Депутат: Протестиращите сестри в много отношения са прави

Имам надежда за Плевен, посочи д-р Калин Поповски
12 сеп 2019 22:17, Красимир Ангелов
7

Протестиращите медицински сестри в много отношения са прави, проблемите са акумулирани години наред. Заплатите им обаче зависят повече локално от директора, отколкото от министъра, а с този модел на финансиране, не виждам как ще бъдат увеличени. Това каза в "Денят ON AIR" д-р Калин Поповски от ВМРО.

Още по темата
"Логично и нормално е да имаме кандидати за кметове на някои от градовете, лично аз имам известен политически опит на национално и регионално ниво", подчерта той.

Като кандидат за кмет на Плевен Поповски каза, че градът е най-бързо обезлюдяващият заради многото затворени предприятия.

"Имам надежда, че тази миграция може да бъде спряна. Привличането на инвестиции минава през магистрала и карго летище в района на Плевен", коментира още той пред Bulgaria ON AIR.

"Надявам се на висока активност на изборите. И досега има секции, където ако дойде международен наблюдател у нас, ще реши, че сме Танзания", подчерта той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Да правят със заплатите каквото искат.Остават ми няколко години до пенсия и ако доживея няма и един ден повече да работя.До тук бял ден не видях,за нататък и не мисля! След нас млади лекари няма и така трябва.След като и последните стотинки отиват за МВР никой не трябва да се занимава с медицина!
6
1
 
2
 
! Отговори
мед сестра преди 4 години
Парите за заплатите ги има ,но отиват в други джобове!Просто те трябва да се разпределят правилно и по схемата 1:2:3 Не може при лекарите да има заплати по 20 30 60 хиляди а ние да вземаме трохите от трапезата им,затова няма сестри ,а работят дъртофелниците по на 70г.При лекарите се назначават виртуални бройки с дипломи на които се плаща,но не съм видяла назначена сестра по диплома която да не работи на график!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ми фалшивее и не ми е приятен( само лично мнение)
4
0
 
3
 
! Отговори
обаче преди 4 години
Мога да се съглася с исканията на сестрите за добри условия на работа и за заплатите. Но няма тяхна визия - откъде ще се вземат техните заплати, ако болниците не са търговски дружества? И аз не искам да са търговци. Обаче какъв им е шансът за високи заплати, ако им плаща държавата? Те така ще паднат в лапичките на здравната каса, че има да съжаляват. Третото си искане да го обмислят добре и да представят визия по въпроса.
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За сестри, които наистина работят, не в селски градинки с по 5-6 деца и 4 часа работа 1000лева заплата.Каде ги дават така парите и осигуровки за толкова работа.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А 5 000 за БГ паспорт лапахте, нали, "патриоти"?Прочее, покрихте скандала, нали?
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В много отношения?Оставка бе, боклЮци!