Проучване за битката за София: Фандъкова печели балотаж с Манолова

С шанс за влизане в СОС е партия, зад която стои Слави Трифонов
Обновена: 31 юли 2019 15:52 | 15 юли 2019 18:34, Веселина Йорданова
130
Проучване за битката за София: Фандъкова печели балотаж с Манолова
Снимка: архив, БулФото

Ако се кандидатира, Йорданка Фандъкова най-вероятно ще бъде преизбрана за кмет на София. Това показват данни от проучване на Центъра за анализи и маркетинг, представено от Юлий Павлов на пресконференция.

То е проведено сред 1014 пълнолетни софиянци между 24 юни и 3 юли.

Още по темата
Според данните Йорданка Фандъкова на първи тур би водила с 36 на сто пред евентуална кандидатура на Мая Манолова - 23 процента сред анкетираните.

Преизчислението само сред твърдо решилите показва, че има теоретична възможност Фандъкова да спечели още на първи тур, макар да е по-вероятно при участие на Манолова в местните избори да се стигне до балотаж, коментира Павлов.

При балотаж между двете Фандъкова би получила 38.4%, а Манолова - 28.1%. Сред твърдо решилите да гласуват, които ще отидат до урните на втори тур, вероятното съотношение е 59 на сто за Фандъкова срещу 41 процента за Манолова, предаде БТА.

Юлий Павлов прогнозира разнороден Общински съвет, в който, според данните, общински съветници биха имали ГЕРБ - 28.9%, БСП 21.8%, "Демократична България" - 5.6%, ВМРО - 3.8%, СДС - 2.2%, "Атака" - 2.1%, ДПС - 1.5%.

Общински съветници би имала и евентуална партия на Слави Трифонов (4.3 на сто) или политическа формация с листа, зад която застане Трифонов, уточни Павлов.

На местните избори през октомври със сигурност смятат да гласуват 54.6 на сто от анкетираните, 28 на сто все още не са решили, 13.8 на сто - със сигурност няма да гласуват. Това прави около 540-550 хиляди души, изчисли Павлов.

Той припомни, че на миналите местни избори са гласували 412 хиляди души или около 41 на сто.

Това прави задачата на политическите сили подобна на тази на европейските избори - целта им е повече хора от онези, които твърдят, че са решили да отидат да гласуват, наистина да отидат до урните, коментира социологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
15
 
! Отговори
някой преди 4 години
Всички тези институти и центрове са НПО-та и който си плати такъв е резултата.Не вярвам софиянци да са толкови заблудени,след всичките скандали пак да я изберат.
39
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Има теоретична възможност Фандъкова да спечели още на първи тур "Хахахахахаха. Ама вие сериозно ли
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До истКаква завера? Там беше прокуратурата и показваха огромно количество палети с редовни бюлетини, надписани с дестинациите, за които са предназначени. Опаковани и готови за експедиране. Занимавал съм се с издателска дейност и съм наясно, че това не бяха макалатури и брак. Просто заметоха случая под килима, щото тия дето могат да го заметат бяха на власт.
37
4
 
8
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Борисов овласти Манолова и тя никога вече няма да тръгне против него. Още повече, че омбудсмана носи само позитиви, а кметското място само негативи (все ще се намери някой недоволен).Манолова отрано разбра, че червеният кораб потъва и остана на твърда земя!
36
14
 
12
 
! Отговори
ист преди 4 години
Не сме забравили костинбродската завера на Бареков и Манолова. Софиянци няма да позволим Лъжата и Мая костинбродска да управлява София.
35
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След този разгром за Манолова тя ще последва съдбата на Татяна Дончева, и тя имаше голяма уста.
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова прояви достатъчно здрав разум и каза, че с партиите е приключила, ако се кандидатира, ще търси гражданска подкрепа. Глупаво е да се лепне за Корнелия, която като воденичен камък да я повлече към дъното.
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София не е Истанбул, тук кокала не се изпуска.
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес Бг Хакерската атака към НАП и фалита на здравната система явно не е тема за вас???
31
1
 
17
 
! Отговори
Фандъка преди 4 години
Ако гласувате за мен обещавам, че цял мандат няма да спирам да работя по Графа. И Ларгото ще го ремонтираме докато се получи.
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проучването в кварталния клуб на ГЕРБ ли е направено.
29
7
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Манолова ще я разбие !!! Тотално !!!И тоталитарно !!!
28
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Промивката на мозъци започва.Страх ги е че ще загубят изборите и ще влязат в затвора,начело с Празноглавеца от Банкя.
27
8
 
6
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Мая Манолова не е толкова наивна, да си сложи главата на дръвника, заради щенията на ***. Нека тя да се кандидатира, пък дано спечели...??
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега всички платени агенции ще се заемат със задачата да внушават, че Мая Манолова няма абсолютно никакъв шанс. Идеята е да откажат хората да отидат до урните, насаждайки идеята, че това е безмислено, след като така или иначе ще спечели Фандъкова.
25
3
 
11
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Тва кой сте питали боко цецо и цаца ли че сте стигнали да тоя извод или просто бюлетините са напечатани вече
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социология или манапулогия?
23
17
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Не селяните а истинските и старите софиянци ще изберат Фандъкова, и то с много ,а вие ,,софийските жители" ще плюете и ще чакате Майчето от Кюстендил.Напразно млади мушмороко!
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агенциите на властта (а те всички са такива) и на предните избори даваха на Демократична България макс 4% и никакъв шанс за евродепутат, ама накрая резултатът беше над 6%. Така че властта (а тук влизат всички партии в Парламента, нищо, че някои се правят на опозиция) ще прави всички възможно да манипулира с измислени проучвания. А това проучване в София ако го направят из махалите нищо чудно Фандъкова и 100% да получи, там гласуват според кой ги мотивира повече с каквото може.
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проучването е извършено с анкета на 1000 души, намерени в централата на ГЕРБ.