Богатството на богаташите под лупа

20-те най-богати личности в света държат 676,8 млрд. долара
Обновена: 5 мар 2012 19:16 | 5 мар 2012 16:52, Бойчо Попов
74
Богатството на богаташите под лупа
Снимка: Reuters

Мексиканският магнат Карлос Слим оглави класацията на Bloomberg за най-богат човек в света. Изчислено към петък, неговото богатство е било в размер на 68,5 млрд. долара. Така Слим изпреварва американците Бил Гейтс и Уорън Бъфет, които заемат съответно второ и трето място.

Класацията е направена на база индекс, който следи богатството на 20-те най-богати личности в света, стартиран в петък, 2 март.

Индексът носи името Bloomberg Billionaires и ще дава всекидневни данни за изменението в размера на състоянието на богаташите.

Изчисленията на Bloomberg показват, че в петък богатството на Карлос Слим се е понижило с 478,4 млн. долара. От началото на годината обаче състоянието на мексиканеца се е увеличило с 11 на сто.

Петъчният ден е заличил 102,1 млн. долара от състоянието на Бил Гейтс и 336,9 млн. от това на Уорън Бъфет. Въпреки спада от последния ден на миналата седмица обаче, богатството на двамата американци е нараснало съответно с 11 и 2,4 на сто от началото на 2011 година.

Така състоянието на Гейтс е достигнало 62,4 млрд. долара, а това на Бъфет – 43,8 млрд. долара.

На четвърто място в класацията е Ингвар Кампрад, под чиито контрол е мебелният гигант IKEA. Със състояние от 42,5 млрд. долара 85-годишният швед е най-богатият европеец според Bloomberg.

Петата позиция е за Бернар Арно, председател на борда на директорите на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton. Неговото богатство е в размер на 42,3 млрд. долара.

Общото богатство на 20-те най-богати личности в света е в размер на 676,8 млрд. долара.

Извън класацията е и създателят на Facebook Марк Зукърбърг. Неговото богатство се оценява на 21 млрд. долара, а състоянието на „най-бедната“ в индекса на Bloomberg – французойката Лилиян Бетенкур, е в размер на 22,4 млрд. долара.

Още любопитни новини в цифри четете в Investor.bg  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
дедо ти вълко преди 12 години
А КОМИСИЯ КУШЛЕВ ДЕ.
65
0
 
0
 
! Отговори
БЕЗКРАЙНО преди 12 години
ТЕ ИМАТ БЕЗКРАЙНО МНОГО ПАРИ,ЗАЩОТО БЕЗКРАЙНО МНОГО ДРУГИ НЯМАТ ХИЧ,ВСЕ ПАК КОЛИЧЕСТВОТО НА ПАРИТЕ НЕ Е БЕЗКРАЙНО
64
0
 
2
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
Пич ако имах малко повече свободно време щях да проследя навсякъде където си поствал да светна желаещите индивиди да пробват тоя сайт просто да не ползват твоя номер и да пишат сайта до .info без другите неща :)))...ей така защото ме дразниш....и не само мене.
63
0
 
5
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
Могли - забогатели. Живи и здрави и дай боже всекиму!
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами хубаво де, тия богатите какво да направят? Парите им са най-вече в акции. Да си раздадат акциите на африканските деца ли? А и стига с тия африкански деца, дайте първо да помогнем на бедните българчета, пък после ще ги мислим африканците, които не са толкова бедни колкото си мислим ( поне не навсякъде ).
61
12
 
1
 
! Отговори
сериозна възможност преди 12 години
Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012!Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад.Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви!Всеки месец, като заплата!Лесно е, става за минута!Успех!Вашата пokaна е тук:signup.wazzub.info/?lrRef=98df1a72
60
2
 
7
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
Това са официалните милиардери. Неофициалните са още по- богати и едва ли на нас ще кажат колко им е богатството и как се казват. На говедата като нас се хвърля само прах в очите. Каква е истината я знаят малко хора.
59
1
 
