Кунчев: Следващата стъпка е маски в транспорта и молове

Вирусът се предава по-леко и по-бързо
Обновена: 17 юли 2022 07:47 | 17 юли 2022 07:30, Петя Славова
420
Кунчев: Следващата стъпка е маски в транспорта и молове
Снимка: БГНЕС

Висок е броят на новозаразените с коронавирус в страната."Вероятно следващата стъпка ще е да разширим кръга на задължителното носене на маски - вероятно в градския транспорт и в места, където се събират много хора, като търговски и културни обекти". Това каза главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова телевизия относно мерките срещу разпространението на коронавируса.

Преди дни той посочи, че със заповед на министъра на здравеопазването се очаква следващата седмица да се въведе задължително носене на предпазни маски в здравни и лечебни заведения, както и в домове за възрастни хора.

Още по темата

Доц. Кунчев коментира, че вирусът се предава по-леко и по-бързо, но и протича по-леко, с по-малко усложнения и с по-малко хора, които се нуждаят от лечение в болница и в интензивни отделения. От тази гледна точка дори и по-висока заболеваемост мисля, че можем да изкараме доста по-добро лято в сравнение с предишните две години, коментира той.

По думите му, очакванията ни коронавирусът да стане все по-близо до един грипен вирус са налице. Той посочи, че и сега голяма част от хората го карат доста грипоподобно и ако не са бързите антигенните тестове, няма да знаят от какво точно боледуват.

Доц. Кунчев коментира, че наистина вирусът е доста непредвидим. Логичното беше в тези най-топли месеци, когато хората са на открито, да не е толкова активен, само че той изкара вариант, който се предава бързо и лесно, така че климатичните условия много малко му влияят, посочи той.

Вероятно по отношение на този вариант няма да се стигне до затваряне, смята обаче доц. Кунчев.

Относно актуализирания Национален оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19, главният държавен здравен инспектор каза, че няма мерки, които да предвиждат ограничаване на движението на хората или прекъсване на работата на някакви структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
2
 
41
 
! Отговори
Кунчевопитек преди 1 година
Пландемията върви по план. Идват нови ваксини, трябва стадото да се остриже. Трябва милиарди хора да бъдат ликвидирани от Земята. Зимата от глад и студ доста ще загинат. Войните и измислените вируси също ще окажат влияние. Съд и затвор за такива предатели като КyнчеФ, вирусолози, математици, простокиро и всички политици последните 30 години, които унищожават българите!
252
1
 
43
 
! Отговори
Следващата стъпка преди 1 година
Народен съд.
251
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е драго, ха да видите западната демокрация мисли за вашето здраве. А пък още има разни откачалки дето комунисти ги гонят 32 години! Дали ЦРУ и Козяк са оставили дори един комунист по етажите на властта г-да пропагандатори? Хазарите от запад са силно загрижени за вас православните роби от изток. Да знаете!
250
0
 
35
 
! Отговори
ьяаож преди 1 година
Защо ми изтрихте коментара, че с тази пропаганда отново и плашене за нови мерки рязко се сваля електората на гробарите и ботокса и се покачва на копейкин???Какво си мислите, че хората не помнят как ботокса ни направи на маймуни, дори имаше маски на открито,а пияницата кунчев им беше първо приятелче. че сме забравили как ни затваряха по домовете и глобяваха възрастни хорица седнали на пейки и това ще се случи отново ако пак дойдат на власт
249
0
 
46
 
! Отговори
пудинг преди 1 година
ама обявявайте тези мерки какво чакате?!?!?!само да си знаете че на есен ще ядете тоягата много здраво,ще видите на бай *** като му кипне то не беше маски,каски,ваксини,войни,летящи цени на горе ниски доходи бачкане на 12-15 часа без пари потънали в дългове са 95% от населението притиснати до стената няма какво да губят!!!СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИЗПУСНАТ НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО и няма да успеят да контролират протестите ама шега им се струва само да дойде есента голяма тояга ви чака клоуни!!!
248
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато на сцената са бюродокторите, проблемът не е медицински, а политически. Не знам защо не оставиха хората на мира поне през лятото. Явно парите са понамалели и дайте да тровим народите. Този път обаче няма да мине голямата лъжа.Вместо съд за тези, които ни вкараха в тази безумица, те започнаха да пеят пак в един глас.Забележете нито един от тези в нашата страна , както и в другите не са истински доктори.Всв научни все изследователи лабораторни работници.
247
4
 
