Спасител в САЩ беше уволнен заради спасяване на давещ се

Мотивът е, че той не можело да напуска поста си
5 юли 2012 18:16, Елка Василева
49
Спасител в САЩ беше уволнен заради спасяване на давещ се
Спасител на американски плаж беше уволнен, защото напуснал поста си и отишъл да спасява давещ се човек. Снимка: архив, Reuters

Спасител в американския щат Флорида изгуби работата си, тъй като напуснал поверения му участък от плажа, за да спаси давещ се човек, съобщи Би Би Си.

21-годишният Томас Лопес бил дежурен на плаж северно от Маями, когато му било съобщено, че на „дивата“ част от морския бряг се дави човек.

„Не можех да откажа“, казва спасителят.

Ръководството на компанията, управляваща плажа, приело, че Лопес е нарушил правилата и потенциално е изложил на риск живота на други, влезли във водата, напускайки територията, за която отговаря.

Най-малко още двама други спасители са напуснали в знак на протест срещу уволнението на Лопес.

„Това е въпрос на материална отговорност – не можем да излизаме извън пределите на охраняваната територия“, заяви за местен вестник Сюзън Елис от спасителната компания Jeff Ellis and Associates.

Тя добави, че в участъка на Лопес са били дежурни още няколко спасители, които в момента, когато станал инцидента с давещия се човек, са се обадили на спасителните служби по телефона.

А Лопес, който работел в компанията от четири месеца, напуснал поста си, пробягал доста голямо разстояние и когато стигнал до мястото на инцидента, други хора вече изваждали давещия се от водата.

Заедно с медицинска сестра, която била на плажа в извънработно време, Лопес оказал на мъжа първа помощ. С пристигналия автомобил на Бърза помощ пострадалият е бил откаран в болница, където остава в реанимация.

Заплатата на уволнения спасител е била 8,25 долара на час. Той не съжалява, че е бил освободен от работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прави са ,че са го уволнили . Не си върши работата ,а тръгнал по неохраняемата част ,която е неохраняема и надписана ,да спасява хора. Така могат да уволнят лекар, спасил живота на пациент без здравна застраховка ,защото през това време не е бил на поста си за да спасява хората ,които имат застраховки и ги е изложил на риск. Пък те си плажат ,за да нямат риск. А оня може нарочно да не плаща ,щото може пък да иска да умре.....
19
29
 
5
 
! Отговори
dabadaba преди 11 години
Уволнението на спасителя е съвсем правилно! Така се действа в страните, където има ред и закон, и редът и законът се спазват. Как щяхте да коментирате действията на този "спасител", ако по същото време, докато той спасява някакъв си безотговорен тип, на неговия ОХРАНЯЕМ участък се беше удавил някой?
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В LA ако дадеш къщата си под наем на младо семейство ,примерно, и ако жената докаже че е пометнала ,щото е гръмнал бушона ,оставяш без къща и до краяна живота си ще имаш да плащаш глоби.Ако пък съпругът и се подхлъзна на плочките в хола докато се опитва да и помогне и счупи ръката си - тогава и децата ти става роби на пострадалите и на съда.
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аууу! Какво нещо е да живееш в най-добрата страна в света, където има места с хора сами кърпещи раните си, та чак Обама се хвана за главата, а този пич го уволнили, защото спасил човешки живот! *** там и тук за 1 долар те убиват!
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С чичо Сам мърдане няма, ако не си платил за защита веднага ще ти помогне да пукнеш, та другите да видят че все пак трябва да се плаща. Такава страна няма бъдеще и място на нашата планета! И много скоро щатите ще се превърнат в страна от рода на Сомалия заради своята алчност и пълното отсъствие на морал и духовни ценности!
15
0
 
8
 
! Отговори
16 преди 11 години
Що бе!? В САЩ по времето на Великата депресия дори канибализъм е имало! Нещо да кажеш!
14
0
 
16
 
! Отговори
Естествено! преди 11 години
При такава заплата и аз бих напуснал.
13
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахахха! Да ви е.. и тъпата Америка:) ***:)))) Евала на пича! ЖИВОТА НАД ВСИЧКО!
12
1
 
32
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
до 8В САЩ морал няма! Спасителят е уволнен защото е можело да доведе до финансови загуби за фирмата концесионер на плажа ако не дай си Боже се е бил удавил някой по същото време! Преди време имаше един пилот който приводни цял самолет в река Хъдсън и беше награден пак поради същата причина - КОМПАНИЯТА ТРЯБВАШЕ ДА ПЛАЩА ОБЕЩЕТЕНИЯ! Това са демократичните ценности! На никой не му пука за това че човек е жив а важното е никой да не го съди!
11
27
 
15
 
! Отговори
чичко сам преди 11 години
Америка е правова стрна! Това е все едно лекар да оперира някой с пукнат апендикс ,който няма мед. застраховка и пари за операцията. Веднага ще бъде уволнен и никоя друга болница не ще го вземе. В САЩ такъв пациент обикновенно се пренасочва към моргата. И удавника след като не си е платил вход за плаж няма право на спасител. Без пари могат да те спасяват и оперорат само в калпавата Европа.
10
15
 
6
 
! Отговори
Бичи преди 11 години
Бягай в Северна Корена! Там не е демокрация!
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така става, когато законът се превръща в нещо абсолютно, все едно е Божие дело, а то си е просто правило, предназначено да помага на хората в ПОВЕЧЕТО случаи, но не и в 100% всички случаи.
8
2
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Аз лично не смятам така. Точно прецедентната им съдебна система доказва, че грешиш! Има огромно значение дали е карал пиян образован човек или ***, например. Това се отразява в наказанието, което получава. Единият се отървава с лекции, а другият- чисти ***.
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От морална гледна точка решението да бъде уволнен спасителя е грешно. От друга страна в "дивата" част на плажа си пише изрично, че влизаш в океана на собсвтвена отговорност. От такава гледна точка спасителят не е трябвало да се намесва изобщо. Но той е решил, че тази безотговорност на давещия се, може да бъде простена. Човешката глупост е безкрайна. Визирам този, на който мексиканчето е спасило живота.
6
0
 
39
 
! Отговори
Taka e преди 11 години
Не остава ненаказано добро!
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес 1:0 за бюрократичните чиновници, но когато полегнат и те един ден, тази случка ще вкара автогол в техните врати. Браво на човека, съвестта му е чиста.
4
2
 
13
 
! Отговори
Жорко преди 11 години
Този ще го въстановят на работа, холивуд може и филм да направи за него, героичния сценарий вече се пише - нали трябва да се поддържа американската мечта!
3
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е така се съсипва всичко добро у човека ! Съвсем са изтрещели тия американци !
2
7
 
34
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
хАмериканска работа...там моралните ценности нямат никаква стойност! Важни са правилата и цар долар...лошото е, че копираме от тях най, ама най-лошото!!!
1
15
 
17
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
На ви сега демокрация!