Затварят София, спират влизането и излизането на коли

Изключение са прави са коли със стоки или болни и линейки
Обновена: 17 апр 2020 12:35 | 16 апр 2020 23:14, Камелия Цветанова
964
Затварят София, спират влизането и излизането на коли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради масовото напускане на хората от София, където е най-голямото огнище на разпространението на коронавурус, от 00.00 ч. затварят входовете и изходите на столицата.

Още по темата
„Още от вчера се наблюдава едно много тревожно нещо – напускане масово на София, където е основното огнище с най-много заразени с коронавирус. Всичките тези хора, които напускат столицата, са разпръснати из цялата страна. Последиците ще станат ясни до седмица. Този процес продължава както вчера, така и днес. Обезпокоени сме от случващото се. И, ако до момента на пускане на прессъобщенията не бяха много случаите, то вече те пак са 40. Тези 2 дни с толкова много нови заболели не са инцидент, а тенденция“, каза началникът на Националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

"Ще издам заповед, считано от 00:00 часа до второ нареждане, да се преустанови влизането и излизането от София на всички превозни средства с изключение на товарния превоз", заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Заповедта ще е до второ нареждане и е да се преустанови влизането и излизането от София на всички превозни средства с изключение на товарния превоз, автомобили със специален режим на движение, автомобили, които превозват болни, както и автомобили с медицински лица.

Ананиев допълни, че забраната не важи и за аварийните автомобили на електродружествата, на тези които се занимават с интернет разпространение и за автомобили, които превозват работници.

"В рамките на града засега няма ограничения" каза вътрешният министър Младен Маринов.

Той призна, че полицаите днес са били подложени на невероятни обиди.

"Над 5 хиляди са върнати от полицаите. Игра на котка и мишка. "Отивам да си сложа зелето" или не знам още какви глупости са чули полицаите", каза той.

"София  е специфичен мегаполис и голяма част от хората пътуват по 30-40 км. и идеята ни беше да не ги затрудняваме. Аз съм изключително разочарован от отношението на гражданите към полицията, защото когато се грижим да тяхното здраве и сигурност, те се гаврят с нас",  отсече той.

Маринов каза, че са пренасочени още полицейски сили в ромските квартали „Факултета“ и „Филиповци“, защото има напрежение там.

"Имам информация за струпване на хора, за готвени протести, следим тази информация и имаме готовност", обясни министърът.

"Ако и тези мерки не сработят, ще бъдат наложени и по-строги", категоричен е той.

Маринов увери, че са взети мерки за обиколните пътища за излизане от столицата, които много хора използваха в четвъртък, за да избегнат КПП-тата.

"Има законова възможност армията да се включи, но изчакваме, защото полицаите работят в рискова среда - вече има 30 положителни проби, и ако много полицаи бъдат поставени под карантина, да имаме този резерв от армията", каза още Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


964
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
700
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази работа с напускащите София през празничните дни или беше недомислрна, или е провокация. Помолиха хората, а не заповядаха, да не се напуска столицата, а вече втори ден министърът на МВР, мин.Ананиев,премиерът се заканват с тежки мерки - затвор до 3г. и големи глоби за отпътувалите в провинцията. Вчера полицаите се държаха грубо с пътуващите от Сф и ги връщаха обратно. А ситуацията може да стане доста напрегната.
699
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докарайте 1000 индийски полицая да посрещнат пocepковците, които когато се върнат от родните си села :)
698
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСамо не разбрахме защо хиляди хора пуснаха от София ??щото са дриcльoвци и фенове на бсп/атака
697
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България - много градове, нито един гражданин!
696
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 757Безработини и неграмотни сме две партии оправляващи дслед 1991година до сега
695
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неграмотни и безработни бистрят световна политика, икономика и здраве. Мдааа
694
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАХА ти си под асмата в психиатрията и си пиеш илачите, ама явно требе да ти ги сменят с по-силни
693
9
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
честито тъпиии шопи,вместо да ги изметете тия на масто при вас са там ,ги оставяте да сегаврят с вас и цяла България!Стойте сега вкъщи и умирайте от глад,ако дотогава още ги тъприпте вместо да сте се вдигнали ,си заслужавате всякаква съдба!
692
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз прешляпах малко пеш през едно място и от другата страна ме взеха
691
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбрахме защо хиляди хора пуснаха от София ??
690
5
 
10
 
! Отговори
Евала на дедо Киро преди 4 години
Върна жителството и прати пришълците на село!
689
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СОФИЯ каза едно голямо НЕ на БОЙКО и се изнесе.БРАВО.
688
4
 
6
 
! Отговори
Лечителя преди 4 години
Около мен се заразиха само въздържатели, хора които от години не бяха близвали алкохол. Аз слушам Кантарджиев и моря котоната подобаващо с ракия и водка всяка вечер. Работи прекрасно. Наздраве!
687
0
 
0
 
! Отговори
Смедарчина преди 4 години
Генади Косев
686
0
 
1
 
! Отговори
Гани преди 4 години
Много.
685
13
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Аз се измъкнах преди два дни и сега си пия ракията с приятелите под астмата. Тук и смесения магазин работи и хоремага вечер работи за нас. Ще спрете на босия цървулите.
684
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Джедай Мастър точно такава е причината София да бъде избрана за столица-тази,която ти изтъкваш!Защото нашите хора са си правили илюзиите че "Великите сили" ще позволят от робска България да станем "Балканска сила"....а другите съчинения за "турци-мурци-българи","по образ и подобие московско" са просто.."Свободни съчинения".
683
8
 
17
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Драконовски мерки за връщащите се в понеделник. Ресурсите на медиците и полицаите в София се изчерпват. Най добре е връщащите д се поставят на 28 дневна карантина там къде са отишли и след това да се пуснат в София изчистени
682
5
 
22
 
! Отговори
Ррс преди 4 години
Трябва всеки от нас да разбере какво е свобода и какво е слободия.Сега да видим тези къде са излъгали в декларациите. Да се сърдят на съветниците си
681
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента се случва нещо огромно, но няма да го научим от мисирките. Изключете си телевизорите и си включете мозъците. Глобалната истерия с тоя митичен вирус е само прикритие на други събития. Не позволявайте властващата Мафия да ви настройва един срещу друг. Тяхното време изтича, както си го каза и Гешев наскоро.

Спонсорирани публикации