Бургас от раз, Варна – на кантар, в Пловдив – балотаж

Това сочат данните от Exit Poll на "Gallup International"*
Обновена: 27 окт 2019 20:40 | 27 окт 2019 20:00, Красимир Ангелов
66
Бургас от раз, Варна – на кантар, в Пловдив – балотаж
Снимка: Булфото

Димитър Николов печели категорично изборите в Бургас още на първи тур и остава кмет на града, а Иван Портних е с голям шанс да направи същото във Варна, сочат финалните данни от Exit Poll на "Gallup International".

В Пловдив пък със сигурност ще има балотаж между кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров и един измежду Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив" и Славчо Атанасов от НФСБ и ВМРО.

Според данните в Бургас Димитър Николов печели 64,2% от гласовете на бургазлии, следван от Николай Тишев от БСП с 10,4% и Живко Табаков от Движение "България на гражданите" с 8%.

Във Варна настоящият кмет на града Иван Портних събира 52,6% от вота според данните от Exit Poll, но дали със сигурност ще спечели изборите на първи тур ще стане ясно вероятно след резултатите от паралелното преброяване. След него се нарежда Костадин Костадинов от "Възраждане" с 14,9% и кандидата на БСП Анелия Клисарова 13,4%.

В Пловдив със сигурност ще има балотаж, като на първи тур печели кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров с 35,1%. За второто място на балотажа се борят Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив" с 19,6% и Славчо Атанасов от НФСБ и ВМРО с 15,2%. На четвърто място остава кандидатът на БСП в града под тепетата Николай Радев със 7,7%.

В Благоевград ще има балотаж между настоящия кмет Атанас Камбитов от ГЕРБ и подкрепеният от БСП Румен Томов. За Камбитов са гласували 33.5% от отишлите до урните, а за Томов- 22,9%.

Резултатите от Exit Poll-а на "Gallup International" сочат още, че ГЕРБ ще има мнозинство в общинския съвет в Бургас, където партията на Бойко Борисов взима 50,8% от гласовете. Следва партия "Средна европейска класа" с 10,6%, БСП с 10,3% и Движение "България на гражданите" с 9,2%.

Във Варна ГЕРБ също е първа политическа сила в общински съвет с 39% от вота на жителите на морската столица. Следва БСП 13,9% и "Възраждане" с 10,2%.

В Пловдив ГЕРБ събира 30,9% от вота на отишлите до урните в изборите за общински съвет. Следва "Съюз за Пловдив" със 17,3%, НФСБ и ВМРО с 9,9% и БСП с 8,4%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп под ножа квичете ***
61
2
 
1
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
Повредения чип продължава да си гласува за комсомолци второ поколение,кво толкуз и на кой му пука?Бургас е пример за скорошния фалит на държавата!Д.Николов бившия комсомолец ще последва съдбата на предшественика си.Ама глуповото ортодоксално племе си е такова по дефолт...От осанна до разпни го!
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този с.мешник николов е г.рбераска *** на мухобоико крадливо недоразумние
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този *** николов е г.рбераска *** на мухобоико крадливо недоразумние
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, *** народ, на какво се кефите, БСП долу, БСП вън. А картинката с ГЕРБ, не я виждате. БСП изобщо не е проблема. Чудя се, кога ще извадят чувалите, преди или след преброяването.
57
0
 
5
 
! Отговори
Въй въй преди 4 години
В Пловдив тескере вайводите направиха най-много машинации и фалшификации-типично по самолетски! Това нечленоразделно ЗКПЧ се натресе отново да се опита да опрапасти хубавия град. Дани Каназирева-видя ли кой ти бръкна отзад ***,*** заспала!
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бе машинно,друга щеше да е карти-ната.Герб и деепасети бягат от новитетехнологии.След изборите пак ще запеят,че ще въведат машинно,електронно и после пак,било скъпо.
55
5
 
14
 
! Отговори
мижи да те лажем преди 4 години
След 1989 г. червените отреп-ки от БКП съзадоха СДС от ДС агентурата и ги назначиха 'политици', 'бизнесмени' та да им перат крадените от държава и народ пари. Комуно-рашистите продължиха да създават фалшиви партийки, като ДПС, Атака, НДСВ, ДСБ, и десетки още 'политически' партии а целта беше те да останат в сянка, в опозиция така да се каже. Народа ни е *** та още се лъжи, а знаещите и можещите българи напуснаха територията на русофилските гни-ди. България отдавна е отдадена на русопитека. Уви
54
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варна и Хасково също от раз бсп едвали ще има областен град Интригата за сега е само балотажа за Крушевица
53
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бургаз Стара Загора Търново от раз а най вероятно и Варна А бсп къде сте долно нанагорнище от раз и балотаж за Крушевица
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДънкатаУчителка - думата идва не от "очи", а от "уча" :) Е, и такъв правопис доживяхме...
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно, опашката към Терминал 2 ще нарасне.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само дето неси от Пловдив а и Ани Каназирева явно губи и няма да е на балотаж
49
1
 
2
 
! Отговори
Пловдив преди 4 години
Бях решил да не ходя на балотажа между Здравко Димитров и Славчо Атанасов тъй-като не виждам разлика между двамата, но ако Каназирева измести Славчо ще отида на втория тур да я подкрепя. Слушах Славчо по телевизията как в последните секунди на изборния ден вота щял да се обърне в негова полза, явно има предвид гласовете на братята роми които гласуват след 19 часа.
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо виждам как останките от тази територия ще бъдат разфасовани и раздадени на *** и който ги иска ...Пък вие се делете на червени и ултрачервени
47
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво да смажем БСП... кой го смаза ГеСП...Ура
46
3
 
27
 
! Отговори
Истина преди 4 години
Честито на бургазлии и на Митьо за новите си заведения, нищо че града става все по-зле, а производство няма!Тъкмо ще може да си преасфалтира още няколко пъти улицата пред тях както и на новите съветници.
45
11
 
15
 
! Отговори
българина преди 4 години
до кога Бургас ще получава повече пари от държавата за сметка на други областни градове! само защото кмеъа им е зам председател на герб? бургас и софия крадат от другите градове!
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По важно е едно една политическа сила не влезе никъде това е добре колкото за промяната на тая с пенсиите туристи в Ловеч ли ще я има само дая попитам в 9;30 пет пъти гледаха общината изветрели старци към 40 на 80 години що за смях е докога
43
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп под ножа