Ободряващо: Край на носенето на маски в градския транспорт от 25 август

Вече ние управляваме вируса, обяви проф. Радка Аргирова
Обновена: 23 авг 2022 15:37 | 23 авг 2022 15:36, Нели Христова
135
Ободряващо: Край на носенето на маски в градския транспорт от 25 август
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски в градския транпорт в цялата страна вече няма да е задължително. Това обяви на брифинг пред Министерството на здравеопазването вирусологът проф. Радка Аргирова.

"На национално ниво от четвъртък, 25 август, пада задължителното носене на маски в градския транспорт", обяви тя решението на експертния съвед.

Отчита се спад на заболелите от Ковид-19, цифрата на заразените за ден е около 1 000 души и се запазва броят на пациентите в интензивно отделение, които са под 50. В резултат на това, пада задължителното носене на маски в градския транспорт от четвъртък, засега остава задължително тяхното носене във всички здравни заведения.

"При такива стойности, вече можем да кажем, че ние управляваме вируса, а не той нас. Можем ние да кажем какви да бъдат мерките, а не вирусът да ни ги налага. Това е изключително ободряващо", каза проф. Аргирова.

Вирусологът подчерта, че ние вече преминаваме към ендемичния период от вируса. "Постепенно вирусът ще се приравнява към другите респираторни вируси, каквито е например грипът. Това се очаква да стане в началото на учебната година", заяви още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то в метрото 90% от хората отдавна не носят маски.
69
2
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
.Тази отмяна не ме касае тъй като и до сега не носех маска-
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и без това не се носеха като ги въвдеха началото на месеца. А ковид лека полека ще го преравнят на грипа в България. Вируса си свърши работата като предизвикаха с него инфлация
67
2
 
7
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Вие винаги сте го управлявали въображаемия вирус, ама повечето от нас не можете да ни управлявате колкото и да ви се иска.
66
4
 
5
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Вчера гледам една мадама чака с маска на устата и носа си на опашка пред една аптека да си купела дъвка за увеличаване на cекcаулнoсттa по време на нoсене на мaска. По едно време си мaхна маската, изхpaчи се, изплю някаква дъвкa и пак си сложи маската. Тоя дет стои след нея на oпашката я пита: "Каква е тая дъвка дето я изплю?" Мадамата си махна маската и каза: "Това е дъвката дето купувам в аптеката за да се откажа да дъвчa мъжки бoздyгaни и да ближа женски пещери по време на Кeкc с Маска!
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам, един пост не стига да побере всички заслужили.
64
2
 
14
 
! Отговори
Заслужилите преди 1 година
Бойко Методиев Борисов, Ангел Кунчев, Венцислав Мутафчийски, Асен Балтов, Костадин Ангелов, Тодор Кантарджиев, Ива Христова, Любомира Гломб, Радка Аргирова, Радостина Александрова, Аспарух Илиев, Богдан Петрунов, Огнян Кунчев, Мира Кожухарова, Иво Петров, Богдан Кирилов, Геновева Тачева, Георги Момеков, Мирослав Спасов, Чавдар Ботев, Александър Симидчиев, Петър Марков, Мариана Мурджева, Христо Найденски, Христина Бацелова, Стойчо Кацаров, Стефан Янев, Младен Маринов, Николай Витанов, Лъчезар Томов, Николай Денков,Неделя Щонова, Йорданка Фандъкова, Кирил Ананиев, Гергана Николова, Николай Брън
63
2
 
18
 
! Отговори
Алтернатива на маски преди 1 година
Който не иска да носи маска, да върже червен конец на цъфнала слива и два дни да спи на зелева шума. Рецептата е ефективна точно колкото маските, доказано!
62
2
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Сатанистите и техния слугинаж - БайТиква, Радев, ПростоСлугата, Хр. Иванов, Нинова, Славчо прикключиха с жалките си опити за "ваксините" - кой се вързал - вързал. То маските им никой не носи, камо ли нещо друго
61
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наскоро го изкарах, ако някой болен беше направил усилието да сложи маска, щеше да ми спести пари за лекарства. Ама е ги във форума същите как маска да сложат за 5мин, края на света ще дойде.
60
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, много е ободряващо, докато някой не ти се изкашля в трамвая и прекараш 2 седмици вкъщи в опити да не изкашляш дробовете си. Въобще не одобрявам нихилизма на президента по отношение на ковид.
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба Радка що оди без маска
58
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маската предпазва от вируса колкото гааащите пръднята.
57
1
 
20
 
! Отговори
Язък преди 1 година
Лапаницата приключи. Много маймуни се бяха приготвили на първа линия.
56
2
 
10
 
! Отговори
Аааа. Вассс преди 1 година
Кой ще ви ободри с една бухалка по нелицеприятните протттдашшшшжни сатански крътуни? Не затттвор,а дупка в тиквата на всички ви!!! Ората вече не им дреме,лесно плачка ще бъдете скоро за гладния и озверял народ! Сбогом ам гъл!
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са извращения като тези в казармата целящи унижение и покорство !
54
13
 
4
 
! Отговори
d преди 1 година
Харесват ми коментарите относно външния вид на тази възрастна жена. Сигурна съм, че майките ви са страшни цепеняци, а на вас на по 30 години не ви висят гнусните шкембета под диагоналките. Също така винаги е впечатляващо да четеш как хора, които реват за ниски заплати, цената на яйцата и пр. разбират от медицина, политика, финанси и пр. Да се чуди човек как все едвам кретат като са такива гении. А, чакай, май знам, НЯКОЙ ДРУГ ИМ Е ВИНОВЕН АХАХАХАХХАА
53
3
 
13
 
! Отговори
Муа ха ха преди 1 година
То пък все едно някой ги носеше досега. В автобус по един-двама човека във Варна можеш да видиш с маски. И то невинаги. На никой не му пукаше за тази заповед. И в аптеки влизах. И там всичко беше без маски. Тези заповеди просто са излишни вече. Никой не ги спазва.
52
3
 
18
 
! Отговори
Маскен бал преди 1 година
Привет от Прага. Тука отпаднаха маските абсолютно на всякъде още от края на април. Никой вече не се интересува от измислените мерки. Е, естествено се срещат зомбирани индивиди, главно азиатски туристи, които се задушават в маски и респиратори дори навън при 30-градусови жеги, но откачалници има навсякъде. Някой ще каже, че ваксинираните са повече - да, може би, но оригиналните ваксини срещу уханския вариант въобще не пазят срещу BA5. Долу тъпите маски и измислени мерки!
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова пари прибраха от пропаганда, а са се облекли като сватбарки на си.га.нска сватба.