Нусрат, която се оплака от своя учител и бе... изгорена жива

Повечето момичета в Бангладеш избират да мълчат
18 апр 2019 21:30, Нели Христова
172
Нусрат, която се оплака от своя учител и бе... изгорена жива
Снимка: Facebook

"Този учител ме опипа и аз ще се боря срещу това престъпление до последния си дъх". Това казва Нусрат Рафи - 19 годишно момиче от Бангладеш, което преди две седмици обвинява директора на училището си в сексуален тормоз. Но справедливост тя не получила. Вместо това била залята с керосин, запалена и изгорена жива. 

Нусрат живеела в малко градче на 100 км от Дака. На 27 март директорът на училището, което посещавала, я извикал в офиса си. Започнал да я опипва, но момичето успяло да избяга преди нещата да станат още по-сериозни. Ала за разлика от повечето момичета в Бангладеш, които избират да си замълчат за подобно нещо, Нусрат не просто се оплакала на родителите си, но и подала жалба в полицията.

Вместо да разкаже травмиращата случка в спокойни условия, историята на момичето била заснета от полицая, който я разпитвал. На кадрите се вижда колко притеснена е Нусрат. Тя опитва да скрие лицето си с ръце, но вместо да бъде успокоена от органите на реда, те просто й казват, че това "не е голяма работа". Въпреки това директорът е арестуван. Ситуацията за момичето обаче се влошава.

Протестиращи, най-вече момчета от училището и местни политици, се събрали пред ареста и настоявали директорът да бъде освободен. Те обвинили Нусрат за случилото се. Притеснени за сигурността й, родителите така и не я пуснали в училището през следващите дни.

Все пак се наложило тя да се върне там. На 6 април, 11 дни след посегателството над нея, тя положила последните си изпити за годината. След това била извикана от нейна приятелка на покрива. Тя й обяснила, че е станал бой и трябва да помогнат на друго момиче. Когато Нусрат се качила, четири или пет от нейните приятелки, облечени в бурки, просто стояли и я гледали. Те настояли тя да оттегли обвиненията си към директора.

Когато Нусрат отказала, те просто я запалили.

Убийците се опитали да направят така, че полицията да си помсли, че това е самоубийство. Но били заловени преди да слязат от покрива.

Нусрат още дишала, но изгарянията й били големи. В линейката, тя записва своите последни думи, тъй като лекарите се страхували, че няма да оцелее преди да стигнат болницата.

"Ще се боря до последния си дъх", казва тя на записа. Умира малко по-късно, тъй като 80% от кожата й е изгоряла. Полицията успява да арестува 15-те замесени в нейното убийство, а стотици хора се събират в родния й град, за да почетат паметта й.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ


172
Още от
Напиши коментар Коментари
124
1
 
2
 
! Отговори
Доктора преди 11 месеца
И ще ми казват, че тея дива и са хора като нас
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 121
Ами да, виж дали това което пуснеш през тръбата, не е повече от това, което си изял преди това !... ...тогава имаш проблем !
122
0
 
1
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 11 месеца
Нали това ни го готвят. Върхушката да бъде недосегаема.
121
8
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 11 месеца
И какво ни интересува това нас, нормалните хора?
120
0
 
12
 
! Отговори
Единствено решение преди 11 месеца
Ето защо всички мюсюлмански варвари трябва да бъдат изселени от Европа до последния човек. Незабавно!
119
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Света има нужда от такива жени,като Нусрат!
Дори минути преди смърта в линейката не е спряла борбата си!
Мир на душата ти,Нусрат!
118
0
 
14
 
! Отговори
Менто преди 11 месеца
Няма такива животни, сред животните.!.
117
1
 
2
 
! Отговори
Не си прав преди 11 месеца
До До слепци

Този тип облекло го има при мюсюлманите, християните и евреите.
116
6
 
25
 
! Отговори
Стар набор преди 11 месеца
Eх, каква "мирна религия" е ислямът ? Още ли се съмнявате ? Къде са НПО-тата, защо мълчат ?
115
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С такива хора баба Меркел напълни Европа.
114
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
тОВА, ЧЕ ИМАТ ПЕТРОЛ, ГИ ПРАВИ ОЩЕ ПО-ЖАЛКИ Д И ВА ЦИ, ОТКОЛКОТО АКО БЯХА БЕДНИ. вИЖТЕ ЗА КАКВО ИЗПОЛЗВАТ В ЗАЛИВА БОГАТСТВАТА СИ - ЗА КИЧ И ПОКАЗНОСТ, А ДУХОВНОСТТА ИМ Е В СТАРОКАМЕННАТА ЕПОХА. сЪЩИ СА КАТО ГЕРБЕРИТЕ
113
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
какъв освен еди какъв си може да вярва в религия, според която пророкът Махди слязъл в 873 година в кладенец и там си живее и се крие и до днес?????????????

В религия, в която пророкът сам се показва като педофил защото се жени за ...7 годишната Айша, какво да очакваме. Добре че сме се отървали от петвековното робство на ИДИЛ-КЛОН ИСТАНБУЛ
112
0
 
16
 
! Отговори
... преди 11 месеца
Бе не знам, навремето арабите са пренесли много познания като числата от индия и алгебрата и геометрията, но явно по някое време като са се забатачили в тая религия и тя им е изяла главата! Сега добре, че е петрола инак отдавна да са се върнали в първобитно общинния строй! Ма иам чувството, че там наистина са некви зомбирани маниаци дето ако нее според книгата (секи знае коя точно) и те трепят! Така е било в европата през тъмните векове, ма малко от малко сме мръднали а те още дълбаят надолу!
111
1
 
3
 
! Отговори
ак-47 ном. преди 11 месеца
салама е болест,задръства мозъчните гънки
110
0
 
2
 
! Отговори
точка преди 11 месеца
къде има,и-салам има,убийства
109
0
 
17
 
! Отговори
Хейтър преди 11 месеца
Born Dead, Buried Alive. Жалко за това момиче, била е истински жива за разлика от съученичките си, които са й палнали клечката. Явно в техните очи е била някаква бунтарка и лека жена, която се опълчва на нравите в Бангладеш :( Именно те са родени мъртви, без желание, без страст, без вътрешен стимул да бъдат нещо повече от парче месо в ръцете на учители и директори.
108
3
 
21
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 11 месеца
Трябва да се окаже натиск върху Бангладеш, час по- скоро да приемат Истанбулската конвенция. Само Истанбулската конвения може да спре насилието над жени.
107
2
 
5
 
! Отговори
Мадуро преди 11 месеца
Първо, Бог да прости момичето.

Второ, този пък джонито, къде намеси Меркел и Макрон? Те са ангелчета в сравнение с Натаняху и Тръмп бе мойто момче. Макрон е велик!

Иначе трябва да реформираме исляма.
106
11
 
31
 
! Отговори
Solar Power преди 11 месеца
Затова религиите трябва да бъдат най-сетне забранени със закон. Включително и християнството !
105
19
 
11
 
! Отговори
Социолог преди 11 месеца
Тия преди исляма са ядяли хора по принцип.
А да се прави заключение за един случай и да се приравняват милярди мюсулмани е нещо като:
Българите убиват майките си като навършат 21 г.(столичанина който вчера уби майка си)