р Кунчев.

"Страхуваме се от нов щам наесен, който да заобиколи имунитета", призна той.

По отношение на маймунската шарка Кунчев каза за очакването да се потвърди трети случай: „Официално ще се потвърди днес, когато излязат официални резултати от изследванията в Центъра за заразни и паразитни болести, но сецификата на ПСР реакцията е такава, че още в процеса на обработка става ясно накъде отиват нещата. Така че според мен с над 90% увереност може да кажем, че имаме установен трети случай”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един такъв тарикат, болен ходи на работа, щото бил с " леки симптоми. " Синът ми и още 16 души от общо 18 в офиса се разболяха, 6 влязоха в болница , двама починаха. На едното момче и майка му почина, баща нямаше. Така един селски тарикат уби цяло семейство. И почерни още 16 семейства, защото разбираш ли, вирус няма. Съд и затвор за такива!
60
2
 
3
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 1 година
До две-три седмици Кунчо Триигления лaпа маркуча за втори път! Ха сега де!
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега остава и Кунчев-математика и Витанов да ни прогнозират едни 70-100 хиляди като за март и прогнозата ще е пълна. Чакаме в нетърпение.
58
1
 
5
 
! Отговори
А преди 1 година
За никаква вълна не ми говори Куне.Признавам единствено морските вълни.А маймунските пъпки те се виждат и без изследвания.А дали ще искам да отида да се лекувам в тая болница с бабуни .Ааа не.
57
2
 
9
 
! Отговори
Ама моля ви се преди 1 година
Недейте така! Това е постковиТ синдрома на чичака! Я колко леко го изкара за има-няма 2-3 месеца!Вие сте седнали да му Успорвате опитът!Ай по-сериозно!
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем тия пикове бря,докторчетата искат пачки
55
3
 
4
 
! Отговори
Тоя доцент се счупи, преди 1 година
Тоя доцент се счупи, дайте нов. Откъде пик, като няма ръст. Преди пика, трябва ръст, след това следва спад. Неграмотност достойна за хибриден троол. А да иРНК води до мозъчна мъгла, деградация и деменция.
54
4
 
7
 
! Отговори
Док преди 1 година
На тоя вече няма кой да му повярва. Само преди три дни в друга статия твърдеше, че Ковид се приближава като симптоматика и усложнения към познатия ни грип. Сега остро му смениха канала на телевизора и отново започна да си противоречи.
53
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя трябва да лежи във Варненския и да гледа морски вълни през решетките
52
5
 
3
 
! Отговори
Мираж преди 1 година
Който го е страх от мечки да не ходи в гората.Да се пазя от страшна зараза,дето се лекува с аспирин ще ми предлагате информационни ресурси за ковида по телефона и във фейсбук!Умните съвети си ги дръж за себе си,не разчитам на вас да ме информирате!Бий си бустетите и се крий на топло, харчи си заплатката не е грижи за хората, те от сутрин до вечер имат грижа да си подсигурят прехрана, топло вода та всички ученици да са доволни! Като платиш 110 кубика вода ,а живееш сам минаваш на икономичен режи
51
4
 
8
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
Ако пандемията не беше лъжа, този член щеше да важи. Така само плашиш гаргите. Ще бъдеш осъдена за клевета.
50
5
 
20
 
! Отговори
Demonaz преди 1 година
Както е казал другия медицински комунист муфата: до две седмици сме в ада. Сами виждате,че доста лунатици си ходят на жегата с маски. Благодарете им на тях като ви заворят на есен пак с режим на тока и тези цени на продуктите.
49
7
 
18
 
! Отговори
Другарю доц. Кунчев преди 1 година
Ще си хвърлиш ли оставката, когато твойта вълна не пристигне в България или пишеш за родината на Кирчо Канадски?Или като проф. математика ще кажеш МОДЕЛА се преработва?Или точно това е целта на 4 доза да се вкарат във вълната лековерните бустеризирани?
48
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има си и член в наказателния кодекс - глоба и затвор , ако не се изолираш знаейки, че си болен от заразна болест, класифицирана като обществено опасна. Общество от ***, психопати, наглеци , това сте вие.
47
8
 
3
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
Нали се сещаш, че някой може да те осъди за това, че го наричаш убиец без доказателства? Че и други работи може да ти се случат. Трролка миз.ерна.
46
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не е страшна що се изказваш бе мошеник, за пари ли пак???? КОВИДФАШИСТ!
45
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
50 а жена ти как си праща сополивото хлапе на градина, че да ходи на работа? То вируси не пръска ли? Но когато става въпрос вие да не си изгубите работата не ви пука за чуждите деца, но пък много сте се загрижили за вас си. Щом години наред децата може да ходят болни на градини и училища, че и лимити на това колко могат да боледуват им се слага, тогава и възрастните ще ходят болни. Равенство!
44
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковид се превърна в грип. Нали разбирате, че започнете ли отново със затваряния, зелени сертификати и прочие, този път народа ще отнесе всички като тайфун. Няма да го спрете нито с полиция, нито с армия. Най-много да го вбесите максимално и да стане нещо много лошо. Та, хайде да не се истерясва, а трезно да подходим към новия летен грип, МОЛЯ!
43
20
 
7
 
! Отговори
До 46 преди 1 година
Създаваш ли , че си убиец? Как ще ходиш на работа като пръскаш вируси? Ей заради такъв материал никога няма са се оправим!
42
4
 
20
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Тъкмо бяхме му забравили кocмaтaтa мyцyнa и ей го пак изпълзя.