Ободряващо: Край на носенето на маски в градския транспорт от 25 август

Вече ние управляваме вируса, обяви проф. Радка Аргирова
Обновена: 23 авг 2022 15:37 | 23 авг 2022 15:36, Нели Христова
135
Ободряващо: Край на носенето на маски в градския транспорт от 25 август
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски в градския транпорт в цялата страна вече няма да е задължително. Това обяви на брифинг пред Министерството на здравеопазването вирусологът проф. Радка Аргирова.

"На национално ниво от четвъртък, 25 август, пада задължителното носене на маски в градския транспорт", обяви тя решението на експертния съвед.

Отчита се спад на заболелите от Ковид-19, цифрата на заразените за ден е около 1 000 души и се запазва броят на пациентите в интензивно отделение, които са под 50. В резултат на това, пада задължителното носене на маски в градския транспорт от четвъртък, засега остава задължително тяхното носене във всички здравни заведения.

"При такива стойности, вече можем да кажем, че ние управляваме вируса, а не той нас. Можем ние да кажем какви да бъдат мерките, а не вирусът да ни ги налага. Това е изключително ободряващо", каза проф. Аргирова.

Вирусологът подчерта, че ние вече преминаваме към ендемичния период от вируса. "Постепенно вирусът ще се приравнява към другите респираторни вируси, каквито е например грипът. Това се очаква да стане в началото на учебната година", заяви още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба Рада-Спина промотира нова ваксина. Този път е РНК-ваксина направо за бебета. Срещу СПИН щяла да бъде. Прибирай се обратно в Ада, ***!
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете да тормозите хората по телевизиите и по телефона с агитация за ваксините си!Който иска е свободен да се ваксинира!Квинтет списъци квинтет 5 лева.Списъциправели джипитата!В такъв списък ще ви включат ,но почакаме още малко до октомври!
108
2
 
2
 
! Отговори
…!! преди 1 година
Споко, септември идва и хайде отначало!
107
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората у наше село нямат какво да махат,щото не са се водили у градският транспорт и не са носили ни маски ни каски.Тия работни хора що да махнат като от работа изобщо не са се сетили,че имало ковид!
106
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз няма какво да махам,защото нищо не съм слагал!Не съм ***!Махай си маската,махай се от сайта,че вече хората не щат да ти четат бабините деветини!Ходи си в пенсия,ще ти дадат тиквен медал за повечето трудов стаж!
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смеете се на Лена за мустака, ама Христова е по- мустаката. Значи тя е за Варненския. Сигурен съм, че след 02.10 ще си получат заслуженото!
104
2
 
10
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Според мен трябва да ги носим от появата си на този свет докато сме на него - навсякъде и по всяко време.Какво да ги правя,във всеки джоб имам по една.
103
0
 
16
 
! Отговори
Въжарят преди 1 година
Скоро баба Радка ще танцува от края на въжето като професионална кючекиня!
102
1
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
До 106 Геноска пипа ... "Как може учен да пише такава простотия "Ние управляваме вируса" Управлявате грънци!" Дрогарко "Геноска пипа" малко помисли! Тия (Управляващи Религиозни Псевдо Учени от най - различни видове религии) не само че го измислиха вируса и го разпространиха, но и го поддържат Жив понеже ние децата на Загрея - сина на Бога - Слънцето наше престанахме да ходиме по храмовете на Комун религията и останалите Християнската, Мюзюлманската, Юдейската и итн религиозни храмове...
101
0
 
0
 
! Отговори
Ало вселената преди 1 година
Кислорода отделящ се от растенията при фотосинтеза е от водата, а не от диоксида
100
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна знаем, че го управлявате вирусо, бабо. Време е рогатия да си те прибира
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Антиваксър, e що бе? Нека си изтрещяват? Започваме да им се смеем в лицата :) Това е новото предизвикателство :)
98
1
 
20
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 година
Как може учен да каже такава простотия "Ние управляваме вируса"? Управлявате грънци!
97
2
 
18
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Тези,които ВИ налагат и ВИ махат маските са тези,заради които ще ядеТЕ евро атлантически ценности и ще стоите на студено!
96
1
 
10
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
Урсула ще ви нахока
95
1
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Трите атома Магнезий в молекулата ХЛОРОФИЛ в листата на Дърветата - Антената към Слънцето, правят МАГИЯ и разделят въглеродния двуокис. Получава се КИСЛОРОД в атмосферата. Червените Кръвни Клетки - ХЕМОГЛОБИН в центъра си имат три атома ЖЕЛЯЗО прихващат КИСЛОРОДА от белия дроб, захранват нашите клетки, живееши в ЛИМФАТА. Червените Кръвни Клетки прихващат Въглеродния Двуокис произведен от Клетките и го изнасят обратно във въздуха. Кой прави този цикъл? Лъчите на Загрея - Слънцето наше и ваше!
94
1
 
18
 
! Отговори
Имам съседка преди 1 година
на видима възраст около 58-60г. От 2020 насам излиза само с маска, дори на улицата, ккогато няма никой наоколо. Страшно е,при тия жеги как диша въобще, не знам!
93
2
 
23
 
! Отговори
Demonaz преди 1 година
Очаквано издърпахте вълната,че да няма тояги и камъни заради цените през зимата. Време е операцията кромид да се закрива. Съд и затвор за медицинските комунисти.
92
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 96 Първо-не разбрах защо ще искат да се ваксинират . И второ- ако все пак се излъжат да се ваксинират както знаем вече едва ли не през 3 месеца казаха,че трябва да се прави. Без проблем ще им боднат иглата.
91
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-прецакани са тези с фалшивите сертификати. Хем ще са болни, хем не могат да се ваксинират вече. Е, влияят на статистиката, че имало хоспитализирани и умрели с ваксина, ама ние всички знаем колко са ваксинирани.