Проф. Аргирова: Вирусът протича на фона на едно сравнително имунно население

Тя увери, че антигенните тестове хващат всички варианти
14 юли 2022 15:34, Нели Христова
52
Проф. Аргирова: Вирусът протича на фона на едно сравнително имунно население
Снимка: БГНЕС

"Антигенните тестове, с които работим, могат да хващат и последните варианти, защото тези антигени, които се хващат от тестовете, ги има и в предишните варианти", увери порф. Радка Аргирова на брифинг в Министерски съвет относно COVID ситуацията в страната. На него присъстваха и премиерът в оставка Кирил Петков, както и здравният експерт доц. Ангел Кунчев.

Още по темата
"Разделението на страната на 6 области остава, но тези области, които са във фаза 1, са административни области, а не по общия, национален план", уточни тя.

"По отношение на това, че има разлика в хода на пандемията, и по отношение на възприемчивостта към вируса - все пак не сме в началото, когато за цялото население вирусът е бил нов, сега имаме голяма част от хората, които са прекарали заболяването, голямача част, която е ваксинирана, така че вирусът този път протича на фона на едно сравнително имунно население", обясни проф. Аргирова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съдбата всичко връща. Ние само ще гледаме шоу.
11
2
 
19
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 1 година
Могат бабо Раде, тези тестове са СУПЕР тестове, всичко ловят!
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
баба Радко за последно да изкара някой лев за унуците да ги прати да са изучат в чуЗбина белкем завършат някой харвард та станат премиери някой ден
9
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вируса не е слаб - слаби са ни ДЖОБОВЕТЕ, на никой не му пука от трупове и болни когато нема пари и стомаха стърже, знам че е висша форма на лицемерие, но днешната цивилизация, ако може да се нарече така е такава
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Гърция има повече случаи, но мерки няма да връщат. Вирусът вече е много слаб. А вие ни е ясно, че целите да няма протести и използвате ковид за да плашите народа и са си стои вкъщи
7
1
 
37
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Нова Зеландия дето ваксинираха 86% от населението, или всички възрастни с по три дози, сега изпитват най голямото си увеличение на случаи и такива постъпили в болници.Ироничното е, че държавите с никаква ваксинация в третия свят, не са имали още първа вълна.Изводите учените не искат да ги правят, за това си ги правете вие.Цялата пандемия не познаха абсолютно нищо, всичките им заплахи и обещания се провалиха.
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още някой експерт да се изреди днес, останали някой дето де се е надигнал от пъкъла и излязъл изпод килима. Май само оня козел Витанов не е пропълзял и той. Голяма атака от експерти, през 4-5 статии и нафталиновите хора изскачат
5
1
 
11
 
! Отговори
комунистка първа преди 1 година
Радка Пиратка внесе СПИН от САЩ 1992г, както 2020г внесе СПИН в шишенца.
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не яжте сладолед, не стойте с мокри бански, не пийте студена бира! Само това е начинът да не ви заболи гърло. Иначе, споко! Тестовете "ловят" всичко което кашля или подсмърча!
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
120 хил пауда на калпак плаща Великобритания на близките на хората починали от токсичните ковид коктейли. У нас кога?
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Како радке, защо казвате на хората че ковид "ваксините" са безопасни, когато другите държави вече изплащат обещетения за жертвите и увредените от експерименталките. Усещаш ли, че ви предстои дълъг престой при бай Ставри?
1
2
 
20
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
Всички варианти и един чувал други вируси! Освен това точно на тази никой ѝ няма доверие вече! Изпранена е от стойност!