СЗО: Все повече млади хора заболяват от коронавируса

В понеделник 13-годишно момче почина без странични заболявания
Обновена: 4 апр 2020 17:46 | 4 апр 2020 17:10, Ния Христова
152
 СЗО: Все повече млади хора заболяват от коронавируса
Снимка: Pixabay
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че все повече млади хора се разболяват сериозно или умират от новия коронавирус, пишат от БГНЕС. 
 
Експертите от организацията правят опити да разберат защо все повече здрави пациенти (без придружаващи заболявания – бел.ред.) са приемани в интензивни отделения с тежки форми на заразата.
 
"Все още има много неизвестни в момента", заяви експертът на СЗО, д-р Мария Ван Керхове, по време на пресконференция в Женева.
 
"Като цяло повечето от хората, които преживяват тежко COVID-19 и биват приети в интензивно отделение, са хора в по-напреднала възраст и обикновено имат едно или повече придружаващи заболявания. Това, обаче, което се вижда в някои страни, е че пациенти на тридесет, четиридесет и петдесет години, все по-често попадат в интензивни отделения, и случаите им все повече завършват със смърт". 
 
Изявлението на СЗО идва, след като този понеделник в лондонска болница почина 13-годишно момче без никакви други здравословни проблеми. Семейството на момчето не успя да присъства на погребението му, защото са под карантина. Момчето бе погребано служебно. 
 
Статистиката на организацията сочи още, че в Корея един от шест смърти случая на COVID-19 е сред хора на възраст под 60 години. 
 
В Италия около 10 до 15 на сто от хората, които са починали след интензивно лечение в болница, са били на възраст под 50 години.
 
Миналата седмица пак във Великобритания почина момиче, заразено с вируса, на 21 години. Момичето не е имало никакви придружаващи заболявания. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До fБаце, пий антибиотици една година, да те видя какво ще правиш после с гъбите (ако не знаеш, 90% от антибиотиците се произвеждат от гъбичките).Като не разбираш ама съвсем нищо - поне недей да се празниш по форумите.
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КостоваКостова, това с БЦЖ ваксината е предположение, а не факт. Хич не се надявай на това, че си ваксинирана - всичките пенсионери, които умряха, също са били ваксинирани, ама не им помогна.Стой си вкъщи и инструктирай сина си да спазва карантината.
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми щот *** бе! Толкова е просто!СЗО си е направо за закриване.
131
5
 
4
 
! Отговори
Гого преди 4 години
Старите са по-здрави от младите.На младите дай само да плямпат,да пият и друсат с разни прахообразни вещества.Също така да тормозят родителите си за пари.Бита карта сте момчета.За това момичетата бягат в чужбина.
130
0
 
7
 
! Отговори
еееее преди 4 години
Много тенденциозни статии. Аз още от старта на епидемията очаквах всяка смърт на лице под 18 да става заглавна статия и така и стана. Нека се гледа малко трезво - млад и здрав човек може да умре и от обикновена настинка. Шансът не е голям, но е възможно. Тия данни от типа 1/6 смъртни случаи е на хора под 60, добре, нека да направим математика, тоест около 15-16% от смъртните случаи са на хора под 60, но хората под 60 са около 80-85% от населението. Това е статистически нищожен процент смъртност!
129
1
 
2
 
! Отговори
Костова преди 4 години
Нали вече беше уточнено, че в нашата страна има толкова малка смъртност заради ваксината за туберколоза и БЦЖ! На моя син, който ще навърши скоро 17 г. му предстои последната ваксина и поради това се притеснявам, че не е минал скоро пълния курс ваксинации. Изпратен е извън града на вилата на баба си и дядо си и е ограничен тотално откъм контакти, въпреки че е много трудно. Не съм го виждала от 2 мес, защото бях в чужбина и под карантина. Трудно е много за всички ни...
128
8
 
7
 
! Отговори
Спиро преди 4 години
Млади, здрави, прави хора освен от Коронавурус умират ежедневно и от:-бронхопневмония-катастрофи-трудови злополуки-тромбоза-предозиране с алкохол/нарко/психотропни/хапчета за отслабване/качване на мускули-убийства/пребивания до смърт по различни поводи-самоубийства/депресии-инфаркт-злополуки от битов характер (подхлъзване в баня, по стълби)-хранителни отраваниянапример.
127
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусите мутират. Колкото повече се разпространява, толкова по-успешен става в заразяването. Още една причина против масовото безконтролно заразяване и т.н. колективен имунитет.
126
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирус не се лекува с антибиотик. Елементарна култура нямате
125
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
@115СЗО казва, че и от маските полза няма...
124
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, разбира се тиквеници! Под вирусно заболяване и се разбира, че всеки един може да се разболее от бебета до възрастни. Що за "умен" човек е измислил, че младите били по-защитени...и между другото тия, които продължават да се разхождат, да нарушават карантината--напишете в YouTube Еквадор коронавирус и ще ви се промени настроят.
123
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
@127Когато накажат политик, който лъже.
122
0
 
17
 
! Отговори
Ядосан преди 4 години
А кога ще има сееиозни наказания за журналисти и медии, които представят изопачено данни с цел сензация а не осведомяване? В извънредно положение трябва да има затвор за такива
121
0
 
0
 
! Отговори
до 122 преди 4 години
Много хубав коментар! Ще се излекувате - МОЖЕ БИ! Ей луд ли си или да?
120
0
 
6
 
! Отговори
f преди 4 години
До тези с тениите, няма нужда от операция,тиквени семки, а пробвайте и с пеницилин Же на всеки 6 часа да обездвижите червея, той ще умре от глад, няма нужда от операции!
119
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оле, тук многознайковци бол. Един иска антибиотици на поразия, другия да види кой действал на вируса . Никой брат, антибиотиците действат на бактериални инфекции, не на вирусни. Ако заради вируса те удари и бактериална инфекция, бягай към болницата, вкъщи сам няма да се справиш.
118
1
 
4
 
! Отговори
f преди 4 години
А кога по аптеките ще започнат да продават оригинални антибиотици на всички без да си правят оглушки? Смачкайте ги тия фармацевтчета, мръс.ни измамници!
117
3
 
2
 
! Отговори
f преди 4 години
До спинозните, пийте широкоспектърни антибиотици нон стоп поне за година, като отвреме навреме ги сменяте, защото малко и привиква, после пък отвиква към антибиотика, ще се излекувате напълно от спин може би!
116
8
 
1
 
! Отговори
f преди 4 години
Инфекциите биват гъби ,бактерии, вируси и пaразити, как така антибиотиците имат действието върху всичко дори и гъби, а лъжат заради кондомите и спина че нямали действие срещу вируси! Спинът се лекува с широкоспектърен антибиотик като тетрациклин за около година прием може би. Намерете точният тясноспектърен антибиотик и силен чрез антибиограма, оригиналният антибиотик атакува само злото и е слабо токсичен!
115
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЗО лъжат от името на едни други организации, които имат далавера от тая работа....

Спонсорирани публикации