Порното в нета прави младите мъже импотентни

Процесът все пак не е необратим, мозъкът може да се "опресни"
24 окт 2011 13:54, Елка Василева
90
Порното в нета прави младите мъже импотентни
Снимка: Архив Reuters

Интернет порнографията поражда сексуални дисфункции у младите хора и те не могат да се справят както подобава при реални контакти с жени, констатира американската сексоложка Марния Робъртсън, цитирана от в. "Huffington post".

В публикация в изданието "Psychology today" Робъртсън твърди, че все повече млади мъже на възраст около 20 години намират за "нормални" сексуалните си дисфункции.

Това се дължи на факта, че младото поколение е преситено от порносайтовете в интернет.

Редовното и продължително гледане на подобни материали свръхстимулира допамина, който отговаря за реакцията на тялото при сексуална възбуда.

В наши дни констатираме загуба на либидото при младите хора 30 години
по-рано, отколкото при предишните поколения.

В миналото импотентността беше свързвана предимно със застаряването и с някои болести.

Днес като утежняващ фактор се посочват и новите технологии.

Парадоксалното въздействие на лесния достъп до порноматериали се изразява в това, че при всяка нова възбуда мозъкът изгубва способността си да реагира на допаминовите сигнали.

Потребителите на порно се нуждаят от все по-екстремни изживявания, за да достигнат до полова възбуда.

"Еротиката в книгите, в картините и филмите е позната отдавна, но с масовото навлизане на интернет услугите вече е възможно да се получават нонстоп допаминови инжекции“, коментира Марния Робъртсън.

„Този огромен поток е безплатен, с лесен достъп и върви 24 часа в денонощието. А това в дългосрочен план води до загуба на либидото. Оттук и загубата на интерес на много млади хора към секса в реалния живот", казва тя.

Робъртсън изтъква, че процесът не е необратим. Възможно е мозъкът да се "опресни", но за тази цел трябва да бъдат тотално изключени за няколко месеца допаминовите порносигнали, получавани чрез съвременните технологии, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
6
 
26
 
! Отговори
38г преди 12 години
Напротив, завиждам им на 20 годишните защото точно заради ерата на порното вече всички млади *** от 18г нагоре правят всичко... ***, ханал, нема празно батенце... по мое време нещата бяха консервативни, едвам си докарвах задна прашцица
68
4
 
12
 
! Отговори
чекиджия проблем? преди 12 години
порно ама само HD и с изродски пички, о забравих и да го поемат изодзадзе
67
7
 
19
 
! Отговори
щастливо-зависим преди 12 години
безспорно не мога без порно!
66
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една много съществена разлика между порното в нета и срещите с жена на живо, е че първото е безплатно!
65
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, не е толкова страшно. Като не могат да го вдигат младите пишлемета, ще има повече млади мацки, за нас дъртите пръчове.
64
1
 
2
 
! Отговори
Бри преди 12 години
Коментарът ми беше към "Либидото се губи"
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Или не съм мъж, или не съм млад. А може би гледам нещо друго???
62
3
 
6
 
! Отговори
Бри преди 12 години
Аха! А защо не помисли, че еднообразието може да го предизвикваш ти и по тази причина секса с една жена ти е толкова скучен?! Разнообразието е грижа на двамата участници ***!
61
0
 
11
 
! Отговори
До Томас 58 преди 12 години
Пич, ти не живееш в реалния свят. Какви дяволи, какви фатални последствия? Човек има инстинкт да се възпроизвежда, да съхрани вида си. И това става чрез СЕКС, няма друг начин. СЪС СИГУРНОСТ НЕ СТАВА ПРЕЗ УХОТО.
60
1
 
34
 
! Отговори
Паралия преди 12 години
по случай новината ще си пусна Ass Worship 11 и ще си ударя една
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
турската *** е много хубаво нещо
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Порното в нета прави младите мъже импотентни или извратеняци ,а младите жени - долни евтини пачаври. Но свободния избор трябва да е на първо място ! Всеки има глава на раменете си и трябва да възпитава децата си ,че няма нищо срамно в секса и когато го попитат да им обясни човешки , а не да ги нахока , защото както знаем забранения плод е най-сладък, и това което не кажем на децата си - интернет и улицата ще им го кажат.
57
16
 
27
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Ако някой си мисли, че порното има добра страна жестоко се заблуждава. Содом не може да има добра страна. Порното е зависимост - наркомания - пристрастяване, което може да доведе до много фатални последствия. Не е маловажно, че неща като чувства, свян, вярност се заменят от гнусотия представяща връзката между мъж и жена просто като лашкане. Не е без значение факта, че така се стимулират изневерите, извънбрачните връзки - човешкото око е лакомо и много хора лесно попадат в капана на дявола.
56
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От чекията по-хубаво няма.
55
0
 
2
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Прав/а си само по втора точка и то частично - за психичния проблем и подходящия партньор. Подходящ е този партньор, който може да компенсира с поведението си дисфункцията у другия. Дисфункциите са проблем на двойката, а не само на единия от партньорите. Относно секрецията на невромедиатори като Допамин - свръхсекрецията му отключва секреция и на инхибиторни медиатори, освен това възниква проблем при обратния му захват, а и жлезата намалява отделянето му.
54
0
 
18
 
! Отговори
до Ники преди 12 години
Правенето на любов се прави от двама нали? Аз като нямам партньор какво да правя, то организма си го иска ама............
53
0
 
5
 
! Отговори
порното има и преди 12 години
хубави и лоши страни ! Ето една лоша страна : напр. не ти се прави секс с женати защото вече от 10 г. сте заедно и не ти е толкова готино ,но си казваш ,трябва да правя секс с нея да е задоволена , и за да си стимулираш либидото си пускате порноо ! Но кво става : по време на секса ,във фантазиите си ти правиш секс с някоя от екрана ,много ти е готино и свършваш бързо преди да задоволиш жената , и тя остава на сухо! Ако и тя си е въобразила нещо и е свършила бързо ,тогава това е положителната стр
52
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве вие сте ненормални ве, чикиджии. Друго си е да го вкараш на топло и да пипнеш. Аман от мастурбатори!
51
2
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Ники, мойто момче, факт е че много животни мастурбират, това че не ти е известно е съвсем друг въпрос ;)
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абсолютни тотални глупости. Доказано е точно обратното, дългото неизползване на жлезите им пречи а не честото. Ако тези хора които се слагат под общ знаменател имат някакъв проблем то той е само на психична основа и се лекува лесно с подходящия партъор