5
 
! Отговори
BEDNATA преди 12 години
най-бедната в индекса на Bloomberg французойката Лилиян Бетенкур, е в размер на 22,4 млрд. долара. AIDE UTRE VSI4KI DA I SABEREM PARI NA GORKATA 4E DA SE KA4I MALKO V KLASACIATA,,,,VAH VAH VAH GORKATA
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
45, това е абсолютно вярно. Уиндоус се налага най-вече защото Гейтс е успял да убеди правителството на САЩ да използват IBM компютри за работа (заедно със самите IBM). А IBM тогава е вървял с Windows/DOS (все неща на Microsoft). Държавните поръчки държат и производителите на оръжие на работа.Колкото и да е капитализъм, в един момент нещата опират до държавни поръчки.
57
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очи ви вовеки да застинат,дъх ви да излези,тяло ви безжизнено да се срути,труп ви мъртъв и прогнил да развони се!!!
56
6
 
1
 
! Отговори
57 преди 12 години
Кат вейка да се отвейте, кат мартенски снег да се стопите, кат клон във буря да се скършите!!!
55
1
 
12
 
! Отговори
Барон преди 12 години
не се безпокойте, всичко е при Ротшилдовците
54
7
 
1
 
! Отговори
от 57 до минусчията преди 12 години
Който ми цъка минуси....Да се топи като восък във огин!!!
53
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧЕРНА ЧУМА,РАК,ТЕЖКА ТУБЕРКУЛОЗА ДА ГИ ТРЪШНЕ!!! ДА СЕ РАЗЯЖДАТ ОТВЪТРЕ,ЖИВИ ДА СЕ РАЗЛАГАТ,ДА СЕ ГЪРЧАТ КАТО ***,ДА ВРЕЩЯТ КАТО ЗАКЛАНО ПРАСЕ,ДА СТЕНАТ КАТО В АДА!!!
52
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благодарете на тия простаци,и по специално на САЩ за тежкото положение,за всичко което изгубихме заради кризата,за мъката,за болката и ужасът на животът в половин Европа - Гърция,Испания.А особено ние,които броим жълти стотинки,за да си купим безбожно скъпа,некачествена и безвкусна храна.Спим в апартамент ремонтиран преди 60 години и без отопление навлечени с яке,едвам успяваме да си купим лекарства и понякога не успяваме и се мъчим от болки в крайниците поради тая причина - това е КРИЗАТА!
51
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия буклуци с техните алчни хищнически интереси и виртуални акции докараха кризата.Благодарете им.Нека сега излезат и да дадат останалото на бедстваща Гърция,България и много други,които броим стотинките и с всеки изминал ден ставаме все по-измъчвани от болести и психически разстройства.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Филантроп е баба ти! Това е пране на пари,не дават нищо. ИЛИ С ПО-ПРОСТИ ДУМИ ДАРЯВАТ МИЛИОНИ,ЗА ДА ИМ СЕ ВЪРНАТ ТРОЙНО В МИЛИАРДИ. А НАРОДА ГИ ТАЧИ И МИСЛИ,ЧЕ СА МНОГО СТОКА И НЕ ЗНАЕ,ЧЕ ВСИЧКО Е ЛЪЖА И МНОГО ГО ГРЕЕ БИЛ *** ЗА НЯКОГО.
49
5
 
1
 
! Отговори
ОТ 51 преди 12 години
ЦУНЕТЕ МИ *** ИЗВРЯЛИ ШМИНГЕЛИ СЛАЕНИНЕСТИ!
48
7
 
1
 
! Отговори
aasskk преди 12 години
Hora povecheto ot tqh sa filantropi , davat i syshto taka da si namalqt danycite , normalno , kakvo bihme napravili nie ako bqhme ,nikoga ne moje da se kaje ,za6toto trqbva da ima6 mnogo po osvobodeno mislene za da napravish miliqrdi , a nie nqmame , taka 4e e glupavo da gi pluete ,ili obsyjdate . Hubava vecher
47
1
 
1
 
! Отговори
от 50 преди 12 години
И да цъкаш минуси и да не цъкаш, истината няма да променишх и по-умен няма да станеш.ШМИНГЕЛ СЪС ШМИНГЕЛИТЕ!