Ободряващо: Край на носенето на маски в градския транспорт от 25 август

Вече ние управляваме вируса, обяви проф. Радка Аргирова
Обновена: 23 авг 2022 15:37 | 23 авг 2022 15:36, Нели Христова
135
Ободряващо: Край на носенето на маски в градския транспорт от 25 август
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски в градския транпорт в цялата страна вече няма да е задължително. Това обяви на брифинг пред Министерството на здравеопазването вирусологът проф. Радка Аргирова.

"На национално ниво от четвъртък, 25 август, пада задължителното носене на маски в градския транспорт", обяви тя решението на експертния съвед.

Отчита се спад на заболелите от Ковид-19, цифрата на заразените за ден е около 1 000 души и се запазва броят на пациентите в интензивно отделение, които са под 50. В резултат на това, пада задължителното носене на маски в градския транспорт от четвъртък, засега остава задължително тяхното носене във всички здравни заведения.

"При такива стойности, вече можем да кажем, че ние управляваме вируса, а не той нас. Можем ние да кажем какви да бъдат мерките, а не вирусът да ни ги налага. Това е изключително ободряващо", каза проф. Аргирова.

Вирусологът подчерта, че ние вече преминаваме към ендемичния период от вируса. "Постепенно вирусът ще се приравнява към другите респираторни вируси, каквито е например грипът. Това се очаква да стане в началото на учебната година", заяви още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оревахте орталъка с тези маски , кой знай какво ще стане ако ги носите! Пфууу
89
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
От много време е доказано, че маските не предпазват , а разболяват. Белите дробове се нуждаят от постоянна вентилация , а не да вдишват обратно издишвания въглероден диоксид , което води до многобройни белодробни болести включително и рак на белия дроб.
88
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не че съм ползвал някога зеления сертификат ама изгорех с едни Х00 лева! Но то и повечето ваксани са така.Жалко за наистина набодените!
87
3
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Единствената истинска наука е езика на "ВСЕЛЕНАТА" - "МАТЕМАТИКАТА" и нейните сестри "ФИЗИКА", "ХИМИЯ", "ГЕОГРАФИЯ", а "ИСТОРИЯТА" - Истината за Торта с която, ние ХОРАта - децата на Бог ХОР - Загрея(Слънцето) покриваме земята постоянно се фалшифицира от Управляващите науки - Религии, Медицина, Кекс..... Затова и (Чо - Енергия) и (Век - Вечна) Вечната Енергия - ЧоВек е единственият, който показва на ХОРАТА пътя към Вселената - Вселена Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна!
86
9
 
4
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Както ми каза един колега тук на Запад, разумните нации превръщат пустините в РАЙ, вие българите превърнахте природният РАЙ на Европа - България в пустиня (в началото на 90-те 4 пъти е посещавал Бг на планина и море ) ! От умнотия ли направихте това или от пRостотия бе последователи на Копейкин или на Тиквуний, затова и тези двамата се готвят да ви "сготвят", знаейки, че стадото овче само може да блее без съпротива-ефектива !
85
1
 
0
 
! Отговори
Ти ако си беден... преди 1 година
До емигрантАз не съм :P От работа и учене не се скатавам, но също така си отстоявам своето и като съм инвестирал време в себе си, си знам цената и работя само с хора, които са готови да ми я платят. В свободното си време помагам безвъзмездно на тези, които искат да се развиват. Кефът да ги видя някой ден като успешни професионалисти, с които да мога да си сътруднича, е несравним :)
84
1
 
17
 
! Отговори
МИСЛЕТЕ преди 1 година
Смешници. Аз маска повече няма да нося така или иначе. Все пак, благодаря. Чакаме новите модифицирани панацейки, за да почне тормоза отново, а? *** повече на лицето си не слагам!
83
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лелче, влез в метрото и ще видиш че никой не носи маска, освен няколко луди! Това какво ти говори за "вируса", след като е победен?!
82
1
 
10
 
! Отговори
Чудо голямо преди 1 година
До АнонименИ аз бях болен от някакъв си вирус. Пих точно 2 аналгина на 2рия и 3тия ден, че бях вдигнал малко повече температура, но можеше и без хапчета да мина. Допивах някакъв стар блистер, така че дадох точно 0ст. на фарма мафията. Имунната ми система си свърши работата прекрасно. Разбира се всеки ден си я подсилвам със здравословна храна и спорт Не пуша и не пия грам, всяка вечер таковам жената за добро настроение. И не на последно място медитация за спокойствие и щастие :)
81
1
 
