Купен ромски вот, фалшива социология... и Фандъкова печели вота

От щаба на Манолова внасят жалба с искане за касиране до края на седмицата
Обновена: 4 ное 2019 18:08 | 4 ное 2019 14:57, Камелия Цветанова
233
Купен ромски вот, фалшива социология... и Фандъкова печели вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От щаба на загубилата на балотажа вчера кандидатка за кмет на София Мая Манолова поставиха под съмнение резултата от гласуването.

Според тях разликата от 5% между нея и Йорданка Фандъкова от ГЕРБ, се дължала на купуване на гласове, попълването на празни протоколи от СИК и фалшиви резултатите от екзип половете в изборния ден.

Димитър Делчев смята, че социологическите проучвания тенденциозно през деня са показвали голяма разлика между Манолова и Фандъкова, за да се откажат гласоподавателите да отидат до урните с идеята, че битката е предрешена и печели ГЕРБ.

Още по темата

В края на деня се оказа, че това не е така, коментира той.

Според него има и има нарушения в ОИК, както и в секционнни комисии. 

Освен това 2300 недействителни бюлетини, колкото са отчетени на вота в София, будели притеснение.

"Всички знаем, че ако на тези избори имаше машинно гласуване, такива нямаше да има", коментира Делчев.

Той алармира още, че е имало и празни протоколи, издадени от някои секционни комисии само с подпис и печат.

Това според него означава, че комисии са издавали празен чек с цел по-късно да бъде попълнен, за да обслужва, тези които ги попълват.

От щаба на Манолова са подадени 23 сигнала за купени гласове.

В секциите в ромските махали вотът бил основно за Фандъкова.

"349 гласа в секция във "Факултета" за Фандъкова, а за Манолова само 26 гласа", посочи като пример Делчев.

Владислав Тодоров обясни, че при разлика от 20 000 гласа контролираният, купеният вот имат много голямо значение.

"Фандъкова е абсолютен хегемон в ромските секции във "Факултета", "Христо Ботев" и "Филиповци". 2500 гласа има само от няколко ромски секции във "Филиповци" и "Христо Ботев" в полза на Фандъкова. Такива неща обръщат вота и когато говорим и за фалшива социология, която умишлено обръщаше данни, резултатът е този", упрекна той.

Така че от щаба на Манолова подготвят жалба с искане за повторно преброяване на бюлетините, която ще внесат до края на седмицата.

Председателят на шаба на загубилата кандидатка за кмет Никола Вапцаров пък задочно се обърна към победителите от ГЕРБ: "Един сбирток ви дишаше във врата през цялото време и вие направихме цяла акробатика, за да си спасите София, но гражданите на София показаха недвусмислено, че промяната ще дойде скоро". 

А самата Манолова отказа да съобщи подробности около бъдещите си планове.

"На балотажа беше даде много важен политически знак и той е, че хора с различни политически убеждения пуснаха мост  помежду си, за да преборят едноличната власт. Не изгаряйте този мост, не го разрушавайте, костваше ми страшно много, той ще ви трябва в битката срещу едноличната власт", обърна се тя към столичани. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
1
 
! Отговори
художника преди 4 години
До М, да ...Човече, ти или не можеш да четеш, или си пристрастен засТЪПник на някоя партия. Написах ти черно на бяло, че човека не иска политическа агитация на оградата си. Самите винилни платна са с изображения на коли, гуми, и т.н. типично за една автомивка. К,ъф ГЕРБ те тресе???
175
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те свестните не са в страната
174
1
 
1
 
! Отговори
До 187 преди 4 години
След като Боко е най-добрия...
173
5
 
5
 
! Отговори
Вес преди 4 години
Достойният човек признава победата на опонента си и търси своите грешки.Недостойният търси под вола теле и излива злобата си към всички.
172
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко жалък народ сте..... Карате се дали е по-добре да сте в безобразната си столица, която за 10 години не може да за прилича поне на някое селце в забравените краища на Европа, или да избере комунистка....... Никой друг кандидат ли не можа да ви достави нещо по-добро? Жалки сте, жалко.
171
1
 
