Богатството на богаташите под лупа

20-те най-богати личности в света държат 676,8 млрд. долара
Обновена: 5 мар 2012 19:16 | 5 мар 2012 16:52, Бойчо Попов
74
Богатството на богаташите под лупа
Снимка: Reuters

Мексиканският магнат Карлос Слим оглави класацията на Bloomberg за най-богат човек в света. Изчислено към петък, неговото богатство е било в размер на 68,5 млрд. долара. Така Слим изпреварва американците Бил Гейтс и Уорън Бъфет, които заемат съответно второ и трето място.

Класацията е направена на база индекс, който следи богатството на 20-те най-богати личности в света, стартиран в петък, 2 март.

Индексът носи името Bloomberg Billionaires и ще дава всекидневни данни за изменението в размера на състоянието на богаташите.

Изчисленията на Bloomberg показват, че в петък богатството на Карлос Слим се е понижило с 478,4 млн. долара. От началото на годината обаче състоянието на мексиканеца се е увеличило с 11 на сто.

Петъчният ден е заличил 102,1 млн. долара от състоянието на Бил Гейтс и 336,9 млн. от това на Уорън Бъфет. Въпреки спада от последния ден на миналата седмица обаче, богатството на двамата американци е нараснало съответно с 11 и 2,4 на сто от началото на 2011 година.

Така състоянието на Гейтс е достигнало 62,4 млрд. долара, а това на Бъфет – 43,8 млрд. долара.

На четвърто място в класацията е Ингвар Кампрад, под чиито контрол е мебелният гигант IKEA. Със състояние от 42,5 млрд. долара 85-годишният швед е най-богатият европеец според Bloomberg.

Петата позиция е за Бернар Арно, председател на борда на директорите на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton. Неговото богатство е в размер на 42,3 млрд. долара.

Общото богатство на 20-те най-богати личности в света е в размер на 676,8 млрд. долара.

Извън класацията е и създателят на Facebook Марк Зукърбърг. Неговото богатство се оценява на 21 млрд. долара, а състоянието на „най-бедната“ в индекса на Bloomberg – французойката Лилиян Бетенкур, е в размер на 22,4 млрд. долара.

Още любопитни новини в цифри четете в Investor.bg  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами ако не бяхме ние,потребителите откъде тия пари...
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това че били могли да изхранят африка за дълго време е невярно.Могат единствено да я изхранят за около година,или по-малко.Африка е огромна,а на нашата бедна държава годишният БВП е 50 млрд.Следователно с тия пари африканците ще имат като нашия живот,който не е много хубави то за няколко месеца.
24
2
 
2
 
! Отговори
Сън преди 12 години
Ако някога Господ слезе от небето и каже "Хайде сега, кой, каквото притежава да го изяде и да се качва на кораба, че ще гасим лампата!", отлитайки ще им видим издутите с черен хайвер бузи и изблещените очи ...
23
0
 
5
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Това по света може и да стане, но не и при нас.
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бил Гейтс е станал богат с наглост...Та той няма и диплома от университет...
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно е, че има неща, които не се купуват с пари, но пък има и много други, които без пари не можеш да си вземеш. Навярно всички "мъдрости" за "безпололезността" на многото пари са измислени от сиромаси. На мен няколко милиона в банковата сметка не биха ми пречили.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САЩ разполагат и с 2 милиона милионери - най-много милионери в света. Над 70 милиона американци обаче не могат да си плащат здравните осигуровки, а над 160 милиона американци живеят под наем или са бездомни.
19
3
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Аз бих добавил още няколко:Можеш да си купиш гробница....но не и място на раяМожеш да си купиш лекарства....но не и да удължиш животът си,повече от това,което ти е писано.А пък в гробовете всимки изглеждат еднакво.И най богатия бива оглозгван от червеите и не остава нищо от него. И той не може да си вземе парите със себе си.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сигурно имат болна психика,за искат още и още...живота е толкова кратък ,че няма смисъл от такава суета
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той и азис искал милиардер да става :D .
16
1
 
10
 
! Отговори
Stanimir преди 12 години
Имат си пари хората защото са успели такива пари не се правят без висок интелектуален потенциал . Живи и здрави да са хората , но и да мислят повече за бедните !
15
2
 
14
 
! Отговори
... преди 12 години
Повярвайте ми драги форумци. Ей за това има толкова много невероятна бедност в света .... щото богатите магнати стават неимоверно богати (чак в област на фанстастиката) - е няма как да няма бедни и да не ставаме все повече и повече бедни - защото богатите стават все по- богати. Това е. !!!!!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бернар Арно е приятел на сарко
13
2
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
и добре че не го правят, хуманистки *** (до 2)
12
6
 
5
 
! Отговори
100 $ преди 12 години
Много сте ми интересни, все това население на Африка.Ако не сте се научили, че всичко е пари в тоя живот значи сте си изгубили времето.Никой нормален, няма да се хване да прави нещо, без лична изгода.Дали изгодата ще е под формата на пари, секс или временно заглушаване на съвестта е съвсем друг въпрос. Ако не друго, то поне запомнете следното:Абсолютно всичко и всеки си има цена, но не всеки си я знае.
11
1
 
4
 
! Отговори
хихихихи преди 12 години
сигурно някой милионер е сложиш минус на 3иначе точно така е :))))
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
показват им 1/3 от богатството защото останалата част е по островите ''фискален раи''
9
0
 
11
 
! Отговори
Вагнер за 7 преди 12 години
А кой е казал,че е човек?
8
1
 
20
 
! Отговори
666 преди 12 години
***. Скоро ще си прибера верисийте.
7
1
 
25
 
! Отговори
ПРЕЯЖДАНЕ преди 12 години
И ЗА КАКВО МУ СА НА ЧОВЕК 68,5млрд. ДОЛАРА?