Семейство живее от 22 години в канализация

"Никога не бих заменил сегашния си дом за нормален апартамент", споделя Мигел
7 дек 2012 20:40,
101

Снимка: Reuters

Бивш наркозависим от Колумбия си спретнал хубаво местенце за живеене в мрачния подземен свят на град Меделин, Колумбия, пише английският вестник „Дейли мейл“.

62-годишният Мигел Рестрепо живее вече 22 години със съпругата и кучето си в канализация. И въпреки че за някои това не изглежда оптимален вариант, те са си направили цялостен ремонт, за да направят мястото обитаемо и уютно.

В „жилището си“ Мигел и съпругата му Мария Гарсия имат легло, печка, телевизор, стол и дори вентилатор, който ги разхлажда в големите жеги през лятото.

Удобствата, които сами са си създали, са впечатляващи за малкото пространство, с което разполагат: то е с размери 3 на 2 метра и височина само 140 сантиметра. Но не им пречи да се разхождат наведени из „апартамента си“.

Всичко това е достатъчно за двойката и за кучето им Блеки.

„Никога не бих заменил сегашния си дом за нормален апартамент. Тук все пак всичко ми е безплатно“, казва откровено Мигел.

Припечелват дребни пари, като наглеждат паркираните автомобили на улицата. "Не всеки ден се храним, но с това се свиква", разказва Рестрепо.

Проблемни са само дните, в които вали дъжд. Тогава семейството слага найлони върху капака на канализацията, за да не тече вода. А когато е слънчево, махат капака на шахтата, за да влиза светлина.

Рестрепо и Гарсия са бездомни и живеят в тази канализация въпреки опасността, че всеки момент могат да дойдат органи на реда и да ги накарат да се махнат, тъй като канализацията е общинска собственост.

"Тук ми е добре и си живея по-добре от президента. Той има куп проблеми, а аз - никакви !", категоричен е мъжът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
3
 
! Отговори
. преди 11 години
За щастие този критерии не е само мой , инъче природните резервати щяха да са в мухлясалите градски канали , ти защо не опиташ да живееш в каналите , ако имаш критерии за добър живот различни от моите , защо не отидеш да живееш в каналите на твоя град ? Това , което четеш е *** журналистическа интерпретация на нещастието на тия хора , за да изглеждат нещата забавни и интересни за такива като теб със специални критерии.
46
4
 
1
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
Е кой ти казва, че твоят критерий е единствен и / или правилен? Защо мишките вечно смятат, че тяхната истина е светена?!
45
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпотияедин куку да има ще го издирите за да пишете за него .
44
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V Sofia e pulno s takiva e i
43
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На пресконференция с министър-председателя НА ЕДНА ДЪРЖАВА журналистите задавали следните въпроси: - Господин министър-председател, цените се вдигат, а заплатите - не, как се справя народът? - Еми, живее си, справя се - отговаря министърът - А какво ще кажете за кризата в здравеопазването - лекарствата са много скъпи? - Еми живее народът, справя се! - Някакво обяснение за ниските пенсии и голямата безработица? - ЖИВЕЕ народът, ЖИВЕЕ! Накрая става един журналист и пита: - Господин премиер, а с цианкалий опитвали ли сте?...
42
0
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
Като чета повечето от коментарите ви казвам "'Хора, изтрещяваме...""
41
3
 
12
 
! Отговори
Промяна преди 11 години
Само те ще оцелеят след 3 седмици
40
3
 
29
 
! Отговори
. преди 11 години
Стига сте откачали бе момчаги какво щастие , какво духовно извисяване , горките хора не живеят някъде сред природата за да дрънкате подобни простотии , живеят в дупка в асфалтирана *** от гълъби шумна бетонна джунгла и най-вероятно просят за да има какво да ядат ...кво ви стана млади момчета ?
39
1
 
8
 
! Отговори
. преди 11 години
Човека няма къде да живее просто , кой би живял в канал ако има на разположение апартамент.
38
4
 
27
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
За разлика от нашите ***, не са си направили 40 сополиви деца, за да им смучат детските, а се "простират според чергата си". Личи си, че са свестни хора и знаят как да направят живота си щастлив и спокоен.
37
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Понякога материалния недоимък е единствената предпоставка за духовено израстване. Жалко, че в обществото на дебело.ъзи консуматори, каквито са повечето, това остава незабележимо или презряно.
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези снимки са за пред камерите. И като питаш звездите с милионите всички ти казват колко са щастливи и градят имидж. Никой по телевизията с пари не реве колко е нещастен дори и да е нещастен. Както и тези хора - ако говореха колко са нещастни, нямаше да е сензация и да стигне новината до България. Ама ако спечелят от лотарията дали пак биха продължили да живеят там? Не съм материалист, ама някакъв минимум трябва човек да има подсигурен. То номадите от 5 век са живели по-нормално.
35
1
 
9
 
! Отговори
Berlin преди 11 години
Много са симпатични.
34
4
 
11
 
! Отговори
? преди 11 години
Ами, ето - по всички стандарти тия хора са несретници. Но не се оплакват, никого не обвиняват, от никой нищо не искат и не са нещастни. А само вижте коментарите по-долу, всичката тая мрънкаща, вечно незадоволена, онеправдана, пр..бана от държава, от работодатели и от природата нещастна ***, наричаща страната си "асфалтиран турски ***". И когато за пореден път изохкате "Е, нема такава държава", запитайте се има ли такъв народ.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
UNDERWORLD
32
0
 
5
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Смятай какъв купон тече в този канал,щом не искат да се махат.
31
0
 
9
 
! Отговори
кукчо преди 11 години
Тука ,а си влезнал в канала ,а са ти дошли на гости онези с белите престилки..
30
2
 
24
 
! Отговори
dominici преди 11 години
Щом е щастлив - жив и здрав да е :) То какво повече ти трябва - да си здрав и щастлив :)
29
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човекът им казва, че е щастлив в сегашното си положение, а черногледите българи казват - скоро и у нас! Ами айде дано, дано и тук станат повече щастливите хора! Щастието не е мярка за охолство! Кога ще го разберат някои дребни душици. Човекът ви го казва - свободен е от всички грижи на днешното общество - сметки, данъци,такси. Има милионери, които живеят на малки острови...и се чувстват чудесно без ток, новини...просто живеят за живота!
28
2
 
3
 
! Отговори
Хм преди 11 години
На снимка номер 1 - Сплинтър :)