Всяка трета жена се омъжва за неправилния... и го знае

Причините: възрастта и отчаянието, че няма да намери по-добър мъж
Обновена: 16 авг 2011 07:24 | 16 авг 2011 07:24,
226
Всяка трета жена се омъжва за неправилния... и го знае
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Всяка трета жена се омъжва за неподходящия партньор, при това прави този избор съвсем осъзнато, твърди американският семеен терапевт Дженифър Гаувейн.

Изводът е направен въз основа на анкета, направена сред близо 1000 разведени жени, съобщи aif.ru.

Дженифър Гаувейн извежда три основни причини, поради които жените съзнателно се решават на грешната стъпка.

Най-разпространената от тях е възрастта. Жената се омъжва, тъй като се страхува да не стане „стара мома“, особено ако повечето й приятелки вече са създали семейство.

Освен това жените се надяват, че с времето ще обикнат избраника си.

Много от дамите се омъжват по простата причина, че до момента не са срещнали достойна алтернатива и се страхуват, че нищо по-добро няма да срещнат.

Според психолозите жените не трябва да бързат със сватбата, ако не са уверени в избора си. Така те ще предпазят себе си и избраника си от по-голяма психическа травма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още по темата: бракразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
2
 
32
 
! Отговори
Ир преди 12 години
Аз съм стара мома. С възрастта критериите за "правилност' на мъжа стават все по високи и всеки ти се струва неправилен. Правилните са или женени или в чужбина. Затова - женете се рано - по-лесно се напасват характерите. Предпочитам да си остана "стара мома", но да не завързвам безсмислени авантюри с женени мъже. Не понасям любовниците (жени), които развалят семейства.
194
3
 
3
 
! Отговори
Ani преди 12 години
До 159Напълно съм съгласна с теб.Само дето планът е Ран-ът ,а не Ан-рът ;)
193
1
 
5
 
! Отговори
до палавница преди 12 години
палавницо, ти ли си тая, дето всеки ден ни осведомява, че се сн*шава едновременно с двама мъже на 15 дена, смешна си!много вървежната къде била............
192
1
 
41
 
! Отговори
Богаташче преди 12 години
Аз пък си имам прекрасна жена с която съм от 18 годишен. Сега съм на 35... Не е "тупалка" дето се вика, но се разбираме прекрасно, имаме си 2 деца и не мога да си представя да бъда с друга жена. А кандидатки бол, но не струват и 5 стотинки. Ако имаш пари в България почти всяка може да е твоя, но тази която ще те задържи трудно се намира... Една кифла даже ме пита как може човек , като мен да бъде с такава по-обикновенна жена. Ами е така ..може...
191
6
 
1
 
! Отговори
Samodiva преди 12 години
Това само доказва колко са умни жените...
190
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другари, не се карайте, бракът е колективна работа. А ние в България не сме по колективните мероприятия. Всяка коза за свой крак. Ето ви и резултатът сега - една държава на ръба, пълна със самодоволни безскрупулни милионери и куп озлобени хора /електорат/.
189
4
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
А всеки мъж, за неправилната жена.
188
0
 
7
 
! Отговори
az преди 12 години
АЗ СЛУЧИХ! ЕТО ТИ ЕДИН ВТОРИ ОТ ДОПИТВАНЕТО :)
187
10
 
5
 
! Отговори
Do Milena преди 12 години
Красивата душа самолет не вдига!
186
5
 
3
 
! Отговори
до sas преди 12 години
sas ти си пълен *** щом не позна текста на песентасмешник яж хлеб и млеко градско смешничеРумънеца и Енчев - Селско момичеtekstove.info/browse.php?id=31727
185
8
 
3
 
! Отговори
Гали преди 12 години
Милена,не съм напълно съгласна с теб.Всяка уважаваща себе си жена и човека до нея трябва да изглежда добре и да се поддържа,но повечето жени го правят само докато "уловят" мъжа и след това не полагат нужните грижи за себе си това не означава непременно,че като е нагласена и не я бива в друго.
184
4
 
2
 
! Отговори
sas до 182 преди 12 години
"Сега живей на Витошка и алабим,"Смеееееееееех. Наистина си селско момиче.
183
9
 
22
 
! Отговори
Милена преди 12 години
Най-добрият коментар е 172.Блестящо просто! Верно е ,че 90% от жените са ебли,при това простовати,мислещи само за лукс и пари.Но нека видим кои са тези жени.Това са тези момичета,които са все наточени,все с прически-тунинг отвсякъде.И защо?Ами защото мъжете искали атрактивна жена да се фукат с нея.А че тя не ставала за нищо,освен за *** и да харчи пари,то не се вижда.И после жените такива,жените онакива.Когато започнете да търсите не само визия,тогава може и да разберете що е качествена жена.
182
9
 
32
 
! Отговори
палавница преди 12 години
Добрите момичета са верни на мъжа си, лошите на любовника , а умните и на двамата ;)
181
2
 
23
 
! Отговори
4000 преди 12 години
до 27 - Мирише на феминиъзм и егоизъм......така мислех и аз преди,но сега.....аз също МОГА да пера, чистя, готвя, деца да гледам, имам подходящо образование, работа, но.....ЗАЩО да го правя сама? От 6 г съм омъжена - да, пера, готвя, но той чисти, той пазарува, помага с децата, аз не работя за момента, не пие, не пуши, от работа се прибира вкъщи....как да кажа, че е ЛОШ ИЗБОР? Познавам още 2 подобни семейства, което значи, че моят съпруг не е изключение! Има ги! Но е късмет и съдба...
180
0
 
15
 
! Отговори
Марсианец преди 12 години
Добрече Американците със своите статистики ни просветляват живота ,та да започнем и ние истински да живеем като тях........ахаххахахаха
179
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
180, ти си *** кретена, не знам коя ти дава да я на****
178
2
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
181:)))) сайтовете са еднакви - навсякъде човек може да се запознае и общува :) не съм те отрязал :)
177
6
 
23
 
! Отговори
Селско момиче преди 12 години
Дойде във София и полудя,всичко се плаща и е скъпо във града.За десет дена стана столичанка,изтегли кредит с лична карта от голяма банка.Облече се в "Долче и Габана",още първата вечер си тръгна със двама.Сега живей на Витошка и алабим,аз съм влюбен и не мо'им да спим.Гледа важно като котката на Васа,цял ден се разнася със старата С-класа.Намери спонсор, имал комбинат,щял да я разходи по целия безумен свят.На Малдиви яла някаква храна,върна се и корема порасна.Нейния направо полудя,заведея на село да си починат от града.
176
0
 
4
 
! Отговори
Гали преди 12 години
Ххахахааааааааааааааааааааааа спирам,че тука стана малко като.....друг вид сайт.Иначе си забавен.Айде със здраве...........как тънко ме отряза.