36
 
! Отговори
Demonaz преди 1 година
Трета година ще ви вземат от живота, тези медицински комунисти. Трябва да играе сопата по главите им. Всички до един дс-кадри: радка,петрунов и т.н дърти *** леристи.
246
2
 
38
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Пак ли ще се оставим да ни правят на луди? За това ли се инкарнирахме на тази платформа, за да се подчиняваме на някакъв роб на СЗО?
245
4
 
46
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Следващата стъпка е да заиграе тоягата и най-накрая да се сложи край на сатанинската ви пЛандемия!
244
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Знам ли.... "Миналата година имаме 8 000 починали от журналистическата болест" За коя болест става дума? За пръв път чувам за такава.
243
6
 
18
 
! Отговори
Знам ли.... преди 1 година
От сайта на НСИ: Миналата година имаме 8 000 починали от журналистическата болест и 75 000 от сърдечно-съдови заболявания. Изводите си ги прави всеки сам :)
242
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте лъгали хората с лъжлива информация самият ковит е грипоподобен вирус! оставете хората да си изкарат едно хубаво лято!!
241
5
 
32
 
! Отговори
Lina преди 1 година
А какво стана с Мутафчийски - умирането? Защо така не инфлуенства заедно с 3 - те баби пенсионерки и кумчев??
240
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 258 "Ай сега отговори на втория ми въпрос с цифри" Тъй като втория ти въпрос е пълна конспирация, примесена с фейкове, не виждам как може да й се "отговори". Да се "отговори" на такова нещо означава, да се легитимира, което няма как да стане от човек работещ с факти и реалности. Ако имаш нещо повече от спекулации, дай го. Важното е, че сега знаеш как се разбира, че е имало много повече смъртност от Ковид от официалната. :)
239
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах го тоя хубостник вчера по Нова и май ще въвежда маските на закрито на всякъде.Дано не съм прав но това разбрах въпреки че не го каза в прав текст.Надявам се следващата власт да го изпрати в пенсия.И вика че до сега никой вирус не се бил задържал 4-5 години. А ше видим. Само че този е изхвърчал от лаборатория пипнат е от човек а това е опасно. Вирус с вирус се елиминира, няма друг начин.Това е пътя за край на пандемията.
238
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Налагай. Любопитен съм да видя дали овцете ще нахлузят намордници посред лято.
237
21
 
9
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 година
Характерно,за българина,чието образование в повечето случаи се изчерпва със спане на последният чин в някое селско училище до 10-11 клас,смята,че има докторат от "Пастьор" и е готов да дава оценки на специалисти ,които са извисени на интелектуални висоти неизмерими в сравнение с техните възможности.Повечето изповядват философия от вида:" Ба они ,че ми рекат менека ,язека дека го знам по арно от них-учените"
236
2
 
28
 
! Отговори
До 257 преди 1 година
Ай сега отговори на втория ми въпрос с цифри: Колко кинти прибра мафията от бонуси и пътеки и защо им ги дадоха, след като умориха сумати и народ и вдигнаха смъртността? Всички знаем, че интубираха насила здрави хора, за да прибират скъпи пътеки.
235
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 247 "Що цитираш цифри? Ние можем да си проверим, ако ни интересува." Защото питахте как се разбира, че смъртността от Ковид е много по-висока от официалната. Това най-добре се покзва със сравнителни данни между години с и без Ковид. По-интересния въпрос е защо питате, след като "и сами можете да проверите"? Другия вариант е да сте проверили и да се правите, че не знаете, че разликата е ФАКТ.
234
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунчев, вие казвате, че експерименталките са безопасни. Английското и канадското правителства плащат обещетения на жертвите и увредените от същите тези препарати. На кой да вярваме?