ГЕРБ обедини Манолова и БСП, каква ще е сметката на този брак?

Какво ще стане на втория ден, ако спечелят?
Обновена: 12 сеп 2019 09:57 | 12 сеп 2019 09:20,
87

Вчера стана ясно, че БСП ще подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

"Проблемът на БСП е, че влиза с желанието да получи част от популярността на Мая Манолова за листата си. След това със сигурност ще има доста разправии за разпределението на гласовете, ако случайно тя стане кмет на София", посочи политологът Георги Киряков.

Още по темата

БСП като най-голяма партия ще бъде най-потърпевша от влизането в такива спорове, обясни той. Най-вероятно ще има някакво намаляване на гласовете за БСП за листата.

"Тази шарена подкрепа показва, че Мая Манолова се използва, за да се свали дългогодишното управление на ГЕРБ в София", каза политологът Стойчо Стойчев.

По думите му макар да са се обединили, защото имат общ враг – ГЕРБ, все пак са хора, които досега не са могли да се разбират помежду си.

"Те не дават обяснение какво ще правят на втория ден след изборите, по какъв начин ще управлява Мая Манолова този град. Такива неясни мнозинства в общинския съвет са изключително проблематични от гледна точка на отговорността", допълни още Стойчо Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Според Киряков на този етап е малко вероятно да се стигне до обрат в управлението на София.

„Най-вероятно на втори тур Йорданка Фандъкова ще спечели изборите, въпреки че трябва да имаме едно на ум, защото кандидатурата на Мая Манолова е доста популярна", заключи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
13
 
10
 
! Отговори
БСП - жалка преди 4 години
БСП чисти всичко свое - съвест, памет, мръсни спомени. Само не може да изчисти резила си и омразата на народа към себе си.
45
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе как Манолова от зависима в парламента се превърна за една година и нещо в независима! Кое е това чистилище,дайте да разберем!
44
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъвто е президента,такава ще е и Перуката! Ще водят заедно класова борба за да си напълнят наново джобовете червените! Отдавна не са лочали!
43
11
 
5
 
! Отговори
Никога Бсп преди 4 години
В София Бсп никога няма да има кмет, защото София е синя. Те могат да имат тук-там кметове по селата, където населението е полу-неграмотно или с циигански произход.
42
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е всичко си е по старому! БСП-то си представиха кандидатката! Какво толкова се е случило! Само където избраха драматичен сюжет за представянето на уж независимата Мая,а тя винаги е била зависима!
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е обединил ,те са си едно .Никой комунист не престава да бъде такъв ,включително и Бойко.
40
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ще ги бием на изборите! В София живеят хора с разсъдък и проевропейски манталитет! Стари кифли никой не яде,а БСП-то точно това предлага!
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 34И всички да гласувате за Мая, пак сте много малко и нищо няма да направите!
38
1
 
7
 
! Отговори
развод преди 4 години
по комунистически!
37
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ххахаха Йурданка кялада спичели хахаха то туй да не е са онуй??? хахаха КРАЙ
36
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб трябва да сдадът София - Стигааа ! безогледно и безумно застрояване , милиарди ичезнаха за метро , а градскя транспорт трагедия - трамваи от първата война , улици и тротоари като след бомбандировки , по кварталите е джунгла Корупция,кражби,далавери - Стига !
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ехх обединили Манолова и БСП??? Сякаш Манолова не е била от БСП само до преди 3 години....айде стига глупости, Манолова не само, че беше в БСП ми, че тя беше и острието на БСП! То така се става независим - 20 години в партията и после 3 извън нея, заради поста и съм независим....да да. То ако се замисли човек Манолова има повече влияние в БСП от колко ***...особено сред редовите членове на БСП!
34
5
 
16
 
! Отговори
Калинката Мая преди 4 години
Мая, покажи си дипломите ! Не се срамувай, че си завършила Висше Комсомолско училище (Вьiлая Косоколская школа) в Москва !
33
4
 
17
 
! Отговори
Лъжи преди 4 години
А те кога са били разделени Манолова и БСП , че някой да ги обединява ?
32
9
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До ПОМНЕЩ "Манолова беше за Истанбулската конвенция."---Уж си помнещ, пък си забравил, че целия Герб единодушно беше за Истанбулската конвенция, за малко да я подпищат, ако не се беше вдигнало обществото и църквата срещу тях? Много селективно помниш, колега по форум!
31
15
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Дори и да има Костинбродски бюлетини от октомври новият кмет на София,ще е жена но няма да се казва Фандъкова,а Мая Манолова !
30
6
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До хахо Прав си-Мая Манолова и точно толкова отроче на БСП, колкото и Баце Бойко-на БКП. Убедени антикомунисти и двамата, даже репресирани, и единия за наказание-учил в академията на мвр, и командвал взвод, по време на "кръщенето".
29
6
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Истината е, че Станишев ги закопа, БСП-то, и когато беше на власт, с действията си, и сега, като се натисна за Евродепутат, поддържан даже от ББ за тази кандидатура. Другата истина е, че софиянци са отвратени от Фандъкова и Герб, но изпитват ужас да гласуват за кандидат, подкрепен от БСП. Трета истина-сега гласува поколението, възпитано от филмите за Рамбо, където руснаците винаги са лошите, и сега изпитват душевен оргазъм, от случващото се с русофилите, и ще гласуват за Фандъкова и герб.
28
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пред доказани крадци и престъпници предпочитам да дам шанс на нови хора!Глас за Мая.
27
5
 
20
 
! Отговори
хахо преди 4 години
Шумкарите пробват какви ли не тактики,са да измамят тия с нечугунените глави да гласуват за тях.Мая Манолова не била тяхно отроче?Ся че ало измамите продължават с чугунените глави не значи,че останалите сме толкоз изфирясали.