Куче срещу ушни инфекции по бебетата

Финландците правят за децата си по 6 часа терапия с Шаро
10 юли 2012 07:15,
68
Куче срещу ушни инфекции по бебетата
Снимка: Reuters

Финландците масово използват кучетата, за да спестят на бебетата си ушна инфекция.

Тази тенденция се засилила, след като проучване доказало, че децата, които често контактуват с шаровци, по-рядко страдат от подобен здравословен проблем в сравнение с тези, в чиито домове не се отглеждат животни.

Резултатите от изследването бяха публикувани в специализираното списание „Педиатрикс“ и цитирани от Франс прес.

Проучването не обяснява защо животът в компанията на куче усилва имунната система на бебето през първата година от живота му.

Котките изглежда също осигуряват известен защитен ефект на бебетата, макар той да е по-слаб в сравнение с този от кучетата.

Изследването обхванало 397 финландски деца, чиито родители ежедневно давали информация за здравословното им състояние през първата година от живота им, от 9-ата до 52-рата седмица.

Оказало се, че бебетата, в чиито домове живеят котки и кучета, имат с 30 на сто по-малко симптоми на дихателни инфекции - кашлица, ринит, и на треска, и с около 50 на сто по-малко симптоми на ушни инфекции.

Ако край тях има куче или котка, децата са в по-добро здраве, увериха експерти от университетската болница в Куопио, Финландия.

Защитата е по-ефикасна при децата, които 6 часа дневно са в компанията на куче у дома, в сравнение с връстниците им, които не притежават куче или чиито кучета непрестанно са навън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 11 години
Защо с такава злоба? Кучкарят живеел като куче...Не казвам, че кучето ми е по-чисто от децата, но тя е пълноправен член на нашето семейство - мием лапичките със *** след всяка разходка, четкаме козината, мием зъбите...Не знам защо в случая моята къща да е по-*** от тази на един не-кучкар или пък да живея като скот. Разбирам хората, които не харесват кучета, но моля ви не бъдете толкова зли и хапливи към тези които обичат животните. Под слънцето има място за всички
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 62 от 60Съчувствия по повод смъртта на любимото ти животинче...
41
0
 
3
 
! Отговори
нона преди 11 години
а може би точно това е предназначението на домашните любимци - освен безусловната любов, с която ни даряват... руска рецепта против шипове: 3х10мин на ден котка лежи на болното място
40
0
 
3
 
! Отговори
До 60 преди 11 години
Няма как да стане, защото живея в апартамент, а и става дума за кученце 4-5 килограма, как ще го оставя самичко навън?! Че то горкото е родено и израстло в апртамент!Колкото за щастливите дни... ами те свършиха. :-(( Почина на преклонна възраст от 16 години. Още не мога да го прежаля. Все едно загубих най-добрата си приятелка!
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе това не било така онова не било така вие в финландия ходили ли сте да им видите стандарта да за тях да дват пара за изследваия е нещо нормално да не е като тука за нещо полезно 2и50 не можеш намери ама за силиконови *** и рунтави пехливани и мазни *** да ви пеят на ухо ще се намерят той българина си обича само кравата козата и овцата за да може да ги одере после колото до това кой си лиже *** аз по големи *** от бг населението не познавам за справка мандата на уорлик
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ном.15Хареса ми нещо в коментара ти,как с искрена обич говориш за любимото си животинче,как му измиваш лапичките след всяко излизане,всичко това е чудесно,и аз наистина от сърце го приветствам и ви желая дълги и щастливи дни заедно.Но все пак,не е ли по-удачен вариант животното(защото то си е животно,макар и да го чувстваш като член на семейството)да си има поне отделна стая?Или да се отглежда на двора?Не мога да приема там,където се поставят чинии и ядат хора,да има косми и език от куче.
37
3
 
2
 
! Отговори
бумеранг преди 11 години
397 деца не са достатъчна извадка, за да има категорични доказателства за влиянието на кучетата върху имунната система. Става въпрос по-скоро за някакво "домашно" изследване, което представя желаното за реално. За съжаление напоследък научните списания са пълни с псевдоизследвания, които компрометират сериозната наука.За да приемем изследването за меродавно, трябва да се проведе с няколко групи с по няколко хиляди деца.
36
1
 