6
 
! Отговори
ромската кметица преди 4 години
Квартал "Христо Ботев" - За Фандъкова гласуват 3147 души, а за Манолова 563.Сходно е положението в "ромските" секции в район "Красна поляна", където е квартал "Факултета" -Фандъкова получава 2751 гласа, а Манолова 513.Квартал "Филиповци" в район "Люлин" - Фандъкова е точно 6985, а за Манолова 1404.Кандидатката на ГЕРБ печели в съотношение пет към едно.
170
0
 
3
 
! Отговори
Народопсихолог преди 4 години
Аз отдавна предлагам да се избере българското в изборите. Да се отчете, че българинът не за тоя или ония, а ги мрази всичките....е някой повече.Та всеки да подрежда по 3 партии, които мрази най-много. И после броят и на власт идват най-малко мразените!Иеееее!
169
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фънда е миловидно лелче, безхарактерно и некомпетентно за град като СФ!-----И какво и противопоставихте вие?Крякаща сеянка с провалено семейно положение и провалена кариера, без програма за управление и без екип. Старцерген с любовница, налапала два вибратора в порно сайт. И едно 31-годишно момченце, което не знае къде се намира. Кой е алтернативата?
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А не мислят ли от т.нар. щаб,че е шокиращо да се гласува за жена,която носи името на двамата си мъже??------Това е един много резонен въпрос.
167
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Димитър Делчев смята, че социологическите проучвания тенденциозно през деня са показвали голяма разлика между Манолова и Фандъкова, за да се откажат гласоподавателите да отидат до урните с идеята, че битката е предрешена и печели ГЕРБ.--------По същата логика и избирателите на Фандъкова могат да се откажат, с идеята, че техния човек така или иначе печели. Социоложчето е доста просто - не "битката е предрешена", а каузата е загубена. Ако толкова лесно се отказват от битка, кой им е виновен?
166
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ромските гета които крепят с гласоветв си властимащите не са геноцид, така ли, какво направи гроб за да изведе тези хора от гетата- нищо, трябват им единствено като купени гласоподаватели
165
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А не мислят ли от т.нар. щаб,че е шокиращо да се гласува за жена,която носи името на двамата си мъже??
164
7
 
11
 
! Отговори
Мая-гургулица преди 4 години
Помните ли сериала "Болница в края на града"?И онази знаменита реплика: "Колежке, ако глупостта можеше да лети, Вие щяхте да се реете наоколо като гургулица!"Като гледам и слушам М. Манолова, само тази реплика ми идва наум. Тя най-добре я характеризира.
163
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фънда краде яко и малко пари раздадени на зeлeните няма да и накривят перушината.
162
5
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До Анонименхем разкри скритите комунисти, които се правеха на десни пък гласуваха за нея.-----------------Ти ли Левако, пък ще определяш кой е десен и кой лев,м! Можеш да определяш единствено себе си! пп. вота бе АнтиГерб и този път! Поведението на ББ е гнусно, Фънда е миловидно лелче, безхарактерно и некомпетентно за град като СФ!
161
2
 
5
 
! Отговори
13 преди 4 години
Кандидата на ДПС се оплакала, че издигнатата от ДПС обрала вота в махалата и сега искала да съди Бай Хасан, че не е продал на нея гласовете, защото давала по-малко пари. Ами че това си е демократична пазарна икономика другарко, като нямаш пари, няма да взимаш комисионни от поръчките, кой ти е крив, че не може да се справяш с конкуренцията. Ето ДПС как се справи, тук арести, там сигнали, тук скара, там бира, къде 50 лв, или 150, и победа в цялата страна.
160
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен: А на кого помагат ромите? Как така 90% от ромите в София гласуват за ГЕРБ. Случайно ли.
159
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На крив комунист ромите му пречат.
158
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе герберастки т..ролове, слушахте ли речта на вожда си след изборите, не ви ли беше срам от простотията и мутрен..ското поведение на самозабравилия св дика..татор, и вие сте п..рости колкото него, но скоро идват други времена, ще бъдете пометени и изхвърлени безславно от политиката.
157
7
 
17
 
! Отговори
Доказателството преди 4 години
Костинбродската е използвала най-много омбудсманството за собствени облаги. питайте медицинските сестри какви простотии е свършила за тях.