Портних печели от раз във Варна?

Gallup дава победа с 51,9%
28 окт 2019 06:40, Александър Попов
96
Портних печели от раз във Варна?
Снимка: Булфото, архив

Кметските избори във Варна могат да приключат още на първия тур. В морската столица Иван Портних води убедително, а финалните данни от паралелното преброяване на Gallup International му отреждат победа с 51,9%.

Далеч зад него е вторият - кандидатът на Възраждане Костадин Костадинов с 15,2%. Трета се нарежда Анелия Клисарова, която бе издигната от БСП, с 14,7%.

Още по темата
ГЕРБ ще имат голямо предимство и в общинския съвет на Варна. Те печелят 34,4% от гласувалите, а след тях са БСП с 14,8%.

Активността за кметския стол в града е 37,2%.

Ето финалните данни от паралелното преброяване на Gallup International за Варна:

За кмет

Иван Портних - ГЕРБ - 51,9%
Костадин Костадинов - Възраждане - 15,2%
Анелия Клисарова - БСП - 14,7%
Стела Николова - ДБ - 8,8%
Други (общо) - 9,4%
Гласували "Не подкрепям никого" - 4%

За общински съвет на Варна:

ГЕРБ - 34,4%
БСП - 14,8%
Възраждане - 7,5%
ДБ - 6,1%
ДПС - 6,1%
ВМРО - 2,9%
Други (общо) - 28,2%

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: варнаИван Портних
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
7
 
10
 
! Отговори
Уууу Варна преди 4 години
Паднахте ми в очите и повече не стъпям във вашия град. Я се погледнете бе, избрахте го с апатията си и негласуване!
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"На Варналии" ти ще да си баш варненец с това "варналии", не се и учудвам, че ми хвалиш разни абсолютни смешници като русофила копейкин
65
3
 
8
 
! Отговори
хак им преди 4 години
На Варналии, щом като не гласуват, значи са доволни. К. Костадинов им предложи и програма и алтернатива, но те си харесват Портних. Да им е честито!
64
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото, което Портних прави от раз е да пресушава шотове с алкохол, след което да крещи на персонала и да опипва сервитьорки в Хайфа, заради което получава забрана за влизане в Израел отново.
63
8
 
4
 
! Отговори
до 62 преди 4 години
преди беше затворено за хора, огради, едва ли не строго секретно, разкопки от комунистическо време. Сега е отворено за хората, ремонтирано, приятно и заведенията подпомагат за икономиката и бюджета на града - винаги full max с хора и Варна живна много. Просто не знам защо трябва да се сравнява преди и сега
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 47Сякаш нямаше ресторанти на морска гара преди потника. И кога си успявал да влезеш на пристанището просто така преди? Явно не си, за това и не знаеш какъв *** беше от последните 50 г. насам
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВинетуАко не си от Варна, не се обаждай несретник. Щом за теб "actualno" и "pik.bg" са ти източниците за света, живей си там щастливо в своята *** и не бери грижа за хората в истинския свят.
60
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
масово са тъпоъгълници, хващат се на всякакви популисти като костя копейкин и други смешници, защото чуват от тях това, което искат да чуят и готово :D, но хубавото е, че същите тези хора имат нулева гражданска култура и не гласуват ( и по-добре) Истината е, че в момента няма никаква алтернатива, а и няма нужда, защото Варна върви напред и нагоре с добро темпо, както никога до сега
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
медиите ли? А този "народ" глава на раменете има ли да мисли самостоятелно? или чака някой друг да го прави вместо него :) anyway, аз гласувах и съм доволен от резултата
58
4
 
19
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Браво, Варна! Избрахте си наркоман с черен печат в паспорта за Израел.
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата администрация е впрегната, купени Zигани, мъртви души, фалшификации и пак ГЕРБ едва събират 8-9% от имащите право на глас. Реалната подкрепа е няколко процента. Недоволството от управлението им е масово, с редки изключения, но народът не отива до урните да покаже червен картон. После пак ще псува. Не народ, а ***.Но за всичко това основна заслуга имат медиите. Медиите промиват мозъците. Медиите очернят опонентите. Медиите настройват хората да не гласуват. Пропагандна машина на властим
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не на това, не на онова, а само 30% избирателна активност :) демокрация ще има, когато хората спрат да чакат някой друг да им я осигури, когато спрат да мислят само за себе си и проявят малко гражданска активност. Все пак не липсват и такива хора, които гласувахме и избрахме :)
55
1
 
11
 
! Отговори
seira преди 4 години
НАЛИЦЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА "КРИЗА НА ЛЕГИТИМНОСТТА"!!!НА ПРАКТИКА В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ!ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ ЩЕ ИМА САМО ТОГАВА, КОГАТО В УПРАВЛЕНИЕТО (ЦЕНТРАЛНО ИЛИ МЕСТНО) СА ТЕЗИ, КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПОНЕ 50+1 % ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС БЪЛГАРИ (НЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!)..."ДОКАТО РОБЪТ НЕ ПОИСКА ДА БЪДЕ СВОБОДЕН, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ПОМОГНЕ!"ИСТИНАТА Е ЕДНА:141 ГОДИНИ СТИГАТ!НЕ НА ОЛИГАРСИТЕ, МУТРИТЕ И ЧУЖДЕНЦИТЕ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52Много сме си добре, а ти гладен ли си :)
53
3
 
9
 
! Отговори
до Анонимен преди 4 години
"Да бе направи около морска гара място расторанти и барове на своите хора. Да добре е,че го асфалтира,ама аз за да отида си плащам паркинга. А кейовата стена и парапетите по нея ? Ама там няма интерес да сложат ресторант. "No comment :) Спри хапчетата. Дано има по-малко хора като теб, че ще живеем в средновековието.
52
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варненци,вие добре ли сте?Или сте слънчасали от горещото лято?
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен ми дреме покрай тебе за кой са гласували :) Ксато се събираш с убитации си е твой проблем. Резултатите ясно показват за кого в гласувал града. Ходи да пасеш вафли
50
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Центъра си беше започнат още при Кирчо,Потника го довърши,ама забравихте колко пъти удължаваха срока и стоя разкопано,забравихте колко пъти пренареждаха паветата. не виждате,ме още на първата година всички фонтани не работехи или работеха частично а никой не търси фирмите за ремонти и неустойки. Колко плати за "дупката" по нареждане на ББ. Сега какво ще я прави? Направил бил-Направи ха кинти хората на ГЕРБ .Всичко останало се разпада на втората година.
49
10
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Покрай мен пък няма някой дето не е гласувал за "тоя".
48
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Троляциите на опозицията никога няма да спечелят с лъжи защото всеки е живял в мизерията им. Всеки помни, как нищо не се правише и сега нагляците ми казва. Е... Направили един Булевард.. Ей Пинко що твоя пияндур не го направи тоя булевард 15 год? Тоя проект от началото на 90те?