12
 
! Отговори
богнострокулум преди 11 години
От дълги години е известно , че съжителството с някои животни по неясни за момента причини, предпазва от различни болести. Например статистически е показано, че хора отглеждащи овце, не боледуват от астма. А вече болни от астма се излекуват, когато имат контакт с овце. По времена чумната епидемия пък, хора които имали контакти с коне, незнайно защо не се заразявали от чумата. Хора контактуващи с кучета пък не страдат от алергии
35
1
 
17
 
! Отговори
Бау Бау преди 11 години
Като чета простотиите на доста *** от човешки вид, чак ми е смешно и жал за тях. Със сигурност кучетата са по-полезни и интелигентни от тях. Относно хигиената на кучетата, като вървя в жегата май доста хора си миришат повече от куче. Кучетата са най-добрия приятел на човек, верен помощник и незаменим за много дейности. А това, че тука някои комплексари плюват по тях е въпрос на липса на първите 14 год. Е сигурно са горди в собствените си очи.
34
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези учени само глупости пишат, кучетата предпазвали от ушни инфекции хахахахаха друг път. Ами че то кучетата много често страдат от такива инфекции.
33
1
 
12
 
! Отговори
me преди 11 години
Абе вие големи разбирачи излязохте! Хората са учили години наред, после са съставили експеримент, провели са го, направили са статистиката на заболелите деца и са стигнали до някакви изводи, които са публикували след като други хора от тяхната област са счели, че резултатите са годни за публикуване. А вие ей така, от несъществуващата ви обща култура кавате "Не, не е вярно". Ми щом сте казали. Друго си е "експертите" да се произнесат!Жалко, че на вас не могат да направят статистика.Да се посмеем
32
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само кучкар може да твърди, че на кучето дето си лиже задницата и яде всякакви *** от земята, гризе пръчки и камъни му била устата по-чиста от на човек. Това е защото кучкарят живее като куче, в подобни хигиенни условия, колкото е чисто кучето, толкова и стопанина му.
31
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НОВИНАТА НЕ Е ВЯРНА - СПРАВКА, ВСИЧКИ КУЧКАРИ СА ГЛУХИ, ЯВНО ОТ УШНИ ИНФЕКЦИИ. ДОКАЗАНО Е, ЧЕ КАТО ИМ ГОВОРИ ЧОВЕК НЕ ЧУВАТ.
30
13
 
2
 
! Отговори
за 51 преди 11 години
Няма как, човек като цяло е много по-чист от всяко куче. Да твърди, че устата та куче била по-чиста от тази на човек, това би го направил само изперкал кучкар. Просто кучкарите мразят хората и си обичат ***. Затова трябва и тях в приюти да пратим, че да си живеят с кучетата.
29
3
 
3
 
! Отговори
за 49 преди 11 години
Очевидно ти си наистина ограничена в познанията си. Какво значи според теб пожарникалско куче? Може би според теб то тича със маркуча да гаси пожар? Няма такива кучета. Как може да пишеш тук и да се излагаш с такива елементарни коментари? По-добре не пиши изобщо. В века на информацията не бива да има толкова ограничени хора като теб.
28
1
 
5
 
! Отговори
До 46 преди 11 години
Да съм казала, че кучето е следово? Може да е било пожарникарско. Важното е, че беше куче!
27
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката дете целува куче по устата, малко след като кучето си е лизало задните части. Кучкарска простотия.
26
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един кучкар е равен на два помияра.
25
9
 
5
 
! Отговори
за 42 преди 11 години
Доста лъжеш, при катастрофи с автобус не се използват следови кучета, защото е ненужно. Кучето се използва за да те търси след земетресение например, а в автобуса не е нужно, ясно е къде си. Изобщо вие кучкарите много лъжете, готови сте да съчините всякаква лъжа дори гнусотия за да оправдаете гнусните си любимци. Дори дете бихте набили заради любимия си бълхарник.
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да мръсотията която кучето прави вероятно ви засилва имунитета, обаче въпроса е дали искате да живеете в *** с идеята, че ще бъдете по-здраво прасе.