Богатството на богаташите под лупа

20-те най-богати личности в света държат 676,8 млрд. долара
Обновена: 5 мар 2012 19:16 | 5 мар 2012 16:52, Бойчо Попов
74
Богатството на богаташите под лупа
Снимка: Reuters

Мексиканският магнат Карлос Слим оглави класацията на Bloomberg за най-богат човек в света. Изчислено към петък, неговото богатство е било в размер на 68,5 млрд. долара. Така Слим изпреварва американците Бил Гейтс и Уорън Бъфет, които заемат съответно второ и трето място.

Класацията е направена на база индекс, който следи богатството на 20-те най-богати личности в света, стартиран в петък, 2 март.

Индексът носи името Bloomberg Billionaires и ще дава всекидневни данни за изменението в размера на състоянието на богаташите.

Изчисленията на Bloomberg показват, че в петък богатството на Карлос Слим се е понижило с 478,4 млн. долара. От началото на годината обаче състоянието на мексиканеца се е увеличило с 11 на сто.

Петъчният ден е заличил 102,1 млн. долара от състоянието на Бил Гейтс и 336,9 млн. от това на Уорън Бъфет. Въпреки спада от последния ден на миналата седмица обаче, богатството на двамата американци е нараснало съответно с 11 и 2,4 на сто от началото на 2011 година.

Така състоянието на Гейтс е достигнало 62,4 млрд. долара, а това на Бъфет – 43,8 млрд. долара.

На четвърто място в класацията е Ингвар Кампрад, под чиито контрол е мебелният гигант IKEA. Със състояние от 42,5 млрд. долара 85-годишният швед е най-богатият европеец според Bloomberg.

Петата позиция е за Бернар Арно, председател на борда на директорите на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton. Неговото богатство е в размер на 42,3 млрд. долара.

Общото богатство на 20-те най-богати личности в света е в размер на 676,8 млрд. долара.

Извън класацията е и създателят на Facebook Марк Зукърбърг. Неговото богатство се оценява на 21 млрд. долара, а състоянието на „най-бедната“ в индекса на Bloomberg – французойката Лилиян Бетенкур, е в размер на 22,4 млрд. долара.

Още любопитни новини в цифри четете в Investor.bg  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
8
 
7
 
! Отговори
ДО 43 преди 12 години
А ти си простия,защото им вярваш...Това с даренята е лъжа за укриване на данъци...С един лев не е помогнал реално Бил Гей или Бил *** ....
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и едно яйце 40 стотинки... бааму живота...
44
0
 
0
 
! Отговори
Harmony преди 12 години
Не бе съдии :),той е дявола
43
0
 
7
 
! Отговори
преди 12 години
И как тоя Слим е оцелял при мексиканските картели не става ясно или и той е с досие да го е...,
42
1
 
3
 
! Отговори
ТОТО преди 12 години
Тия за кви цифри говорят не е истина!!!
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички милиардери имат решаващата подкрепа на държавната власт. Без такава подкрепа например Майкрософт отдавна да е история, а Бил Гейтс да е в затвора за неплатени данъци или за монополизиране и картелиране на пазара за операционни системи. Същото е положението и с мексиканския милиардер Карлос Слим, който е монополизирал телекомуникационния сектор в няколко страни в Латинска Америка и използва офшорки да не плаща данъци.
40
2
 
1
 
! Отговори
Harmony преди 12 години
Слим е уникален скейтър,но азиатските дракони са много гладни
39
15
 
3
 
! Отговори
Ангел до Тодор преди 12 години
Тодоре ти си абсолютен ***.Само Фондацията на Бил Гейтс дава милярди ежегодно за благотворителност.Уорън Бъфет и Карлос Слим не изостават,Ако ги няма тея 20 '***'(както ги наричаш).Не 2 мил и 5 мил деца ще измират от глад
38
2
 
4
 
! Отговори
Иво преди 12 години
*** :) аз съм скромен искам парите на най бедната в класацията :))
37
4
 
3
 
! Отговори
БГ милиардер - кой? преди 12 години
Кой ще е първия български милиардер? Дайте предложения! Може би Божков наближава 1 млрд. лева?!
36
8
 
16
 
! Отговори
Тодор Кирилов преди 12 години
20 *** държат близо 700 млрд. долара а същевременно милиони деца умират всяка година от глад и поне 2 милиарда са бедни.В бог ли да вярваме или в какво и аз незнам :(
35
1
 
21
 
! Отговори
млрд преди 12 години
Дипломата ти дава професия, за да служиш на богатите или държавата. Ставаш дипломиран служител. Само толкова. Много от най-големите богаташи в света са учили-недоучили. В никакъв случай не са ***, точно обратното. Хич не им пука за дипломи. Те си наемат хора с дипломи, да работят за тях.За да бъдете добре платен служител - имайте диплома! Милионерите и милиардерите не ги мислете!
34
3
 
4
 
! Отговори
............. преди 12 години
Нека сега чичкото милиардер да си смени виртуалните мангизи със злато да видиме какво ще стане и дали ще е още богат. Естествено че няма да посмее. Той си знае най-добре че всичко му е дадено с цел. Най-вероятно ще рови из кофите ако се опита.
33
0
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Пари не се правят с диплома.Дипломата те учи да работиш за пари.Богатите не работят за пари,Парите работят за тях!!!
32
6
 
15
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Бил Гейтс е станал богат с наглост...Та той няма и диплома от университет... --БГ е пълна с университетски дипломи и кво? *** с дипломи и нито един милиардер!
31
1
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Те смятат богатството по активите и акциите които притежават в даден момент от времето.Днес имаш толкова но утре борсовата цена на активите спада и имаш по малко.Това са въздушни пари уж ги има но реално ги няма и всичко зависи от икономическото положение и борсовата им цена.Така че хубаво е да се инвестира но също хубаво е да имаш стабилен кешов ресурс
30
0
 
10
 
! Отговори
1 000 000 000 000 преди 12 години
тия милиарди за нищо ги нямат! днес - 100 милиона по- малко, утре 200 милиона повече! Баси простотията... това не са пари, а измишльотини!
29
1
 
9
 
! Отговори
PRIMER преди 12 години
Да видят под лупа парите на Бередин(на мис Крокодил), на Гошо Първанов, на Р.Овч., Вальо Михов, Милен Велчев Брадър Хотела Му.
28
3
 
7
 
! Отговори
КОЖАР преди 12 години
ДОСТА КОЖИ СА СМЪКНАЛИ !
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кисело е високото грозде. Кисело е било и кесло ще си остане за сиромасите.