Порното в нета прави младите мъже импотентни

Процесът все пак не е необратим, мозъкът може да се "опресни"
24 окт 2011 13:54, Елка Василева
90
Порното в нета прави младите мъже импотентни
Снимка: Архив Reuters

Интернет порнографията поражда сексуални дисфункции у младите хора и те не могат да се справят както подобава при реални контакти с жени, констатира американската сексоложка Марния Робъртсън, цитирана от в. "Huffington post".

В публикация в изданието "Psychology today" Робъртсън твърди, че все повече млади мъже на възраст около 20 години намират за "нормални" сексуалните си дисфункции.

Това се дължи на факта, че младото поколение е преситено от порносайтовете в интернет.

Редовното и продължително гледане на подобни материали свръхстимулира допамина, който отговаря за реакцията на тялото при сексуална възбуда.

В наши дни констатираме загуба на либидото при младите хора 30 години
по-рано, отколкото при предишните поколения.

В миналото импотентността беше свързвана предимно със застаряването и с някои болести.

Днес като утежняващ фактор се посочват и новите технологии.

Парадоксалното въздействие на лесния достъп до порноматериали се изразява в това, че при всяка нова възбуда мозъкът изгубва способността си да реагира на допаминовите сигнали.

Потребителите на порно се нуждаят от все по-екстремни изживявания, за да достигнат до полова възбуда.

"Еротиката в книгите, в картините и филмите е позната отдавна, но с масовото навлизане на интернет услугите вече е възможно да се получават нонстоп допаминови инжекции“, коментира Марния Робъртсън.

„Този огромен поток е безплатен, с лесен достъп и върви 24 часа в денонощието. А това в дългосрочен план води до загуба на либидото. Оттук и загубата на интерес на много млади хора към секса в реалния живот", казва тя.

Робъртсън изтъква, че процесът не е необратим. Възможно е мозъкът да се "опресни", но за тази цел трябва да бъдат тотално изключени за няколко месеца допаминовите порносигнали, получавани чрез съвременните технологии, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Порното в нета? Знаех аз, че има някакъв проблем, може би на подсъзнателно ниво... Затова си го свалям на компютъра и от там го гледам, не от нета.
48
4
 
4
 
! Отговори
nas преди 12 години
Vsi4ko pisano ot taq statiq e verno Iluminatite imat za cel da namalqt populaciqta na sveta a imenno tova e eidn ot na4inite
47
18
 
10
 
! Отговори
Ники преди 12 години
Aбе със сигурност самозадоволяването не е нормално,да сте виждали в природата някой животни да го правят?Правенето на любов е много поразлично от чукането или мастурбирането.Но къде е днес любовта?От чукане и лъскане не остана.
46
6
 
15
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Ти не си ни никаква, че да ни казваш кога да си пуснем порно. Ще си пуснем, когато ни се гледа.Амън от парцали от женски род, които си мислят, че разбират всичко. Порното ли ревнуваш, че пишеш такива коментари в стил "мъжете са empty-та". Е вие пък жените, понеже сте с големия умствен капацитет. Всичко знаете, всичко разбирате.
45
2
 
27
 
! Отговори
сухоруков преди 12 години
абе друго си е една петорязрядна злобарка да си прасне човек
44
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
гледайте порно,смело напред!
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Годнес, на езика на Светия закон, от който черпиш дълбоката си мъдрост - 4chan официално те обявявам за "Attention freak". Дружеския ми съвет е да общуваш повече с реални хора, а не с чат ботове, да си потърсиш истинска работа, да си обогатиш речниковия фонд и някой ден да трансформираш наглостта си в арогантност, защото в момента определено ти липсва класа, което е необходимо условие, за да си арогантен. Има и една уловка, класа не се печели и не се култивира, или я имаш или - не.
42
0
 
11
 
! Отговори
NE E TO4NO преди 12 години
I TOWA GO IMA AMA MLADITE I MNOGO SE DROGIRAT ;)
41
10
 
17
 
! Отговори
godness преди 12 години
Нещо много се разлаяха псетата. Пуснете си едно порно да се успокоите.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-лесно е да сложиш етикет на някой по коментара му, или по това как той се отнася към твоя коментар. Но не е най-вярно.И това, че мислиш всички за empty-та само за това че са ти сложили минус, показва колко си ограничена.
39
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да зяпапш порно е нормално и при двата пола НО в рамките на нормалното. Примерно 1-2 пъти в седмицата си е екстра. Обаче когато стане всеки ден, т.е. да ставаш и лягаш с тази мисъл вече ми отива към болест... И ето малко от моя личен опит: Аз си гледам порно по принцип, обаче забелязвам, че когато го правя без да гледам, т.е. само с мисли, удоволствието при свършването е по-голямо. При вас така ли е?
38
2
 
5
 
! Отговори
от 35 за 36 преди 12 години
Не съм чалгар, никога не съм ходил на чалгарница и книги чета почти постоянно - най-вече техническа литература защото ми трябва в работата. Изобщо не ми е пусто в интелектуално отношение. Наздраве!
37
2
 
2
 
! Отговори
11111 преди 12 години
не само в нета и по телевизията също.............. и не само младите.
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Godness, хайде да се заиграем с оксимороните и еклектизмите. По законите на формалната логика стигам до извода, че се противопоставяш на описания от теб модел, което води до един Аз-образ и идентификация като "ПРАЗНО FULLY". Ако трябва да интерпретирам написаното от мен, това означава ли, че възприемаш себе си като "празна дебелана" и ако да, от какво произтича празнотата. Няма да те поощрявам да хапнеш нещо, но вероятно е добре да започнеш да излизаш с мъже и да се захранваш емоционално.
35
7
 
8
 
! Отговори
godness преди 12 години
Ами ако си чалгар и ходиш да късаш салфетки нищо чудно, че така разсъждаваш. То по тези заведения само навлеци и парцали има. Пусни си малко Jill Scott и седни да прочетеш една книга, малко да си наториш интелектуалната пустош. Cheers
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напълно обективна е статията. От много еротика и порно около нас, хората стават жертва на силиконовата "култура". Глобалната еврейска порно-индустрия създаде почва за избуяването на чалгата на местна българска почва. От много гледане на порно, народа не се впечатлява от нормални жени, а от напомпани и тунинговани секс-кукли.
33
3
 
29
 
! Отговори
Ася преди 12 години
Гледам порно почти всеки ден, действа ми добре. След това като се видя с гаджето ми го правя луд с новите научени неща, и той доволен и аз доволна, че хем той ме *** яко хем преди това си маструбирам пред ТВ-то :)
32
1
 
12
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Пълни глупости сигурно на госпожата мъжете не и обръщат внимание и тя си търси извинение... :)
31
5
 
16
 
! Отговори
marks преди 12 години
абе я да оставят намира порното! аз съм женен от бая годинки и добре че е порното да почуствам че съм жив, тя жената си иска редовно , ама мен не ми се ще :( май и аз съм импотентен, незнам защо обаче като ми се отърка нещо чуждо и съм способен да разбия ***, тая *** със статията си търси оправдание че мъжът до нея се заглежда по малки сладурчета.......
30
12
 
5
 
! Отговори
godness преди 12 години
същите тези empty-та в момента дават negative vote на предния ми коментар... :D