16
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Маската ускорява "ТУБЕРКОЛОЗНАТА БОЛЕСТ"! Когато дишаме дълбоко чист въздух - кислорода в него убива туберколозната бактерия, която живее в горната част на белия дроб на човека. Когато дишаш с маска, кислорода рязко намалява и се разболяваш от туберколоза. Закарват те в болница, слагат те на 100% кислороден апарат, изгарят ти белия дроб и хоп няма те! Освен това молекулата "ГрафенОксижен" в инжекцията натрупва червените кръвни телца около себе си и хоп "Мозъчен, Сърдечен Удар"!
80
12
 
3
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Защо сте най-бедните от 1944 г до днес в Европа бе "умници", бяхте най-бедни в СИВ, на почивка в България идваха чехи,поляци,унгарци,германци, ние само ги гледахме и им се радвахме, сега сме най-бедни в ЕС, някой "умник" може ли да даде смислен отговор на тези факти ? Маската която пази околните ви пречи, вие изобщо знаете ли какво ви пречи в живота да сте човеци и да живеете като човеци ? Целият свят разбра, че сте пRости, защото за 33 г. демокрация вие не разбрахте какво означава тя !
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия луди ни направиха. Днес с маски,утре без. Разиграват ни според каквото настроение са се събудили.
78
7
 
2
 
! Отговори
до 76 преди 1 година
Живота не се измерва със собствена къща, а с начин на съществуване ! Много си далече от истинският живот изживян по човешки както е редно ! Може дори да нямам собствена кола или къща, но мога да живея както сам избера, а не да искам нещо, но да нямам средства да го постигна ! Затова сте пRости, вие дори не знаете какво да искате от живота да не говорим, че пък не знаете изобщо как да го постигнете нивото на седно африканско племе !
77
0
 
8
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Факт! Всички мои познати на които РАзУМа им стои много по - високо от УМа не отидоха да се инжектират срещу Ковида, са все още живи!
76
1
 
7
 
! Отговори
За това чучело преди 1 година
на снимката трябва и кашон на главата и да не се показва пред живи хора!
75
2
 
3
 
! Отговори
до 75 преди 1 година
Никога един пRостак няма да си признае че е пRoст, все пак затова с изисква разум за да разбере истината ! Колкото до професията която цитираш, може да мия каквото пожелаеш, за мен няма срамна професия,има само срямно заплащане за положен труд,обикновено така заплащат само робовладелци на робите си,разбираш ли за каква истина ти намеквам, иначе не ме интересува с колко ще пораснат цените на храните или горивата "миенето" добре ми се отплаща, а реването и мрънкането са ми противопоказни, Gейски !
74
2
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
До 61 Анонимен "Маската предпазва от вируса колкото гааащите пpъднята" Правилно си се изказал! А може ли някой да обясни как се предпазва от убийствените ковидови инжелции с които докторите избиха толкова много мои познати? Измряха толкова много мои познати след инжектиране! Отговор - Единствено РАзУМът стой над Умът и не позволява на тялото да отиде при дофтора за инжектиране - след масовия пропаганден страх за избиване на населението по земята! Бог да ги прости!
73
3
 
7
 
! Отговори
до емигрант преди 1 година
вчера един ратай от Германия изтъкваше колко добре било там и постигнал мечтата в живота си - живеел в самостоятелна квартира, купил си кола, ходил на почивка ... хахахахасамо дето тука живеем в собствени самостоятелни къщи (не квартири), отдавна имаме коли и ходим на почивка по 5-6 пъти годишно.
72
2
 
6
 
! Отговори
до 74 емигрант преди 1 година
Каза геният мияч на кенеfi в прехваления запад
71
12
 
2
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
На пRостия българин(множеството е такова )маската му пречи да живее като човек,на него не му пречи беднотията и простотията те са му "природни" дадености,не му пречи да си плаща влизането в лекарски кабинет въпреки,че е здравно осигурен, не знае как хората из цивилизованият свят постигат добри финансови резултати,но ги охрачва и"акъл"им дава на база простотия,още си мисли,че на Земята съществуват само те,но не знае,че са за пример на лошотия,пRосто нещо е българинът,по-пRосто и без срам от лемур