Порното в нета прави младите мъже импотентни

Процесът все пак не е необратим, мозъкът може да се "опресни"
24 окт 2011 13:54, Елка Василева
90
Порното в нета прави младите мъже импотентни
Снимка: Архив Reuters

Интернет порнографията поражда сексуални дисфункции у младите хора и те не могат да се справят както подобава при реални контакти с жени, констатира американската сексоложка Марния Робъртсън, цитирана от в. "Huffington post".

В публикация в изданието "Psychology today" Робъртсън твърди, че все повече млади мъже на възраст около 20 години намират за "нормални" сексуалните си дисфункции.

Това се дължи на факта, че младото поколение е преситено от порносайтовете в интернет.

Редовното и продължително гледане на подобни материали свръхстимулира допамина, който отговаря за реакцията на тялото при сексуална възбуда.

В наши дни констатираме загуба на либидото при младите хора 30 години
по-рано, отколкото при предишните поколения.

В миналото импотентността беше свързвана предимно със застаряването и с някои болести.

Днес като утежняващ фактор се посочват и новите технологии.

Парадоксалното въздействие на лесния достъп до порноматериали се изразява в това, че при всяка нова възбуда мозъкът изгубва способността си да реагира на допаминовите сигнали.

Потребителите на порно се нуждаят от все по-екстремни изживявания, за да достигнат до полова възбуда.

"Еротиката в книгите, в картините и филмите е позната отдавна, но с масовото навлизане на интернет услугите вече е възможно да се получават нонстоп допаминови инжекции“, коментира Марния Робъртсън.

„Този огромен поток е безплатен, с лесен достъп и върви 24 часа в денонощието. А това в дългосрочен план води до загуба на либидото. Оттук и загубата на интерес на много млади хора към секса в реалния живот", казва тя.

Робъртсън изтъква, че процесът не е необратим. Възможно е мозъкът да се "опресни", но за тази цел трябва да бъдат тотално изключени за няколко месеца допаминовите порносигнали, получавани чрез съвременните технологии, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
39
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
"ПРОБЛЕМА ПРИ СЕГАШНИТЕ МЪЖЕ Е, ЧЕ СА УМСТВЕНО ИМПОТЕНТНИ."Проблема на сегашните мъже, е че сегашните жени са к..ви и гледат само портфеила.
28
21
 
15
 
! Отговори
godness преди 12 години
ПРОБЛЕМА ПРИ СЕГАШНИТЕ МЪЖЕ Е, ЧЕ СА УМСТВЕНО ИМПОТЕНТНИ. ТОВА В КОМБИНАЦИЯ С МЪРЗЕЛА ИМ ГИ ПРАВИ ПЪЛНИ EMPTY-ТА
27
3
 
31
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 12 години
Ако искате бързо да ви изчезне либидото и за дълго време - докоснете Цецка Цачева!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да започне да се плаща сурово и ще се реши този проблем ...само че еврейчетата дето държат тази индустрия не биха били доволни.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде бе, аз се "развълнувам" само като съм близо до момиче, ако като порно-потребител се нуждая от все по-екстремни изживявания, какво ли е било преди това?
24
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз насила си спрях порното, защото исках да си намеря приятелка. Оказа се, че действа. Ако можеш малко да се самоконтролираш, ще си някак си по-мотивиран при общуването с жени (ама все пак не трябва да изглеждате като все едно не сте виждали жена от 5 години) :)
23
2
 
22
 
! Отговори
либидото се губи преди 12 години
не от гледане на порно , а от сексуалното еднообразие , затова с минаване на годините все по-рядко се прави секс с партньора !
22
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото повече гледам порно, толкова повече ми се прави секс с приятелката !
21
14
 
57
 
! Отговори
факт преди 12 години
Напълно съм съгласен с това изследване.Аз сам съм стигнал до този извод.Гледаш порно 1-2 часа адски си възбуден,а после с твойта нещо не се получава.Тва гледането на порно е болестно състояние и си е жив бич.По едно време си мислех,че ставам импотентен,апък пред компа се дървех яко.Ненормална работа.Не си съсипвайте връзката заради некво измислено кино.
20
6
 
26
 
! Отговори
курви преди 12 години
Аха порното значи,е какво да кажам,че младите 17 годишни ходят с чички 20-30 години по големи от тях и съдяд хората не по хубаст а по джоб,имаш хубава кола,водиш я да хапне някъде навън,пудриш и нослето и тя много те заобичва,даро да си 30 години по дърт...
19
4
 
17
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Понеже напоследък имат проблеми с жените, затова минаха към мъжете!
18
2
 
30
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 12 години
Има нещо вярно в тая статия :)
17
1
 
21
 
! Отговори
me преди 12 години
А как влияе порното на жените, бе, тикви? Или при тях няма значение, щото апетитът идва с яденето (според вас). Гледам порно от тинейджърка, и нямам проблеми с либидото засега. Не знам какво означава 24 часа достъп до порно, тия младежи дето са изследвани работа/училище/приятели/семейство нямат ли, че лъскат нон-стоп? Не безплатното порно, а скуката раждат извращения. Ако някой си е загубил либидото, значи живее супер нездравословно или е болен и/или депресиран. И трябва да изключи компа.
16
0
 
15
 
! Отговори
Кристиян преди 12 години
Ама ти си имаш жена, статията е писана за тия дето си нямат жена и гледат порно по цял ден - при тях се появява тоя проблем.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледайте филмите на Jay Sin и няма да имате проблеми!
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не трябва да се пренебрегва свръхстимулацията като фактор в... хайде да не е импотентността, но по-скоро в спада на сексуалното желание. Стила на живот с всичките му аспекти - стрес, упадък на престижа от намалената платежоспособност, безперспективност, конфликти в работата и семейството, болест, обездвижване. Всичко това влияе силно. Освен това за един пълноценен полов живот се иска и доста време, той не е бърза закуска.
13
2
 
21
 
! Отговори
peterash преди 12 години
ВИСШЕ ИЗКУСТВОМалко остана, да вляза в капана,в който блъскат се всички край мен.Да се впиша в схемата,Да се включа в систематаи да бачкам десет часа на ден.Живота си кратък да раздам без остатъкна съпруги и деца мързеливи.И с искуствена става и бай-пас отлявода се правя, че живял съм щастливо.Да прекарам живота без кредити, имотии смъртта приближаващи чувства!Да не любя и мразясвоетоАЗда опазяСпоред мен си е ВИСШЕ ИЗКУСТВО.
12
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е писано от човек или жена който/която порно или не е виждал/а или е попадал/а на порно с джуджета и баби. Пълен абсурд! Като всеки нормален мъж лъскам бастуна всеки ден (като мога) и после си чукам и приятелката без проблеми с либидото.
11
5
 
52
 
! Отговори
N.B. преди 12 години
ами като сме със една и съща жени ни омръзва, а по нета сме със различни всеки ден.
10
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами какво да кажем за културата и как влияе тя в/у жените ...Например, вече не е толкова важно за една жена, мъжът да е честен и почтен, важно е да има пари и да е разбойник. Това също утежнява положението. Този аспект със прекаления достъп до информацията разгледахте ли го, скъпи учени. Велики мозъци.На скоро даже откриха, че *** танцуват най-добре на музиката на лейди Гага.