10-20 хил. са купените гласове в София, няма невинни партии

Единственият лек срещу купуавнето на гласове – гласуването
30 окт 2019 10:47,
36
10-20 хил. са купените гласове в София, няма невинни партии

Няма кой знае какво разместване след изборите, ГЕРБ запазва позицията си на доминираща политическа сила, заяви социологът Андрей Райчев.

Според него има едно несъответствие между съотношението между първата и втората политическа сила и резултата. 

"Вижте профила на госпожа Фандъкова и ще видите какви са гласоподавателите – това са по-заможните хора с по-високо образование, а тя води всички останали кандидати по процент на хората с начално образование, които са гласували за нея", обясни още Райчев пред bTV.

Още по темата

Според Цветозар Томов практиките с купуването на гласове се разширяват, но няма невинни партии в това.

"Купуват гласове всички партии – където могат и колкото могат. Не бих го приписал на определена партия, а на политическия манталитет на българите", коментира социологът. 

Единственият лек срещу купуването на гласове е хората да излязат и да гласуват, посочи Андрей Райчев.
"В София купените гласове са между 10 000 и 20 000, те ще се решаващи, ако не излизат хората да гласуват. Властта купува по-лесно гласове, но аз обвинявам сериозно негласуващия човек", каза още Райчев.

Според Цветозар Томов в София и областните центрове влиянието на тези практики е по-слабо, те обаче решават изборите в по-малките общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всички говорят че ГЕРБ обира целия ромски вот, има ли полиция или тя действа избирателно
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в РОМСКИТЕ СЕКЦИИ ЗА БОРИС БОНЕВ НУЛА ГЛАСА, ЗА ИГНАТОВ НУЛА ГЛАСА А ИНАЧЕ ЗА ФАНДЪКОВА 19990 ГЛАСА А ЗА мАНОЛОВА 10. тА НЯМА НЕВИННИ
32
0
 
2
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Spored men kupenite glasove sa mnogo pove4e...
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма невинни по официални данни, на колко от виновните са повдигнати обвинения? Мм?
30
1
 
15
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Абе нямало невинни... Не приравнявайте всички кандидати за кмет, щото във Филиповци, Факултет0 и Христо Ботев 90 % от "хората" са дали гласа си за Фандъкова... Нищо , че дори не я знаят как изглежда.
29
0
 
6
 
! Отговори
леля Пена преди 4 години
Чудесно,само че ние трябва да им вземем кокала,те сами няма да го пуснат.Колко от нас биха се обединили и сторили това?
28
0
 
10
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Какви са тия циркове,какви са тия избори? И знаете ли какви хора се борят за кокала,на наш гръб? Веднага закриване на всички всички"партии" и членовте им на работа в селското стопанство завинаги....Безпартийна система и край на гаврите с народа!!!
27
0
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Еми какво го мъдрите бе? Избирателните списъци да се подават от НАП на база на данъкоплатците! Които работи и плаща данъци има право да гласува, които не е внасял в общото няма право на глас! Така ще отпаднат тия които са перманентно безработни и които им е все тая кои е на власт стига да им дадат по 100 лева на избори! Данъкоплатеца няма да си продаде гласа защото той всеки месец вижда с очите си във фиша - колко точно го клецкат тия във властта!
26
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Уж купени гласове, пък един касов бон няма.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех, такива, дето си минаха живота в писане на речите и "трудовете" на правешкия овчар, а после назначени от Партията за политолЪзи и анаЛЛизатори, като заобясняват как съм нямал право да "мрънкам", щом не съм гласувал... Понеже отказвам да ям каквото и да било, извадено от селския ***, не съм бил гладен, а... Осигуряват ме от много години на максимума, и пари да ми дават-отказвам да гласувам. И нямам право за критикувам кой и как харчи моите данъци, а тия, маргиналите, гласували за 20лв-имат?!
24
1
 
6
 
! Отговори
значи... преди 4 години
До неделя ако никой не ми позвъни на врата да ми предложи 300/500лв.изобщо няма да си правя труда да гласувам на балотаж.Политиците трябва да си плащат за да ги избираме.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък никоя партия не дойде да ми предложи пари???Явно си имат критерии за подкупна твар.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опорните точки на гербестата пасмина накратко:1. Манолова е комунистка а Фандъкова хахаха не е. Истината е че партиен член е била Фандъкова.2. Хора, ама не гласувайте за Фандъкова и Маноова, те и двете са напълно еднакви. Истината не не са еднакви, щом ГЕРБ умират от страх от Манолова не са еднакви.3. Те сега внезапно много заобичаха десните избиратели в София - истината е те още на другия ден след изборите ще мачкат десните както и левите с поръчкови дела. Прокопиев го отнесе нали?4. Те
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветозар Гербав е получил поръчката да замаже 95 процентовия резултат на Ердоганка Фандъкова в софийските ромски гета. Ето затова в България сме на 111 о място по журналистика. Трън - там всички роми са за ГЕРБ Лом, Кюстендил, Сливен... на кьорави ли ни правите
20
1
 
10
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
До тези, дето са взели пари за да гласуват за определена партия:Гледайте взетите пари да ви стигнат за 4 години, че това ще ви е далаверата.
19
4
 
17
 
! Отговори
Безсилен преди 4 години
Аз и ще си платя, само да не е даскалката
18
4
 
19
 
! Отговори
За нов кмет преди 4 години
Фандъка краде и има пари да купува. И ресурс. Аз за такива не давам своя глас!
17
1
 
18
 
! Отговори
Бате Бойко преди 4 години
Я си казАх: А съм прос и вие сте прости. Затва се разбираме
16
2
 
21
 
! Отговори
Опа преди 4 години
"Госпожа Фандъкова води всички останали кандидати по процент на хората с начално образование, които са гласували за нея", обясни още Райчев
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За власт и на жените си плащат да ги наместят в общинските съвети , и така хората не виждат никаква перспектива да гласуват за днешния за утрешния ден.