Бунт заради "вталяващите огледала" в моловете

"В пробната изглеждах фантастично, но вкъщи приличах на чувал с картофи!"
5 апр 2011 23:32, Елка Василева
76
Бунт заради "вталяващите огледала" в моловете
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хиляди англичанки са се разбунтували срещу практиката в пробните на големите молове да бъдат монтирани "вталяващи огледала", които с измама подтикват клиентките да си закупят стоката, информира италианската агенция АНСА.

Но веднъж завърнали се у дома, пременените с новия тоалет дами откриват грубата реалност - облеклото не ги прави толкова снажни, колкото са изглеждали в магазина. Гневните британки масово изразявали възмущението си във форумите на един от най-популярните женски сайтове на Острова - Mumsnet.

На подсъдимата скамейка били изправени магазините на най-популярните вериги за облекла, пише БТА. "Изглеждах фантастично в пробните на GAP с новия си спортен тоалет. Но когато се огледах вкъщи, приличах на чувал с картофи!", оплакала се пострадала във форума.

Търговците единодушно твърдят, че огледалата им не са "манипулирани" с цел постигането на лесни печалби. Според тях този мит трябвало да се причисли към градските легенди, които нямат нищо общо с действителността.

"Сънди таймс" обаче пуснал на проверка две свои репортерки из пробните в Лондон. Те заснели огледално отражение на кръгъл компактдиск във веригата H&M. На снимката CD-то имало ясно изразена овална, "вталяваща форма". При по-обстойна проверка се установило, че въпросното огледало било леко наклонено в основата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 13 години
И аз го забелязах в моловете в София.И осветлението влияе.
73
0
 
0
 
! Отговори
до 73 преди 13 години
Има и правоъгълни даже - като визитни картички :Д
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кръгъл компакт диск. Че то ила ли квадратни бе?
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който иска - да чете. И аз мислех, че знам почти всичко за триковете на големите магазини, но тук четох материал, който доста ми обогати познанията. Дори в махленския супер ги прилагат повечето, в това число периодичното сменяне на местата на групи продукти - за да обикаляш целия магазин, докато си намериш 1 кутия прах за пране. Това не са ли откровени измами, загуба на време и пари и съответно - ......... наказание за тях, защото съзнателната измама е ...
70
0
 
6
 
! Отговори
vivian преди 13 години
Вярно е, в МОЛ Варна е същото. Забелязах го, защото съм слаба, а в огледалото изглеждах направо клечка. Не ми е минавало през ума, че това е нарочно, все си мислех, че е заради лошо качество на самото огледало.
69
5
 
4
 
! Отговори
Bobo преди 13 години
Сега пък и огледалата им виновни на тея дебелани, те не спряха да се тъпчат с простотии по цял ден и как може да си въобразят, че са фиданки пред огледалата. Не чувал с картофи, ами чували с *** са тея англичанки. Не само че са дебели, тва едно на ръка, ами са и доста грозновати.
68
1
 
5
 
! Отговори
естет преди 13 години
Тази мадама, която е залепена реклама на стената, изобщо няма хубави крака
67
0
 
8
 
! Отговори
потърпевш преди 13 години
Вече вярвам и на тази статия, и на всичко, което е лъжа. Получих първата си фактура по новия договор от мобилен оператор - 61 лв. След разговор с оператор - нищо не разбрах, при влезли уж в сила нови условия съм таксувана по цени от стария план + такса /по-висока/ от новия план.Евала!!!! Предупредили ме бяха че ще получа двойна сметка, но не знаех точно как ще го направят.
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vsi4ko tova e mnogo smeshno kak mogat da misliat 4e izglejdat slabi sled kato sa videli razmera na drehite i sa im stanali ili naistina sa glupavi:))
65
3
 
0
 
! Отговори
samodiva преди 13 години
Нима е възможно да има толкова *** народ ?
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в руските молове огледалата скъсяват и правят жените по-тантурести
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
топ 1 на най-умните, фини и красиви жени:1.Рускини
62
2
 
1
 
! Отговори
миличка преди 13 години
да бе да , мит било то ... алчна ***!
61
3
 
6
 
! Отговори
до 61 преди 13 години
Ами просто там институциите за защита на потребителите имат реална власт и налагат огромни глоби на производители и търговци, които нарушават тези права.
60
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък не мога да разбера как така им връщат стоката обратно и връщат парите в много страни. Ползвали бебешка количка 2-3 седмици и не им харесал цвета. Къде гледат и мислят като пазаруват?Ние тук се мъчим с месеци да направим рекламации за реален проблем и шефът все го няма и - "Елате утре". Докато ни свършат и времето, и нервите, и парите за тел. и гит-гел.
59
4
 
10
 
! Отговори
аз преди 13 години
Като е торба с картофи и е 100 кила, как иска да изглежда?
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Подарете едно такова огледало и на Искра Ф.!!!
57
10
 
2
 
! Отговори
36057 преди 13 години
Хахахаха К.рфетините в цял свят са ултра ***....Топ 3 класация за най-долни женски:1. Американки2. Англичанки3. Германки
56
11
 
12
 
! Отговори
3 в 1 преди 13 години
Агличанките са дебели, грозни и ***
55
8
 
5
 
! Отговори
До 55 преди 13 години
Да бе да :))))))))) Те дядовците и бабите са в комбина с хотелиерите и ресторантьорите :)))))))))) Ех въображениеееее ... И един шоколад завиваше станиол в мармот.... :)