Ако стане кмет: Сидеров ще кани образовани роми във властта

Трябвало да отговарят за техните събратя, категоричен е политикът
Обновена: 9 окт 2019 09:30 | 9 окт 2019 09:30,
142

"На тези избори "Атака" ще вдигне резултата си спрямо 2015 година, ще има завръщане на политическата сцена", заяви кандидатът за кмет на София и лидер на партията Волен Сидеров в "България сутрин".
Още по темата

Роми в паника заради децата: Кой си играе със страховете им?

Той коментира истерията в Сливен, предизвикана от фалшив сигнал за отнемане на деца от семействата им.

"Не смятам, че има основание да се предизвиква паника и че някой застрашава децата на тези семейства. Знам, че има силно присъствие на евангелистката църква при ромското население. Познавам някои от пасторите, не мисля, че това са хора, които ще пускат фалшиви новини", заяви Сидеров.

Според него ромското население е капсулирано отдавна и то по изкуствен начин.

"Напреженията в ромското население са постоянен проблем. То трябва да излезе от тази капсула. Ще поканя образовани хора от ромския етнос да застанат в общинската администрация и те да се грижат техните събратя да излязат от затвореното пространство", заяви лидерът на "Атака". По думите му истерията в Сливен е насочена срещу властта.

Кандидатът за кмет на София коментира предстоящите избори и неговата програма за управление на столицата.

"Аз прелагам истинска смяна на модела на управление, тъй като огромните пари, които се дават за чистота и ремонти, отиват в частни фирми, а това може да се върши от общински фирми. Контролът да бъде по-добър, регламентът - по-ясен, отговорността - по-ясна", заяви Сидеров пред Bulgaria ON AIR.

Една от първите точки в програмата му е спирането на гей парада в столицата.

"На тези зрелища не им е мястото в центъра на София. Не става дума за хомофобия. Става дума за демонстрация на нещо, което дразни основната част на населението и промива мозъците на подрастващите", коментира политикът.

Лидерът на "Атака" коментира и нашумелия скандал между него и БНТ. Част от министрите определиха поведението му като неприемливо и недопустимо.

"Всички, които се изказаха по повод това мое участие, не са го гледали цялото предаване. Трябва да съжалява ръководството на телевизия, което вкара жандармерия в студио все едно става държавен преврат", категоричен бе Сидеров.

По думите му скандалите относно неговата личност са били медийно украсени, а той не е правил нищо престъпно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като загуби подкрепата на патриоти и националисти сега Сидеров таргетира ромския вот. Но и там ще се провали, кебапчета требват, не обещания. Факултето на думи не кълве.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предполагам, ще са образовани колкото политиците от ГЕРБ - доказано прости, неграмотни, некадърни, корумпирани и с купени или подарени дипломи. От още такива нямаме нужда никаква!
8
0
 
8
 
! Отговори
Така е преди 4 години
Днес във властта деца и внуци на АБПФК и чеда на родители от МВР с лопата да ги ринеш. С квотата за малцинствата все още може да се спекулира - обещай им повече места в правителството и в общинската управа, та да гласуват за теб.Прецакани са само онези от бившите изоставащи окръзи. За техните райони никой не се грижи и те поеха пътя към чужбина, за да се спасяват поединично.
7
3
 
5
 
! Отговори
TOP SECRET преди 4 години
Нито Византия нито Османците успяха да интегрират Ромите , освен христиинзирани и ислямизирани Роми в наши дни се наблюдава според периодите у нас тоест става въпрос за Дасикане Рома и Хорахане Рома в България които са български граждани живеещи от Византиа до наши дни в Европа
6
0
 
14
 
! Отговори
Продължение преди 4 години
Питай как биваха дискриминирани отличниците, родени в големите градове, които не бяха деца на АБПФК, на хора от МВР, нито бяха от малцинствата. За тези младежи се предвиждаха най-малочислените квоти за прием във ВУЗ. Затова пък, тройкаджии от изоставащи окръзи влизаха в университета без да си дават зор, а деца на АБПФК и онези от малцинствата биваха приемани за студенти понякога и след изкарана (2) - пример Ахмед Доган. Децата на МВР пък влизаха по списък.И във властта днес май е така.
5
3
 
29
 
! Отговори
tc tc tc преди 4 години
С всеки изминал ден този индивид се излага все повече и повече...
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По голяма Манипулация и Дезинформация в България няма и никога не е имало
3
3
 
34
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Сидеров първо да стане кмет(ако го изберат)на едно ямболско село,по...избор,за да види от къде се...вади хляба.Тоя отдавна е...политнал из въздуха и трайно е загубил почва под краката си.
2
1
 
18
 
! Отговори
А бре, Сидеров преди 4 години
Нали има една такава в МОН?Ти поне поинтересува ли се какви поразии причинява с нейните предложения и упорство те да бъдат изпълнени? Имаш ли представа колко струва това на държавата, а ефектът е нулев?Във властта трябва да влизат кадърни и отговорни хора, без значение какъв е етносът им. Ако има квоти по етнически показател, това вече е вид дискриминация. Ако не разбираш какво искам да кажа, питай хората, които са в средната или в третата възраст.Питай ги как биваха дискириминирани /продълж./
1
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 4 години
В нЕкои други избори! Ще отнеме време. Трябва първо да ги образова:)