Кунчев: Следващата стъпка е маски в транспорта и молове

Вирусът се предава по-леко и по-бързо
Обновена: 17 юли 2022 07:47 | 17 юли 2022 07:30, Петя Славова
420
Кунчев: Следващата стъпка е маски в транспорта и молове
Снимка: БГНЕС

Висок е броят на новозаразените с коронавирус в страната."Вероятно следващата стъпка ще е да разширим кръга на задължителното носене на маски - вероятно в градския транспорт и в места, където се събират много хора, като търговски и културни обекти". Това каза главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова телевизия относно мерките срещу разпространението на коронавируса.

Преди дни той посочи, че със заповед на министъра на здравеопазването се очаква следващата седмица да се въведе задължително носене на предпазни маски в здравни и лечебни заведения, както и в домове за възрастни хора.

Още по темата

Доц. Кунчев коментира, че вирусът се предава по-леко и по-бързо, но и протича по-леко, с по-малко усложнения и с по-малко хора, които се нуждаят от лечение в болница и в интензивни отделения. От тази гледна точка дори и по-висока заболеваемост мисля, че можем да изкараме доста по-добро лято в сравнение с предишните две години, коментира той.

По думите му, очакванията ни коронавирусът да стане все по-близо до един грипен вирус са налице. Той посочи, че и сега голяма част от хората го карат доста грипоподобно и ако не са бързите антигенните тестове, няма да знаят от какво точно боледуват.

Доц. Кунчев коментира, че наистина вирусът е доста непредвидим. Логичното беше в тези най-топли месеци, когато хората са на открито, да не е толкова активен, само че той изкара вариант, който се предава бързо и лесно, така че климатичните условия много малко му влияят, посочи той.

Вероятно по отношение на този вариант няма да се стигне до затваряне, смята обаче доц. Кунчев.

Относно актуализирания Национален оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19, главният държавен здравен инспектор каза, че няма мерки, които да предвиждат ограничаване на движението на хората или прекъсване на работата на някакви структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
22
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
До преди два дни,този жалко същество,каза че не е нужно и НЯМА да се въвеждат такива мерки....днес ,говори друго!Този лъжец,с останалата шайка,трябва да бъде заливена и публично екзекутирана!!!
12
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хем лек грип, хем паpцали върху дихателните пътища при очаквани над 40 градуса на сянка....Този си противоречи, но стадото си трае и блее. От сто километра се вижда че целта на активното мероприятие с фалшивата вълна е именно връщане на маските, а оттам и на сертификатите. Стане ли въпрос за въпрос за пари, ама много пари, и другарят Кунчев е на първа линия.
11
5
 
25
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 1 година
Синдром на Внезапната и НеОчаквана Смърт при КОВИД-Ваксинираните е Интернет Конспирация, те просто така си умират...вече по 1500 такива необясними смъртни случай на седмица в държавите като Великобритания, където са на 80-90% ваксинирани - просто случайност, а преди КОВИД-Ваксините, такива случай са по 8-10 на месец!
10
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги закъсняват с мерките с тези 14 дневни периоди. Докато минат 14 дни, докато получат данните, докато ги анализират и току виж пика на вълната вече отминал.
9
2
 
30
 
! Отговори
Кунчев да се маха! преди 1 година
"Относно актуализирания Национален оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19, главният държавен здравен инспектор каза, че няма мерки, които да предвиждат ограничаване на движението на хората или прекъсване на работата на някакви структури."----- До преди два дни този същия твърдеше че нямало нужда от маски никъде другаде освен в болниците и старческите домове. Днес говори за следваща му стъпка-маски навсякъде. Каква е гаранцията че след две седмици няма да реши да затваря бизнеси???
8
6
 
27
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Някой от блеещите овце,може ли да ми обясни,и даде доказателства,че парцала ,предпазва от вируси(аз съм специалист по химическа и биологическа защита и знам ,че тези,парцали са безполезни и повече вредят)?За да се предпазиш от биологическо заразяване,ти е нужно специално защитно облекло за химическа защита и противогаз...умници такива!!!
7
40
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лек грип, но при ваксинираните, докато неваксинираните ги тресе двоен страх - от вируса и от ваксиниране.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия май изпитват носталгия по короната нещо. Нови варианти му се привиждат. Зимъска маските поне ще ни топлят като клекнем на студеното, ама летъска по-скоро ще ни убият.
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И КРЕМАТОРИУМИ НА ПЛОЩАДИТЕ!!...
4
49
 
9
 
! Отговори
Дин дзън преди 1 година
Ей *** слушайте доц Кънчев и не философствайте че нито сте му на акъла нито на образованието!
3
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз маска повече НЯМА да нося!
2
56
 
5
 
! Отговори
Тити преди 1 година
Маските в градския транспорт и моловете трябваше вече да са въведени. Пак ще вървят след вълната.
1
5
 
57
 
! Отговори
Не съм експеримент преди 1 година
ОСТАВЕТЕ хората на мира! Не знам дали усещате напрежението! Много внимавайте!