Проучване за битката за София: Фандъкова печели балотаж с Манолова

С шанс за влизане в СОС е партия, зад която стои Слави Трифонов
Обновена: 31 юли 2019 15:52 | 15 юли 2019 18:34, Веселина Йорданова
130
Проучване за битката за София: Фандъкова печели балотаж с Манолова
Снимка: архив, БулФото

Ако се кандидатира, Йорданка Фандъкова най-вероятно ще бъде преизбрана за кмет на София. Това показват данни от проучване на Центъра за анализи и маркетинг, представено от Юлий Павлов на пресконференция.

То е проведено сред 1014 пълнолетни софиянци между 24 юни и 3 юли.

Още по темата
Според данните Йорданка Фандъкова на първи тур би водила с 36 на сто пред евентуална кандидатура на Мая Манолова - 23 процента сред анкетираните.

Преизчислението само сред твърдо решилите показва, че има теоретична възможност Фандъкова да спечели още на първи тур, макар да е по-вероятно при участие на Манолова в местните избори да се стигне до балотаж, коментира Павлов.

При балотаж между двете Фандъкова би получила 38.4%, а Манолова - 28.1%. Сред твърдо решилите да гласуват, които ще отидат до урните на втори тур, вероятното съотношение е 59 на сто за Фандъкова срещу 41 процента за Манолова, предаде БТА.

Юлий Павлов прогнозира разнороден Общински съвет, в който, според данните, общински съветници биха имали ГЕРБ - 28.9%, БСП 21.8%, "Демократична България" - 5.6%, ВМРО - 3.8%, СДС - 2.2%, "Атака" - 2.1%, ДПС - 1.5%.

Общински съветници би имала и евентуална партия на Слави Трифонов (4.3 на сто) или политическа формация с листа, зад която застане Трифонов, уточни Павлов.

На местните избори през октомври със сигурност смятат да гласуват 54.6 на сто от анкетираните, 28 на сто все още не са решили, 13.8 на сто - със сигурност няма да гласуват. Това прави около 540-550 хиляди души, изчисли Павлов.

Той припомни, че на миналите местни избори са гласували 412 хиляди души или около 41 на сто.

Това прави задачата на политическите сили подобна на тази на европейските избори - целта им е повече хора от онези, които твърдят, че са решили да отидат да гласуват, наистина да отидат до урните, коментира социологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
2
 
! Отговори
Не става нищо от тях преди 4 години
И без това ... Нали в името на нашите майки уважаваме децата, недейте така ... Всеки му е най-свято майката ...
59
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зависи колко резервни бюлетини за Фандъкова ще се отпечатат.
58
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дефиницията за *** е да правиш едно и също 12 пъти и да очакваш друг резултат. другари
57
2
 
1
 
! Отговори
Не закачайте никой преди 4 години
А пуснете си Луис Армстронг - What a wonderfull world ...Без жени и деца ... Айде децата да се разберат като пораснат ...
56
5
 
12
 
! Отговори
Lindemann преди 4 години
Цветанов е осъден по 7 дела за защита правата на човека в Брюксел и общата стойност на неустойките е над половин милион лева. Нали се сещате, кой ги е платил тия пари, за да се прави онзи на лош милиционер.Но нищо не ме изненадва вече в тая държава, няма да ме изненада и провалилата се по всички възможни параграфи Фандупкова да спечели. То при сегашната система, и Пеевски да издигнат за кмет от герб, ще спечели.
55
2
 
17
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 години
Значи софиянци обичат да ги крадат ...
54
1
 
19
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Независим сайт и това си е.....Фандъкова,та Фандъкова.....Шест от пет заглавия свързани с предизборната кампания на Фандъкова!!!
53
1
 
14
 
! Отговори
Виготура преди 4 години
Ако бъде издигнат млад кандидат, който разбира от архитектура и градоустройство, заедно с подходяща листа общински съветници, ще отвее и Пъдпъдъкова и Сестра Галева. София има нужда от некорумпиран, образован кмет, който да има визия за града поне в следващите 30 години.
52
6
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 4 години
Герберугите започват да подготвят общественото мнение за новата фалшификация на изборите.Цветанов вече го няма, но Цветановщината никога няма да си отиде от тази мутро-милиционерска партия.Тя просто си е такава ....
51
4
 
20
 
! Отговори
Мултипринт преди 4 години
Сега печатаме бюлетините и до момента Фандъкова води убедително.
50
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1014 пълнолетни ''софиянци'', заети в държавната администрация. Голямо проучване, баце.
49
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая "'устата" е слаб играч. Нямат и доверие хората. -Защо?- По простата причина , като омцудсман не направи нищо за сградната инсталация на топлофикация , за която се плаща по формула - не по уред.!!!! Така хиляди българи , които нямат от къде да КРАДАТ БЕЗ ДА СЕ КРИЯТ, плащат, трудно на топлофикация. Измислена сума без да е доказана. Другото е , че имитира деиност. С обкръжение от клакьори , които и ръкопляскат и я възнасят пред публиката. С трикове стария вожд ТАТО си по живя до старини.
48
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тези гЕПА джиите са е..ти наглеците, какво ми говорят за Костинброд, че там Цецо си беше подготвил всичко за фалшифициране на изборите,но го изловиха и сега не могат да простят на Манолова и кръв п..икаят, а да видим сега без цецо к..радецо как ще се оправяте
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По скоро ще открадне патрона и ще обвини марсиянците Все пак за крушевска магарица говорим
46
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекар осъди Цветан Цветанов заради свои коментар на прочетено СРС, в който нарече лекари от горнооряховската болница "лекари убийци". Обезщетението, постановено от съда е 40 000 лева, а след като към него се добавят разходите за адвокат и лихвата сметката набубва до близо 62 0000 лева. Сумата няма да бъде платена от Цветанов, а от прокуратурата, т.е от всички български данъкоплатци.
45
3
 
6
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
Твърде оптимистично за позитанците
44
13
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Ако ГЕРБспечелят и тези избори,дали Нинова ще се гръмне !?
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При население на София 2 милиона не трябва да си социолог за да разбереш, че от 1000 души анкетирани и неясно как подбрани резултатът не е представителен по-скоро е манипулиран
42
3
 
11
 
! Отговори
Чепенец преди 4 години
Ще спечели от трите най дългото.
41
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да си изключителен празноглавец да гласуваш за която и да е от двете.Кметските избори не са парламентарни, гласува се за конкретен човек. Иначе е ясно, чв ГЕРБ си искат София да могат да си крадат от този апетитен бюджет