Порното в нета прави младите мъже импотентни

Процесът все пак не е необратим, мозъкът може да се "опресни"
24 окт 2011 13:54, Елка Василева
90
Порното в нета прави младите мъже импотентни
Снимка: Архив Reuters

Интернет порнографията поражда сексуални дисфункции у младите хора и те не могат да се справят както подобава при реални контакти с жени, констатира американската сексоложка Марния Робъртсън, цитирана от в. "Huffington post".

В публикация в изданието "Psychology today" Робъртсън твърди, че все повече млади мъже на възраст около 20 години намират за "нормални" сексуалните си дисфункции.

Това се дължи на факта, че младото поколение е преситено от порносайтовете в интернет.

Редовното и продължително гледане на подобни материали свръхстимулира допамина, който отговаря за реакцията на тялото при сексуална възбуда.

В наши дни констатираме загуба на либидото при младите хора 30 години
по-рано, отколкото при предишните поколения.

В миналото импотентността беше свързвана предимно със застаряването и с някои болести.

Днес като утежняващ фактор се посочват и новите технологии.

Парадоксалното въздействие на лесния достъп до порноматериали се изразява в това, че при всяка нова възбуда мозъкът изгубва способността си да реагира на допаминовите сигнали.

Потребителите на порно се нуждаят от все по-екстремни изживявания, за да достигнат до полова възбуда.

"Еротиката в книгите, в картините и филмите е позната отдавна, но с масовото навлизане на интернет услугите вече е възможно да се получават нонстоп допаминови инжекции“, коментира Марния Робъртсън.

„Този огромен поток е безплатен, с лесен достъп и върви 24 часа в денонощието. А това в дългосрочен план води до загуба на либидото. Оттук и загубата на интерес на много млади хора към секса в реалния живот", казва тя.

Робъртсън изтъква, че процесът не е необратим. Възможно е мозъкът да се "опресни", но за тази цел трябва да бъдат тотално изключени за няколко месеца допаминовите порносигнали, получавани чрез съвременните технологии, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
20
 
! Отговори
секси преди 12 години
Явно, не са попадали на истински жени
8
11
 
38
 
! Отговори
N.B. преди 12 години
каква е поуката ? Че можем и без жени да си свършим работата, ако компютъра може да прави салата и да сервира ракия не ми требе на мене жена.
7
2
 
25
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Вие ще кажете прави или не прави. И вечер и през деня пускам по една стружка всеки ден и нищо ми няма. Големи сте разбирачи...Няма що. Е сега си пускам Gonzo ***
6
7
 
51
 
! Отговори
Да живее преди 12 години
Това са глупости, колкото повече порно гледам, толкова повече желая контакт с жени, и когато се случи съм много по... как да се изразя... подготвен и твърд.ПОРНОТО ЗАВИНАГИ !!!
5
4
 
48
 
! Отговори
Viktor преди 12 години
Статията вменява наличието на "проблем" без да посочва какъв е той.Се молиме на жени лии!? Човек за единия секс у какви клаузи се набива, бетер кредит от банка.Я си плющи делфина на порно да ти е мирна главата.
4
10
 
13
 
! Отговори
Кристиян преди 12 години
Вярно!
3
8
 
51
 
! Отговори
Ам преди 12 години
тия нормални ли са! ей сега ще си ударя една *** на някой порно сайт и след малко почвам жената, ще я клатя 2 часа без проблем.
2
13
 
27
 
! Отговори
Ba4o Ivan преди 12 години
Ima ne6to viarno....4ekidjii :)))
1
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Даа даа яжте мазни хамбургери с по 5 милиона калорий използвайте автомобилите си за да отидете на 50 метра от вкъщи не забравяйте да ядете по много от всяка изкуствена висококалорична храна и после порното виновно.Аз като гледам порно от толкова години как пък ни веднъж съм нямал проблем с потентноста?И не само аз ами милиони и милиарди млади мъже и жени по цял свят.