Семейство живее от 22 години в канализация

"Никога не бих заменил сегашния си дом за нормален апартамент", споделя Мигел
7 дек 2012 20:40,
101

Снимка: Reuters

Бивш наркозависим от Колумбия си спретнал хубаво местенце за живеене в мрачния подземен свят на град Меделин, Колумбия, пише английският вестник „Дейли мейл“.

62-годишният Мигел Рестрепо живее вече 22 години със съпругата и кучето си в канализация. И въпреки че за някои това не изглежда оптимален вариант, те са си направили цялостен ремонт, за да направят мястото обитаемо и уютно.

В „жилището си“ Мигел и съпругата му Мария Гарсия имат легло, печка, телевизор, стол и дори вентилатор, който ги разхлажда в големите жеги през лятото.

Удобствата, които сами са си създали, са впечатляващи за малкото пространство, с което разполагат: то е с размери 3 на 2 метра и височина само 140 сантиметра. Но не им пречи да се разхождат наведени из „апартамента си“.

Всичко това е достатъчно за двойката и за кучето им Блеки.

„Никога не бих заменил сегашния си дом за нормален апартамент. Тук все пак всичко ми е безплатно“, казва откровено Мигел.

Припечелват дребни пари, като наглеждат паркираните автомобили на улицата. "Не всеки ден се храним, но с това се свиква", разказва Рестрепо.

Проблемни са само дните, в които вали дъжд. Тогава семейството слага найлони върху капака на канализацията, за да не тече вода. А когато е слънчево, махат капака на шахтата, за да влиза светлина.

Рестрепо и Гарсия са бездомни и живеят в тази канализация въпреки опасността, че всеки момент могат да дойдат органи на реда и да ги накарат да се махнат, тъй като канализацията е общинска собственост.

"Тук ми е добре и си живея по-добре от президента. Той има куп проблеми, а аз - никакви !", категоричен е мъжът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ние обичаме чистотата,но мизерията не ни пречи
66
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 77Посланието е и ние да се приготвим че това ни чака
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво е посланието, като се публикуват подобни "новини" ?
64
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
У нас и в центъра на София е по-зле. Газиш кал, гонят те кучета, пиеш оранжево-кафява вода, пълно е с ***... Само цените са като на първи ред в Манхатън.
63
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хванал си е тази *** да му чисти и подрежда апартамента
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълнят ни главите с глупости. Какво искат да кажат, да не губим надежда или се опитват да дадат идея на *** ?
61
0
 
14
 
! Отговори
dale4na преди 11 години
a tok ot kade vzemat?kradat li go?
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" Бивш наркозависим " , сигорно си е продал всичко като млад за наркотици , жалко е ако е въвлекъл и родителите си в беднотия ? Дали се е женил като млад и е имал дете , не пишат и защо ли го пишат това -- колко е бил щастлив !!
59
0
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
ще ти пусна вода в хранопровода, но ще е леееко жълта
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Парите и религията (не че има разлика в основополагането им) са 1ната ракова клетка на т.н. общество. Има една шепа престъпници, които печатат хартийките и 7 милиарда диваци, които целуват *** и на дявола, само и само да се докопат до т.н. "богатство". Препоръчвам филма "парите като пирамида на дълга": youtube/watch?v=y_3SvVAMqcA
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И в Америка има много такива семейства...
56
3
 
27
 
! Отговори
Ee преди 11 години
В БГ ТИНЯТА 95% ЖИВЕЯТ ПО-ЗЛЕ ОТ ТОЗИ ЧОВЕЧЕЦ,ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАТ "АПАРТАМЕНТ".ЖАЛКИТЕ ОГРИЗГАНИ ПАНЕЛКИ.ИМАТ ВИД КАТО СЛЕД БОМБАРДИРОВКИ.
55
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая статия е поглед в бъдещето относно БГ гражданите...
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората живеят както си искат, където си искат и са добре. Колко такива познавате в клоаката софия?
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не може да се живее така ако имаш дете ?
52
1
 
24
 
! Отговори
да дда преди 11 години
Това точно доказва че парите не винаги са най важното,човека си е щастлив по своему,хора с много много повече не спират да се оплакват!!!!
51
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога не бих заменил сегашния си дом за нормален апартамент. Тук все пак всичко ми е безплатноБаси, тоя да не е българин...
50
4
 
31
 
! Отговори
Loxy преди 11 години
Какво сте седнали да ги тровите? Лесно е когато *** и татко ти ти дават парички и ти готвят и ти чистят, нали? Лесно е да имаш къща, да си сит, чист и здрав, нали? Колко от вас ще успеят 22 години да живеят като тея хора? Вие не сте хора! Трябва на вас да ви се случват само такива неща за да разберете какво е, но за жалост живота не работи така. За жалост той прави мръсно точно на тези, които не заслужават. С какви очи обвинявате правителството, като самите вие сте по прости от тъпани?
49
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Припечелват дребни пари, като наглеждат паркираните автомобили на улицата. "Не всеки ден се храним, но с това се свиква", разказва Рестрепо."Ей това е човек. А не като алчните *** дето все заплатите не им стигат и все на държавата на врата искат да висят и да цоцат по цоциалистически!
48
1
 
20
 
! Отговори
Една преди 11 години
Не бъдете жестоки! Хората са си намерили дом! Не плащат на Топлофикация или Техем за измислени суми, за подръжка на администрация, не плащат парното на държавната администрация, не ползват нито "зелена" енергия, нито превоз, превоз и подвключване към кабелите на ЧЕЗ... Какво им е? Все едно живеят в пещера, без да плащат данъци на държавата. Ако беше Дянков там, щяха да плащат поне по 200 лева, че ползват държавната канализация. И отделно щяха да им сметнат и данък смет!